Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
V UK sm v eni trgovini neki naroču prek neta in plaču z kreditno kartico (visa electron). Pol so oni men poslal mail, da ta izdelek ni dobavljiv in da mi lahko refundirajo al pa ker drug zdelk pošlejo. Jim rečm da nej refund nardijo in to, pol oni men sporočijo da so nardil:

Citat:
Good morning,

Just a quick message to let you know that a refund was processed to the paying card on 28.10.11 (at 11:14)

The transaction may take 24-48 hrs to appear on your statement, dependant on the card issuing banks processes.

Regards

Uglavm jest tega keša še vedno nimam na kartici. Zdej pa mene zanima a je on sploh lahko nazaj nakazu ta keš, ker jest mu nism nau dobenih podatkov ala IBAN, SWIFT itd ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.262
9.889
113
Ne rabiš mu dat IBAN, če si plačal s kartico. On samo vrne plačilo. Po moje bi sedaj že moral imeti vidno na računu.

Doom3n

Zelenc'
4. nov 2011
3
0
1
zdravo!

Nekaj sem že prebral glede Ebayja, vendar največ je govora o nakupih. Sam pa bi rad prodajal.
Imam spletne prodajalne, odprt s.p.
Pred nekaj dnevi sem stopil v kontakt z nekaj dobavitelji oblačil in modnih dodatkov, ki jih zelo malo prodajajo v Evropo. Predvsem jim je prioriteta ZDA.
Prišel sem do ideje, da bi lahko začel s prodajo teh oblačil na Ebayju (U.K., Nemčija, Italija). Za prihodnje leto sem tako ali drugače že imel v mislih mednarodno spletno prodajo, z Ebayjem pa bi si lahko do takrat nabral veliko izkušenj, strank z mednarodnim poslovanjem.

Imam PAYPAL račun, ki je že povezan z Ebay stranjo.
Najverjetneje bi moral prejeti še informacije o strošeku mednarodnega pošiljanja paketov (najugodnejši ponudnik? DHL, Pošta Slo, GLS?).

Kakšne so po vašem mnenju prednosti in slabosti? Vem, da Paypal pobere 4-5% od nakazanega denarja, cena objave oglasa na Ebayju je cca 0,5€/oglas.

Če kdo prodaja ali je v preteklosti prodajal prek Ebayja bi bil resnično vesel kakšnega priporočila, opozorila in izkušnje oz. zadovoljstvo s prodajo. Lahko tukaj, lahko ZS. Jaz bom vsekakor delil svoje izkušnje, spoznanja, če se odločim za to potezo.

Hvala za odgovore.

Lp,

Domen.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Sam sicer nimam sp sem pa prodal ker nekaj robe preko ebaya.
Glede poštnine sem sam uporabljal Pošto Slovenije(npr- telefon v z zavarovanjem(400€) 17€ v nemčijo, s povratnico).
Glede na to (izkušnje od kolega ki pošilja samo po Slo) ti najbolj priporočam da se povežeš z omenjemi ter se dogovoriš za ceno(pogajanja). Ne vem sicer za kakšne vsote se gre vendar glej tudi glede zavarovanja(v poštnino priporočam da vključiš tudi to)
Bi ti priporočal da si v nastavitvah nastaviš kdo lahko kupuje od tebe. Sam imam tako da nekateri(če ni imel izvedenih zadnjih plačil) od mene ne more kupovati. Največji problem so nigerijci ki ti "kupijo" ter ne plačajo.
Na začetku bi poskusil prodati pa par artiklov tako da zadevo vidiš kako deluje. Sam sem imel samo 1x problem ker je bil naslov na paypal drug kot na ebay tako da sem bil ob nekaj € tako da sedaj imam veno spodaj napisano da pošiljam samo na ebay naslov.

Doom3n

Zelenc'
4. nov 2011
3
0
1
x5x, hvala za odgovor.
Že takoj sem naletel na težave in sicer sem hotel dodati v prodajo pulover, 4 velikosti, 3 barve. In mi napiše, da sem presegel št. mesečnih oglasov, katerih naj bi bilo omejeno na 10 (in prodajo max 650 funtov). Ravno tako Slovenije ni med tistimi, ko zahtevaš večji limit prodaje oz. oglasov.

