Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja kaj je pa stistim ce napise gift al kako ze, do kolk velkega predmeta to vzge, recimo rabljena elektronika za TV LCD?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Sploh ne vzge in tudi ce je gift (mislim da je izjema porocno darilo) jim moras posredovati znesek artikla..če tega ne storis bodo pač sami pogooglali =)

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Če nekaj zmagaš na avkciji, pa je pač pod ceno se končalo in sedaj ne mu ne bu od prodajalca, se sploh lahko kje "pritožiš" (mu daš "črno piko")?
Enkrat se mi je nekaj podobnega zgodilo, ko je prodajalec umaknil oglas par minut pred iztekom, sedaj je šlo pa vse skozi, piše da pošilja v SLO, načeloma je iztržil kakih 10% manj kot ostali na ebayu za omenjen izdelek samo se ze lep cajt ne javlja na mail.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Edino feedback če je možnost. Ker vem da smo/ste/so prodajalci zavarovani da v primeru da se izdelek poškoduje/ga prej prodaš praktično karkoli lahko prekineš prodajo.
Med drugimi je tudi možnost da zbrišeš nekomu ponudbo(bid). Sam se temu poslužujem kakšnim sumljivim kupcem(premalo ocen, sumljivo poreklo itd).

Mogoče kdo ve kje zbrišeš pošiljanje sporočil o ugodnosti na email? Ker me moti da vsako jutro ob 7.00 dobim mail za ugodnosti..

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Pri artiklu imaš resolve a problem, pa tam napiši... Bo Ebay potem prevzel.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.742
53
48
Lahko da gre za artikel, za katerega je carinska stopnja 0%. Še vedno pa rabiš plačat 20% DDV.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
kakšne to nekateri bedaije sprašujete

jao-jao

že dolg ni noben uprašu, za kakšen znesek se ne plača carine ??

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz bi rad eno stvar prodal, registriran sem pa na nemškem ebayu. Zatakne se, ko moram vpisati podatke o bančnem računu. Dovoli namreč samo nemške bančne račune, jaz pa imam seveda slovenskega. Kako postopati v takem primeru?

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Jaz bi rad eno stvar prodal, registriran sem pa na nemškem ebayu. Zatakne se, ko moram vpisati podatke o bančnem računu. Dovoli namreč samo nemške bančne račune, jaz pa imam seveda slovenskega. Kako postopati v takem primeru?

kje pa te to vpraša? Si dal kartico pri registraciji v Ebay?

Jaz prodajam brez problemov.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
A kdo ve, če je kakšna opcija, da se ti določene ebay ponudbe rss-ajo recimo? Rad bi izbral določeno podkategorijo in dobival recimo samo na novo dodane zadeve ali tiste, ki se končajo v 24, 48 urah?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
danes je 3 tedne odkar sem nekaj naročil iz UK in še ni prišlo. Naj še malo počakam, ali zagnjavim prodajalcu, če v sredo nič ne pride?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik matix pravi:

Imaš zgoraj desno tudi link, da lahko vpišeš kreditno kartico. Ampak meni kartice (MC) ne "prime" oz. napiše, da ni prava številka, čeprav je 100% prava in kartica drugje povsod normalno "prime".

Bi tudi jaz prosil za kakšno rešitev, če obstaja, ker bi rad nekaj prodal in se zatakne pri tem koraku. Vedno me vrže na to ebay.de stran za vpis bančnega računa oz. številke kartice, tudi če poskušam oddati oglas na ebay.co.uk ali ebay.com.

Očitno je eno samo s*anje če si registriran preko nemškega ebaya ...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Odpri si račun na paypalu pa bo mir s karkšnimikolimi težavami
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Imam PayPal (povezan s svojim ebay acountom), ampak mi tukaj nič ne pomaga, ker ebay.de zahteva bančni račun ali št. kartice. Nobene opcije za plačilo s PayPalom, ko želiš oddati oglas.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
danes je 3 tedne odkar sem nekaj naročil iz UK in še ni prišlo. Naj še malo počakam, ali zagnjavim prodajalcu, če v sredo nič ne pride?

to je predolgo, kontaktiraj prodajalca naj ti pošlje tracking number oz potrdilo o poslani pošiljki ali pa odpri Dispute na Paypalu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

to je predolgo, kontaktiraj prodajalca naj ti pošlje tracking number oz potrdilo o poslani pošiljki ali pa odpri Dispute na Paypalu.
Žal se občasno pri UK pošiljkah zgodi tudi taka težava. V zadnjem letu imel več primerov v obe strani. Očitno UK poštarji prehitevajo naše po ''produktivnosti''.
evil.gif
Preverjeno je prodajalec poslal še isti dan, pa je zadeva priromala šele po skoraj mesecu dni.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz sem preko ebay naročeval veliko in vedno dobil izdelke,od ramov,sd kartic,baterij,kabli,zaščitna folija za ekrane telefonov.
Naročeno sem najhitreje dobil preko ebay.uk,1x so mi celo vrnili znesek po moji napaki,nikoli nobenih problemov,tudi na licitaciji sem sodeloval,pazite pa nato,če ponudite največ in je na koncu izdelek vaš ga morate obvezno kupiti,ker se to beleži in potem vam določeni sellerji več ne bodo pošiljali robe oz. niti ne mores kupiti,če si v zadnjih 12 mesecih imel 2 neplačana računa

lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.580
5.895
113
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

jaz tudi čakam že od 5 oktobra. sem jim gor pisal. so rekli naj preverim če je slučajno na pošti in če ni naj jih obvestim. zdaj pa čakam do jutri. pa da vidimo kaj bo.
malo so se razpustili angleži. včasih je blo v 3-4 dneh tu

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

jaz tudi čakam že od 5 oktobra. sem jim gor pisal. so rekli naj preverim če je slučajno na pošti in če ni naj jih obvestim. zdaj pa čakam do jutri. pa da vidimo kaj bo.
Niso problem prodajalci ampak njihova pošta. Ostalo dostavno mrežo (vključno z našo pošto) sem izločil, ker pri vseh ostalih pošiljkah zadeva pride v normalnem času, le iz UK zadnje leto občasno štrajka. In tudi pošilje, katere so prišle po 1 mesecu, so imele datum pošiljanja takrat kot je prodajalec omenil, da je poslal.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Običajno res hitro pridejo zadeve ( v roku 1 tedna), se je pa tut že zgodilo, da sem 3 tedne čakal iz UK.Še vedno so hitri, ker se po dobrem tednu dobil nekaj iz Uk, pa so vmes bli prazniki pri nas.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.