Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
da bo še malo lažje, jodlari kasirajo 12€ za to "uslugo"
aplauz.gif
Kolk je pa pri njih meja, ki še gre skozi brez?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Prijatelj je na ebay kupil ta usb ključek in so mu pri prevzemu na pošti zaračunali še carino v vrednosti slabih 12€. Kolikor vem, se takšni majhni zneski ne carinijo, zakaj so mu potem to zaračunali?

V trenutni številki revije http://zps.si/ piše nekaj tudi na to temo (ne direktno o pregledu tako malih paketkov)
Letno zasežejo cca 80.000 pošiljk s ponaredki.
Presenetljivo velik odstotek je spomisnkih kartic. Očitno postajajo cariniki čedalje bolj pozorni na pakete iz kitajske.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Kakšne imate kaj izkušnje z "Daily Deals"? Kolk sem zasledil je vse UK only. Se da kaj s prodajalci zmeniti, da pošljejo v Slovenijo?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
Ni vse uk only. sem že marsikatero coto dobil za smešno ceno na ta način. če pa se da ali ne v slo pošiljat če je uk only, pa boš moral sam sprobat

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Vprašanje glede prodaje.

Registriran je bil navaden račun, ker se gre za občasno prodajo.

Sedaj vidim, da ima ebay nek restriction :

- 10 artiklov na mesec
- max lahko prodam za skupaj 360 funtov na mesec.

Ce hočem zaprositi za višji limit (predvsem denarno, 10 artiklov na mesec še ne predstavlja problem), je teba potrditi bančni račun na paypalu (kar je sicer že narejeno, ampak vseeno). Ko grem preko linka na paypal, mi vrže opozorilo, da ta verifikacija v naši državi ni možna.

Kako rešiti ta problem? Sigurno je že kdo prodal kaj dražjega preko ebaya?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Mogoče je kaka druga možnost, ampak jaz sem naredil sledeče:

odpr sem račun na MoneyBookers, ter pri njih zaprosil za MC, katerega sem z lahkoto registriral (račun je v UK).
Res je, da si potem ne moreš prenakazati denarja iz PP na MC, ampak če ni potrebe po tem, je lahko rešitev takšna.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Do sedaj sem prodal v celem letu za cca 2k €robe, najdražja zadeva 450€, je pa res da sem registriran na angleškem prodajal pa na nemškem(večino). Sem pa pred tednom dobil na papal(enostavno so mi ga zamrznili) da sem prekoračil neko kvoto(2500€) in sem moral poslat kopijo osebne ter račun(telefon ter izpisek iz banke). Naj bi šlo pa zaradi pranja denarja(neka eu zadeva). Imam pa registriran navaden račun.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Hm, zanimivo. Prodal tudi kar nekaj robe že, zaenkrat še brez kakšnih takšnih zapletov.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Mogoče je že bilo to vprašanje...
Kako se nastavi, da mi pokaže izdelke, katere pošiljatelj pošilja v slo. Bedasto mi je 1000 artiklov klikat, da najdem enega, ki pošilja v SLO.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KSz

Narocil bi dve zadevi, ena je 100funtov iz anglije in druga 30eur iz honkonga ki pise da posilja v evropo.

Torej za honkong mu zatezim da napise gift, pa da je do 25eur cena zato da me na carini ne opalijo al kako, izdelek je 500g tezak?

Za angljio pa kot prebiram tukaj ker smo v evropi carina ne drkari nic tudi za vecje zneske?

Iz honkonga ima prodajalec napisan da dobis se tracking number, kaj naj pa temu iz anglije recem da naj poslje na kaksen nacin da imam vsaj neko kontrolo glede izdelka?

Ali se da kje prebrati komentarje kupcev kako so z dolocenim artiklom zadovoljni od doticnega kupca ali se gleda samo pozitiven feedback?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Do koliko € ti paypal "krije" ?? Je kaksen limit?

Nekaj za 500€ bom kupil, pa je slucajno prodajalec z malo manjsim feedbackom , in če gre slucajno kej narobe, paypal vrne taksno vsoto ali ne?

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Do koliko € ti paypal "krije" ?? Je kaksen limit?

Nekaj za 500€ bom kupil, pa je slucajno prodajalec z malo manjsim feedbackom , in če gre slucajno kej narobe, paypal vrne taksno vsoto ali ne?
Se mi zdi, da vedno zraven piše. Običajno imaš ob ceni tisti znak Ebay Buyer Protection. In tam spodaj piše, da ti krijejo vse in poštnino. Če je to pri tvojem verjetno ne bo težav...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Ce narocujem kaj iz hrvaske je pri nas carina ali ni? Ker mi nek hrvat pametuje da ni carine, pa nevidim razloga zakaj je nebi bilo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Heh, zakaj sploh sprašuješ?
Je Hrvaška v EU? Ni? Torej -------------) ja, carina je, razen če boš pod mejami.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.