Spet trije motoristi...

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Jaz kot policist ne bom nosil nobene odgovornosti za nekoga, ki ne spoštuje prometnih znakov, ki objestno vozi in s tem ogroža sebe in druge udeležence v prometu.

Če nekdo ogroža druge udeleže v prometu smatraš, da policist kot uradna oseba, ki skrbi za red ni dolžna ukrepati???
shocked-1.gif

Seveda, lažje se je skriti za en grm in z laserjem zmerit nekaj "ovc", ki vozijo 63 v "naselju" sredi njiv, mogoče napišeš še komu kazen ker nima prižganih luči - kvota ukrepov je izpolnjena, komandir srečen, mogoče pade še kak bonus pri plači.

BTW.
Na ameriških policijskih avtomobilih piše "To serve an protect" in tega se tudi držijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kako da še stardec ni nič napisal?
Kva b rad mulc?
Motoristi so v trugi zato, ker so kazni previsoke, ker imamo nov zakon in zato ker starideci po cesti prepočasi s klobuki vozijo. Pa še zato so motoristi stolkli svoje butice, ker so policaji leni in glupi.
Drurgač so bli motoristi pa pridni in pametni. Vsi ostali so pa glupi in leni.
Če ne verjameš, vprašaj SJTV1. On ve da je tako, saj on piše v avtomagazinu.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:

BTW.
Na ameriških policijskih avtomobilih piše "To serve an protect" in tega se tudi držijo.

Sam ne žel si tega...mogoče bi blo manj mrtvih na cesti, bi jih bilo pa več od svinca...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
TUdi če bi jih bil par od svinca, če bi splošno število mrtvih padlo bi se še vseeno splačalo ali ne
smirk-1.gif
Sicer pa saj tudi one ne streljajo za vsako malenkost, če bi bilo tako, bi vsako leto na Gumballu preživelo manj kot pol udeležencev.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakon NE deluje.
Policija pa še manj.
Policaji so ziher vedeli za moto srečanje. Zakj ni bilo ta provid, kupa patrulj (da po potrebi tudi zaporo postavijo, da te bedake ujamejo)?
Zakaj namesto teh tabel raje ne postavjo fiksnih radarjev (tistih, ki jih brez potrebe rinejo na AC)?
Zakaj tam ni section controla?
Zakaj na izhodu iz parkirišča gostilne/prireditvenega prostora ... ne postavijo zapore pa vsakemu pihat?

Aja, za to je treba bit inteligenten in delaven ...

Zakon deluje, če drugega ne, se vsaj alkoholiki hladijo....

Si predstavljaš polno zased okoli srečanja?
Vsi bi tulili kakšna policijska država da smo, kako policaji samo skrbijo za polnjenje proračuna. Da tam, kjer so podili motoristi ni naselij in naj gredo policisti raje v naselja....

Vse je odvisno od zornega kota. Kdor smatra, da so policisti nadlega in zakon brez zveze, bo našel vrsto "dokazov", da je temu tako. Kdor vidi policiste in zakon predvsem v luči lastne varnosti, bo našel svoje "dokaze".

Kot vedno, je resnica nekje vmes.
Resnica ni nikjer vmes. Resnica je samo tam, da tisti, ki so pri nas zadolženi za prometno varnost vljučno s policijo (kot inštitucijo) nimajo pojma, kaj delajo oziroma so leni in butsati. Pika.
Kaj si o zagotavljanju varnsoti kislijo pijanci po gostilnah, je vseeno. Zakj za 1. maja vsem nepravilno parkiranim avtom okoli rožnika ne potalajo listkov? In potem zaprejo vse lice okoli in dajejo za pihat?
Zakaj sene informirajo, kje os ohceti, in postavijo zasede?
Zakaj ni radarjec 24/7 (najbolje fiksnih) na črnih točkah? Zakaj ni več provid, s katerimi bi lovili bedaste (in ne nujno prehitre) voznike?
Odgovor sem napisal na začetku. Leni in butasti.

Se v osnovi strinjam s tabo (razen tisto o kaznih za parkiranje, ker se mi zdi debilno, da 5x na leto ko je ogomen naval na Tivoli, talajo kazni tudi tistim avtomobilom, ki so sicer nemotoče ampak še vedno nepravilno parkirani).

Lep dokaz o nesposobnosti policije je to, da kljub temu, da so bili večkrat obveščeni, da se v našem koncu delajo pizdarije z avti in da določeni pacienti ogrožajo folk, ne pridejo pogledat. Ali jih je strah ali pa so leni... v vsakem primeru ne opravljajo dolžnosti tako kot je treba. Glavno da so na Dolenjki postavljeni in strelajo folk, k se sredi noči, ob prazni cesti, namesto 60 pripelje 70.... 20 kilometrov stran pa iz veselice vsak tadrugi pelje nažgan ko mamba domov.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
.... 20 kilometrov stran pa iz veselice vsak tadrugi pelje nažgan ko mamba domov.....
Zdej če res vsak tadrug pelje nažgan, kako da ni več nesreč, al vozit pijan le ni tko nevarno kot pravijo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Je čisto vseeno a je nevarno al ne.
Večina pijanskih nesreč pa ostane neprijavljenih ... Dokler rešilec ni potreben, nihče ne kliče policije.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kako da še stardec ni nič napisal?
Kva b rad mulc?
Motoristi so v trugi zato, ker so kazni previsoke, ker imamo nov zakon in zato ker starideci po cesti prepočasi s klobuki vozijo. Pa še zato so motoristi stolkli svoje butice, ker so policaji leni in glupi.
Drurgač so bli motoristi pa pridni in pametni. Vsi ostali so pa glupi in leni.
Če ne verjameš, vprašaj SJTV1. On ve da je tako, saj on piše v avtomagazinu.