Ker imam Paypal račun na enem emailu se sedaj niti na druge Ebayje ne morem registrirat, ker mi piše, da je že v uporabi (ITA,NEM). Registriran sem na UK.

Ima še kdo takšne težave s tem? Kolikor sem bil navdušen nad tem, sem sedaj razočaran kako je vse skupaj prepleteno, zakomplicirano in omejeno za "nedomačine" neke strani.

No, naj še povem, da v primeru, da bi prodal artikel vrednosti 45€, pobere Ebay cca 4€ + Paypal 4-5%. Največ kar sem lahko pri izdelku označil je 4 funte poštnine, preostanek očitno bi moral sam kriti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Saj lahko odpreš trgovino gor, če bi pa rad kot fizikalec prodajal, bo pa težje mutiti.

Doom3n

Zelenc'
4. nov 2011
3
0
1
Ne moreš odpret ali pa je jaz ne znam. Recimo business profile lahko odprejo na UK, le firme iz UK ali Irske.

sad

Guru
24. avg 2007
21.262
9.889
113
Torej, gremo počasi. Ebay ti skupaj s provizijo od PayPal-a pobere nekje 15% vrednosti.
Pri nekaterih artiklih je vrednost poštnine omejena navzgor, kar pomeni, da če imaš višjo jo pač preneseš v ceno artikla. Ne vem zakaj sploh to še velja, ker itak provizijo plačaš na celotno vrednost (artikel + poštnina), vsaj na ebay.com. Kako je na .uk ne vem. Ne vem tudi zakaj bi se ukvarjal z .uk ali .de. Morda je res prednost, ker je bližje kupcu, vendar sem sam prodal zelo veliko artiklov na .com, pa jih je 90% šlo v EU. Namreč kupci niso neumni in ne gledajo zgolj na .de, temveč pogledajo tudi na .com. V glavnem prični na .com, pa če bo šlo (ali pa ne) potem greš še na ostale. Kolikor vem lahko pri .com označiš, da je viden tudi na .co.uk ali .de in seveda za to plačaš nekaj dodatno, vendar se sam v začetku ne bi šel, ker ni potrebe.
Za pošto sem sam uporabljal zgolj Pošto Slovenije, na začetku zavarovano s povratnico, potem sem to opustil. Do sedaj niti enega paketa nisem izgubil (knock, knock) in zadeva špila kot more. Fajn je, da daš vsaj priporočeno, saj je s tem paket sledljiv in mora prejemnik podpisat, kar pomeni, da če bo treba boš imel dokaz ali je prevzel ali ne. Sam sedaj pri manjših vrednostih še priporočeno ne pošiljam, temveč zgolj prednostno, da je čim hitreje pri kupcu. Razlika v strošku je nekje 1:3. Do sedaj imam v glavnem s kupci zelo dobre izkušnje in nihče me ni hotel na suho nategnit, pa naj so bili Italijani, Španci, Norvežani ali Angleži. Recimo zgolj primer: ena pošilja je prišla v UK šele po enem mesecu že potem ko sem kupcu že vrnil denar. In me kupec kontaktira in mi je nakazal nazaj denar.
Če boš prodajal veliko zadev, potem se moraš registrirat kot Business seller, ker drugače hitro naletiš na omejitve.

je pa tako, Ebay je bil na začetku precej dobra zadeva, sedaj pa se mi zdi, da gledajo zgolj še na zaslužek. Pa me ne moti tistih 15%, če bi zadeva delala kot more. Sem rabil enkrat njihov support, pa sem se zgolj obrisal pod nosom, ker ga nisem dobil in se jim je jeba.alo. Skoraj nemogoče je dobiti živo osebo na drugi strani, tako da sem se 2x tipkal z njihovim supportom (sedaj tudi do tega ne znam več prit, so prekleto dobro skrili), obakrat ja bomo preverili in rešili in obvestili. My ass, nobenega stika več.

je pa tako: če si konkurenčen je Ebay super zadeva, saj imaš cel svet za trg. Pri velikih ali težkih zadevah te sicer malo poštnina uniči, ampak se da. Recimo sam sem ene specifične igračke prodal bistveno dražje kot bi jih pri nas. Računaj pa, da boš moral v začetku, dokler nimaš dobrega feedbacka, stvari prodajat tudi pod ceno. Potem ko imaš ene 20 dobrih feedbackov ali pa tudi manj, zadeva začne prav laufat
cheer.gif
.

