Najprej vsi obsojajo mladino. Zaradi tega so seveda vsi mladi vozniki avtomatsko divjaki. Res je kar velik odstotek nesreč, ki jo povzročijo mladi vozniki. Ampak nekaj je nesreča, da se komu malce zaletiš v zadek ali kam rukneš avto, kot pa to da dirkaš, nepravilno prehitevaš voziš pijan in povzročiš nesrečo. Veliko nesreč, bi se dalo preprečiti iz strani voznika. Avto izgubi stik z cesto, in potem jih tak 90 % zapre oči. Redko kdo, zna pravilno odreagirat. Avtošola te samo uči, kako se voziti po predpisih. Ker predvidevajo, da se vsi vozijo po predpisih, pa je teæaj varne vožnje brezvezen. To velja bolj nasplošno.
Pri nas je varnost v prometu na nuli. Se pelješ po mestu in se sprašujejš za koga boga so sploh semaforji, ko se vse čez rdečo vozi ali pa se postavi na narobe pas. Se pelješ izven naselja, pa te gre nekdo čez nepregledni ovinek prehitevat, na avtocresti ti gre po odstavnem pasu prehitevat in še bi lahko našteval. Največji problem je v glavah voznikov in tega ne spremenijo niti najvišje kazni. Ponavadi je tako, da takega divjaka nikdar ne ustavijo. Mene so pa zadnjič po 5 letih kaznovali, ko sem se po izvozu iz avtoceste peljal 52 km/h namesto 40 km/h. Je*at ga, naredil sem prekršek in sem prevzel odgovornost. Samo potem pa vidim v naši ulici, da se folk vozi po 80 km/h in več. V 5 letih še tam ni bilo Policajev. Se prav vidi, da je Policajem interes samo kasiranje kazni in ne varnost.
Glede alkohola pa tako: Nekdo se bo pri 2 promilih znal bolje peljati kot nekdo, ki je trezen. Najdeš pa takšne ko ima 0.5 promile, pa še komaj stoji, kako šele vozi avto. Problem je spet prisoten v glavah ljudi. A je tako težko naročiti taksi in razkirati par €. Ali je res tako težko zdržati brez alkohola. Eni znamo uživati tudi brez alkohola. Ne rečem nič, če spiješ kakšen kozarec vina ali pivo. Ampak da se ga pa nacotaš pa greš za volan, pa adijo pamet. Kazni so kar visoke, vendar še vseeno prenizke. Največji problem je pa to, da je premalo kontrol. In kdaj pa kdaj se jim userje da dobijo koga res pijanega.