Dej umiri se malo. Ti je zmanjkalo tiste vode, čemu ti praviš vino (cviček)?
Ti preveč posplošuješ. Maš dvoje vrste udeležencev v prometu na dveh kolesih. Prvi so motoristi, drugi so pa kamikaze. Niso vsi ki vozijo motor potencialni morilci.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.573
4.493
113
49
Na sončni strani ALP
Da ni bil Elvir kje med njimi, ko še ni nič napisal?
crazy1.gif

Poznal sem enega fanta, ki je šel na večna lovišča.
frown-1.gif

Sožalje domačim in vsem, ki so ga poznali...
roza.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Še sem tukaj, samo brez motorja....mater, dva sta se ta vikend ubila z istim motorjem kot je bil moj... upam, da med njimi ni fanta, ki sem mu prodal motor....
Drugače pa je tale statistika čedalje poraznejša...V teh primerih je nesrečam botrovala objestnost in nepremišljenost, sploh ta 22 letni revež, ki se je skantal pod tovornjak....
R.I.P tovariši.....

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Citat:
Jaz kot policist ne bom nosil nobene odgovornosti za nekoga, ki ne spoštuje prometnih znakov, ki objestno vozi in s tem ogroža sebe in druge udeležence v prometu.

Če nekdo ogroža druge udeleže v prometu smatraš, da policist kot uradna oseba, ki skrbi za red ni dolžna ukrepati???
shocked-1.gif

Seveda, lažje se je skriti za en grm in z laserjem zmerit nekaj "ovc", ki vozijo 63 v "naselju" sredi njiv, mogoče napišeš še komu kazen ker nima prižganih luči - kvota ukrepov je izpolnjena, komandir srečen, mogoče pade še kak bonus pri plači.

BTW.

Dragi moj, nisem pisal o tem, da policija ni dolžna ukrepati!?! Halo?!? Ravno to je njeno poslanstvo. Mislil sem na to, da ne moreš prelagati odgovornosti na policijo, da je toliko mrtvih. Če človek pri sebi ne pozna nobenih meja, potem mu tudi tiste zakonske ne pomenijo veliko. Kot sem že napisal, je policistov dosti premalo, cest pa preveč, da bi lahko nadzorovali vsak kilometer, kar bi bilo očitno nujno potrebno, da bi se začeli voziti po pameti. Na cesti si pač odgovoren sam zase in odgovarjaš za svoja dejanja, vloga policije je, da odkrije kršitelje, če pa jih, je pač drugo vprašanje. Policija pač dela tako kot dela, tukaj sedaj ni govora o tem. Ne moreš zdaj kriviti nekoga drugega za svoje divjanje.

Gre se predvsem zaradi vas samih, ki se očitno nimate dovolj radi, da vas je potem vsak vikend manj. Če tega nimate pošlihtanega v svojih glavah, potem vam živ bog ne more pomagati in ste žal obsojeni na izumrtje. Sicer pa že veste kaj delate, na cesti boste žal potegnili takratko
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
. Mislil sem na to, da ne moreš prelagati odgovornosti na policijo, da je toliko mrtvih.
Kadar je nesreč malo manj, si policija rada prilašča zasluge za to. A obratno pa ne velja?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
. Mislil sem na to, da ne moreš prelagati odgovornosti na policijo, da je toliko mrtvih.
Kadar je nesreč malo manj, si policija rada prilašča zasluge za to. A obratno pa ne velja?

Torej trdiš, da so oni krivi, da se toliko naroda pobije na cestah kljub temu, da čepijo za vsako hruško in ustavljajo vse, kar je ustavljanja vredno?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Ales pravi:

Torej trdiš, da so oni krivi, da se toliko naroda pobije na cestah kljub temu, da čepijo za vsako hruško in ustavljajo vse, kar je ustavljanja vredno?
Da čepijo za vsako hruško, grozijo s drastičnimi kaznimi tud za nepomembne prekrške, zapirajo ljudi, kvečjemu poslabšujejo prometno varnost.

Policaji na nas gledajo kot na kriminalce namesto da bi nam pomagali na cesti. In opravljajo službo inkasanta, namesto da bi skrbeli za varnost.
Ga ni bolj nevarnega voznika, kot je tisti, ki ga je policaj visoko oglobil za nekaj km prehitre vožnje, oz, za kak drug prekršek, ki ne vpliva bistveno na prometno varnost. In takih kazni so policaji izrekli nekaj 100 000. Vožnja pod grožnjo takih kazni je stresna, Sicer se je pa že nekajkrat pokazalo, da višanje kazni ne prinese tud manj nesreč. Zadnji vikend 7 mrtvih.

Zaradi takoh drastičnih kazni nekateri gledajo več v števec, kot na cesto, nekateri vozijo pretirano počasi, tisti, ki so se prej požvižgali na predpise se bodo pa tud še sedaj. In jih prej policaji niso znali ali hoteli spravit s cest, in jih ne bodo tud sedaj.