NoboDyy

Zelenc'
6. nov 2011
18
0
1
Tudi mene nekaj zanima.. Sicer nima veze z eBay, pač pa z DealExtreme. Naročil sem 5 stvari 10/1/2011, pa so od tega prišle le 3 zadeve. Kaj lahko v tem primeru naredim? Saj sem prebiral tole temo, pa zaradi ogromno strani in postov res ne najdem nič pametnega, pa sem siguren, da ste že 100x napisali.

Hvala za pomoč in lel pozdrav!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik NoboDyy pravi:
Tudi mene nekaj zanima.. Sicer nima veze z eBay, pač pa z DealExtreme. Naročil sem 5 stvari 10/1/2011, pa so od tega prišle le 3 zadeve. Kaj lahko v tem primeru naredim? Saj sem prebiral tole temo, pa zaradi ogromno strani in postov res ne najdem nič pametnega, pa sem siguren, da ste že 100x napisali.

Hvala za pomoč in lel pozdrav!
Najbolj zanesljivo je, da odpreš disupte na Paypalu, drugače pa na http://services.dealextreme.com/ in vpiši na Package not received.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Lahko pa preprosto še ni na zalogi zadev. Nekatere zadeve sem čakal tudi po mesec dni.

Na dealextreme imajo namreč politiko, da če naročiš več kosov, jih pošiljajo kot so na zalogi (torej magari 5x po 1 kos, kot pa da bi čakali, da je vseh 5 artiklov na zalogi). Pošlji jim mail in vprašaj.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
ksz...

Kako ste reševali oz. rešili prazne pakete? Dobil prazno škatlo, prodajalec je dal artikel skoraj 99% not, očitno je nekdo škatlo vmes odpiral. DPD dostavna. Pridemo nikamor, s prodajalcem samo mailanje pa forwardiranje mailov od DPD-ja, da je bil paket prevzet kot ok, da je bil težak 3 kg itd. Sem dal dispute, ker se že 10 dni pregovarjamo in nič ne zmenimo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Sej DPD in ostale dostavne sluzbe imajo zavarovano posiljko do neke cifre, ce me spomin ne vara, pa naj kurirska sluzba cola za dolge prste svojih zaposlenih. Si opazil, da je skatla prazna se v prisotnosti kurirja? Si to takoj povedal? Je naredil zapisnik?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Nisem, doma so podpisal, švabi na DPD-ju pa pravijo, da je bil paket prevzet, podpisan kot ok in čao. Paket je bil očitno s spodnje strani odprt in prelepljen nazaj s prozornim trakom.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Saj veš sam, da je jeba težiti za prazen paket, če je bilo prej vse podpisano kot da je ok, še posebej če je bil paket težak pol kile, moral pa bi biti vsaj 5.
smile-1.gif

Ne moreš nikomur dokazati, da je bil prazen preden si ga dobil. Upam, da ti kaj uspe doseči prek disupte-a, oziroma da te ta šola ni predrago stala.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Lej, vsak paket se podpiše. A kdaj kdo najprej pogleda vanj, ga zvaga itd.? A mi ga bo pustil odpret preden podpišem? Pomoje da ne. Tudi če bi se jaz podpisal bi bilo isto. Takoj ne bi opazil razlike v tezi, najprej škrab škrab potem pa videl, da je prazen. Če bi bili na drugi strani fleksibilni bi se oni menili z dostavno, ziher imajo kaj zavarovano, meni pa poslali novo zadevo. Tako sem pa dobival samo neke brezzvezne maile. Najbolj smešno pa je, da je na paketu nalepka 0,00 kg. DPD trdi, da je imel paket 2,98 kg. Švaba najprej pravi, da bo dostavna prišla po škatlo in bodo oni dalje reševali. Sedaj trdi, da je vedno na nalepki 0,00 kg in da oni ne tehtajo, ampak DPD. A ni čudno, da stehtaš, gor pa nalepiš kar eno težo? Zakaj se sploh tehta, če je na pavšal?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.