Spet trije motoristi...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne mi gledat v glavo
grin1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Niti slučajno ni problem v policajih.
Kar precej vozim naokoli (tako po Slo kot izven) in na policaje glede na prevožene km še najpogosteje naletim prav pri nas. Izjema je morda le BIH (pa še to le Republika Srpska).

Problem je vzgoja in mentaliteta voznikov. In to niti slučajno ne leti na mlade voznike temveč na tiste starejše, ki so izredno slab zgled mlajšim. Pitje+vožnja za njih ni nič posebnega; če kdo živčen trobi je to v 80% primerov starejši voznik; lovljenje rumenega semaforja isto! In, če mladi vidijo starejše take nepremišljene vožnje... je to sigurno dober vpliv kajne? Vsi vemo, da sama šola ne naredi nič - največji vpliv ima družba - okolica v kateri odraščamo.

In ja... država povečuje kazni. Ali s tem doseže cilje? Mislim, da ne v popolnosti. A hkrati mi je osebno všeč, da tiste nepremišljene resno udari po žepu.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ma zmer se krivda prelaga na druge. Na neučinkovito policijo, na slab zakon, na vzgojo... To so sami izgovori. Krivi so tisti, ki divjajo, ki pijani vozijo... Ti so tisti, ki pobijajo na cestah.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
to že, apmak policijo in razne svete imamo tudi zato, da poskušajo vsaj omiliti stanje na cesti. in če oni niso pretirano uspešni pri tem (oz. svoja sredstva razporejajo daleč od optimalnega), tudi oni nosijo svoj del odgovornosti. saj so plačani iz našega denarja, zato lahko od njih zahtevamo boljše rezultate.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
to že, apmak policijo in razne svete imamo tudi zato, da poskušajo vsaj omiliti stanje na cesti. in če oni niso pretirano uspešni pri tem (oz. svoja sredstva razporejajo daleč od optimalnega), tudi oni nosijo svoj del odgovornosti. saj so plačani iz našega denarja, zato lahko od njih zahtevamo boljše rezultate.

Omiliti ja. Sej to delajo. Res, da je premal nadzora ampak ne morjo bit na vsakem ovinku. Zakon bi mogl še zaostrit in tiste, ki bi preveč divjal ali pijani vozil izločit iz prometa za par let, za vožnjo brez vozniške pa zelo visoko denarno kazen ali pa zapor.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Zanimiv primer sem zasledil včeraj, ko sem se ponoči vračal iz ene open-air zabave, kjer se je prodalo nenormalno veliko alkohola. Policaji so 3 km od prizorišča na ravnem odseku merili hitrost (blesava omejitev 50), namesto da bi vsakemu dali za pihat.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Policija je odgovorna, ker ti divjaš po cesti in ne spoštuješ cestno-prometnih predpisov? Se zavedaš kakšne neumnosti trosiš?

Potemtakem bi po tvojem mnenju morala na vsakem kilometru ceste stati ena patrulja, da bi "pazila" na dirkače? Jaz kot policist ne bom nosil nobene odgovornosti za nekoga, ki ne spoštuje prometnih znakov, ki objestno vozi in s tem ogroža sebe in druge udeležence v prometu. Nobena represija in še tako visoke kazni ne bodo pripomogle k zmanjšanju smrtnih žrtev in nesreč, dokler ne bodo ljudje pri sebi razčistili glede načina vožnje, dovoljene hitrosti in alkohola. Vsak, ki zavestno presega omejitve, si je pač sam kriv za morebitne posledice. Če bi se vsi vozili po omejitvah, ne bi bilo toliko kaosa na cestah, kot ga je, pa še en kup ljudi manj bi bilo na pokopališčih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Fantje, ne se sekirat. Darwinova teorija še vedno deluje in v zgornji treh primerih gre pač evolucija naprej brez teh treh oseb.

Pač butcev na motorjih ne boš nikoli vzgojil. Palca jih bo našla sama.

A zdej bo pa država kriva, ker bom jaz v ovinke vozil prehitro in me bo odneslo v ograjo
confused-1.gif

Pa to govorim kot bivši motorist od svojega 14 leta z mopedom pa do 28 leta z R6. Pa ne da bi jim privoščil, sam kaj češ.

Počivajte v miru
roza.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ta Darwin mi je pobral že en avto. Lahko bi pa tudi mene ali koga bližnjega, kaj boš pa za to rekel.

