Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Kupil bi neko tehniko za 40eur, gledam ebay UK in najdem UK sellerja kjer pa pod kontakti vidim da je to nek hong kong, torej majo vrjetno podruznico v UK zarad naslova ali pa podobno, pa mi nazaj odpise seller da posiljajo v slovenijo ampak da so to dodatno racuna, na spletni strani pa pise da je posiljanje 8 funtov + cena izdelka. Je to normalno, ker na tak nacin sem, se hotel izogniti carine, ampak to nima vrjezno veze z njihovim posiljanjem.

Koliko pa pride to se dodatno poste, s katero sluzbo naj posljejo da bo ugodno, ker oni nekega svojega postarja imajo za posiljanje po angliji.

Kaksna je praksa ce ima kdo izkusnje?

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Ko maš odprto stran z izdelkom, ki ga bi rad nabavil, klikni zavihek Shipping and Payments, označi Slovenia in ti bo pokazal stroške poštnine.

Lahk pa že u štartu iščeš izdelk z najnižjo skupno ceno (cena izdelka + poštnina) tko da daš sort: Price + Shipping - lowest first.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.811
1.618
113
Ksz

Zaradi propada e-mail ponudnika mail386 sem ostal brez dostopa do svojega računa na e-bayu (in s tem seveda vseh zvezdic). Na ebay strani je navedeno, da v primeru neveljavnosti naslova, s katerim si se registriral, ni pomoči in je nujna ponovna registracija. Ni to malo hud ukrep?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Zakaj si ostal brez? Login in dodaj nov email?

Update your email address

We have l...3@gmail.com on file as your email address.

Enter your new email address

A valid email address is required to bid, buy and sell with us.

https://scgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ChangeEmail&guest=1

Pa četudi ne mores spremenit dejansko tega ne potrebujes saj na mail posiljajo samo order update in messages katere lahko pogledas tudi direktno na ebay.com...

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.811
1.618
113
Ne morem se več logirat, saj sem ob zadnji prijavi želel zamenjati primarni e-naslov. Ko je ta postopek od mene zahteval številko kreditne kartice, sem v brskalniku stisnil 'back' in me je vrglo na prejšnji korak. Potem sem obupal in se odjavil. Od takrat dalje se v račun ne morem več prijaviti nikakor, pa tudi do koraka, v katerem bi zaktevali kreditno kartico več ne pridem.

Thaman001

Zelenc'
6. jul 2011
3
0
1
Če ne pošiljajo v Slovenijo si je potrebno najti posrednika. Meni osebno se zdi najboljši Viaddress(http://www.viaddress.com/), ki ti dodeli ameriški naslov in ti potem z njihovega skladišča pošlje na tvoj domač naslov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dej še na hitro povej kolk stane in kje je keč:)?
na prvi strani na velko pišse vse free, mal dvomim, da je res;)

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Koliko časa lahko stranka čaka na prodajalca, da dobavi stvar, ki jo želi?

DX:

Status: (of current
shipment) On 10/10/2011:
Waiting for Supplier
see all processing steps
Latest Shipment:
by Air Mail

frown-1.gif

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Obstaja kakšen programčič, ki avtomatsko bida, ko me ni zraven.. seveda do določene vsote..?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Just Snipe, je program, ki ti "vstreli" nastavljen znesek nekaj sekund pred koncem dražbe. Včasih je to OK, da ni preveč nabijanja med samo dražbo, včasih te pa lahko izdelek stane zaradi tega nekaj $ več.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Bom kar tebe vprasal:
na Ebayu vcasih opazim za kaksen izdelek ceno, ki ni napisana s temno (crno) barvo, temvec s sivo. V cem je poanta?
Lp

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Bom še enkrat vprašal, če je kdo slučajno spregledal.. Koliko časa lahko stranka čaka na prodajalca, da dobavi stvar, ki jo želi?

Čakam namreč en paket od 10.10.2011
frown-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik NoboDyy pravi:
Bom še enkrat vprašal, če je kdo slučajno spregledal.. Koliko časa lahko stranka čaka na prodajalca, da dobavi stvar, ki jo želi?

Čakam namreč en paket od 10.10.2011
frown-1.gif

Si že zamudil rok za pritožbo. Ta je 30 dni.

Poskusi se dogovoriti s prodajalcem.

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ti piše, da še nimajo na zalogi. Sem tudi jaz že čakal na DX več kot 2 meseca. Postavi vprašanje prodajalcu - po mojih izkušnjah če predolgo traja radi vrnejo denar.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

3 mesece. Po 40 dneh odprl dispute na PayPal-u. Dobil denar nazaj po okoli 3 mesecih. So pa nekaj mutili, da naj še malo počakam in podobno.

Prejšnji teden naročil nekaj iz HongKonga (eBay)... prišlo v 6 delovnih dneh.

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Tudi jaz sem nekaj kupil na eBay-u, v bistvu sem zmagal na avkciji, zdaj pa so mi poslali mail, da ne pošiljajo v Slovenijo.. Nimam sreče s spletnim nakupovanjem očitno!

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.658
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Pa je prej pisalo da pošiljajo v Slovenijo?

Jaz čakam 3 pakete od 3.11.11 - takrat je še pošiljal sedaj pa ne več.
Pravkar sem preko resolution centra zahteval denar nazaj.
Sedaj tudi vidim, da mu močno upada % in število "feedback" v zadnjemu mesecu.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.