Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Da čepijo za vsako hruško, grozijo s drastičnimi kaznimi tud za nepomembne prekrške, zapirajo ljudi, kvečjemu poslabšujejo prometno varnost.
Res je, zaradi policajev, ki stojijo za hruškami ga narod stisne več kot ga bi drugače. Zaradi njih ga cukne več, kot bi ga drugače. Zaradi njih spregledajo rdečo na semaforju. Ti ti grdi policaj za hruško...
Citat:
Policaji na nas gledajo kot na kriminalce namesto da bi nam pomagali na cesti. In opravljajo službo inkasanta, namesto da bi skrbeli za varnost.
Policaji delajo, kar jim je bilo rečeno, da morajo delat.
Citat:
Ga ni bolj nevarnega voznika, kot je tisti, ki ga je policaj visoko oglobil za nekaj km prehitre vožnje, oz, za kak drug prekršek, ki ne vpliva bistveno na prometno varnost. In takih kazni so policaji izrekli nekaj 100 000. Vožnja pod grožnjo takih kazni je stresna,
Zajeban je življenje, ja... Če bi jaz za vsako stvar, ki me dnevno spravi iz tira vozil tako, kot ti namiguješ, da vozijo nebogljeni
kršitelji, bi do 13-te ure povozil najmanj 5 otrok, 3 policaje in povzročil 7 nesreč, od tega 2 s smrtnim izidom...
Citat:
Sicer se je pa že nekajkrat pokazalo, da višanje kazni ne prinese tud manj nesreč. Zadnji vikend 7 mrtvih.
Tu se strinjam s teboj. Nove kazni so totalna bedarija. Pa vendar...imaš boljšo rešitev? Pa ne nas primerjat s sosednjimi državami, ker tam ima narod (vozniki) v glavi koleščke na pravem mestu. Večinoma...
Citat:
Zaradi takoh drastičnih kazni nekateri gledajo več v števec, kot na cesto, nekateri vozijo pretirano počasi, tisti, ki so se prej požvižgali na predpise se bodo pa tud še sedaj. In jih prej policaji niso znali ali hoteli spravit s cest, in jih ne bodo tud sedaj.
Po enem mesecu trajanja novega zakona so se zadeve spravile nazaj na prejšnjo raven. Počasnel je enako veliko, kot prej, divja se tudi enako kot prej.
Če mene kdo vpraša...sedaj so policaji za vsako hruško...jaz pa bi jih postavil še za vsako japko. Pa slivo. Pa za pasjo uto. V SLO druga kot represija žal ne bo zalegla. Vendar ne takšna, kot smo jo doživeli z novim ZVCP-jem, ampak povečanje policijske aktivnosti. Lep primer je recimo dejanje policistov v Laškem prejšnjo soboto ponoči. Glavno cesto Rimske toplice-Celje so zaprli za ves promet, avtomobile speljali na parkirišče, tam so policisti hodili od avtomobila do avtomobila in ponujali frulice. Pihal je čisto vsak, brez izjeme. Zraven je bil "odstavni pas" za "napihnjence" in posebej izvoz za pridne. Zraven izvoza pa je čakal avtomobil v nizkem štartu za morebitne ubežnike. Marsikdo je rekel: "A so fuknjeni?!?" Jaz pa sem rekel: "Vsaka vam čast!" Rezultat? 17 pridržanih in malo morje kazni. Grdi policaji, ki filajo državni proračun...fuj in fej...