Briga me če se pobijejo sami, mene bolj skrbi za colleteral damage.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
glede na to da ti bedaki večinoma samo sebe supcajo v nebesa, se z njimi niti malo ne obremenjujem, mati narava skrbi za njih odlično
cheer.gif

evo ta novica ti je danes glavna, se peljem proti murski na izlet, večina motoristov kolko tolko normalnih, 3 komadi pune bombe čez naselje, polne črte, razcepe,..., ni da ni, tablice gor zasukane
confused-1.gif
Jim ne da mislit niti malo, da so 3 kameradi na isti dan odšli, ali se majo za tak superiorne?

zakaj ni nekega zakona, ko policaj vidi da je tablica brez okvirja, prepognjena, 5k€ kazni? Aja, tu je že treba malo razmišljat zraven da se to spomniš

jebe se mi za te bedake res, sami dobro za sebe skrbijo
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakon NE deluje.
Policija pa še manj.
Policaji so ziher vedeli za moto srečanje. Zakj ni bilo ta provid, kupa patrulj (da po potrebi tudi zaporo postavijo, da te bedake ujamejo)?
Zakaj namesto teh tabel raje ne postavjo fiksnih radarjev (tistih, ki jih brez potrebe rinejo na AC)?
Zakaj tam ni section controla?
Zakaj na izhodu iz parkirišča gostilne/prireditvenega prostora ... ne postavijo zapore pa vsakemu pihat?

Aja, za to je treba bit inteligenten in delaven ...

Zakon deluje, če drugega ne, se vsaj alkoholiki hladijo....

Si predstavljaš polno zased okoli srečanja?
Vsi bi tulili kakšna policijska država da smo, kako policaji samo skrbijo za polnjenje proračuna. Da tam, kjer so podili motoristi ni naselij in naj gredo policisti raje v naselja....

Vse je odvisno od zornega kota. Kdor smatra, da so policisti nadlega in zakon brez zveze, bo našel vrsto "dokazov", da je temu tako. Kdor vidi policiste in zakon predvsem v luči lastne varnosti, bo našel svoje "dokaze".

Kot vedno, je resnica nekje vmes.
Resnica ni nikjer vmes. Resnica je samo tam, da tisti, ki so pri nas zadolženi za prometno varnost vljučno s policijo (kot inštitucijo) nimajo pojma, kaj delajo oziroma so leni in butsati. Pika.
Kaj si o zagotavljanju varnsoti kislijo pijanci po gostilnah, je vseeno. Zakj za 1. maja vsem nepravilno parkiranim avtom okoli rožnika ne potalajo listkov? In potem zaprejo vse lice okoli in dajejo za pihat?
Zakaj sene informirajo, kje os ohceti, in postavijo zasede?
Zakaj ni radarjec 24/7 (najbolje fiksnih) na črnih točkah? Zakaj ni več provid, s katerimi bi lovili bedaste (in ne nujno prehitre) voznike?
Odgovor sem napisal na začetku. Leni in butasti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
Policija je odgovorna, ker ti divjaš po cesti in ne spoštuješ cestno-prometnih predpisov? Se zavedaš kakšne neumnosti trosiš?
.
Policija je odgovorna toliko, kot šef Lipe za smrt deklet.
Oboji so dolžni skrbet za varnost. Eni na cesti, drug pred lokalom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Sej si si sam odgovoril na vprašanje
zmaga.gif

Nič ne pomaga, če še tolk nabijajo kazni, ker prvo je vzgoja in kultura!!

Tega pa na naših cestah ni opazit!
confused-1.gif
Naša oblast se je lotila vzgoje s palico. Vzgoja s palico pa dvomim da vzgoji ljudi v kulturne.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Novi zakon deluje
cheer.gif

Bravo naša vlada!!
cool-1.gif

Tidi jaz sem prepričan da zakon deluje in da je dosegel svoj namen.

Ampak namen zakona ni povečevanje varnosti ampak samo polnjenje proračunanje in zvečevanje represije.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odgovor je ne! Pristopit bi morali drugače! Tam je en kup ljudi ki so plačani se pa verjetno bolj kraspajo po jajcih in čakajo da je plača!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
apmak policijo in razne svete imamo tudi zato, da poskušajo vsaj omiliti stanje na cesti.
Kako si pa potem razlagaš, da se jih ubije največ takrat, ko je največ policajev na cesti?
Pa ni blo zdej prvič tako.

Je njihov pristop zgrešen?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tokrat se strinjam s SJTV...tocno tako... tisti ki se vec vozimo tudi med vikendi po lokalnih cestah, se pra v vidi kako policija nadzoruje pormet, na tockah, kjer se nikoli ni bilo nesrece,in kjer ljudje ze normalno vozijo normalno... pac poliicja je tam, kao da je zunaj pa mal merijo ce bo kdo peljal 60, da ga skasirajo do konca. Idiotsko. Hvala bogu, da je vednjo manj pocasnetov, in promet spet tece hitro...