Sony XPERIA Z

Majstr

Zelenc'
22. jan 2013
28
0
1
Zanimam se za nakup Xperie Z, pa jasno gledam, kje bi bila najbolj ugodna. Med iskanjem sem naletel na tole stran:
http://jjtrgovina.si/index.php?route=common/home

Malo čudno se mi zdi vse skupaj, ker so kar malo smešne cene. Xperia Z stane 350€, iPhone 5 je tudi nerealno in smešno poceni.

Vaša mnenja in izkušnje?
sprasujem se.gif

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Majstr pravi:
Zanimam se za nakup Xperie Z, pa jasno gledam, kje bi bila najbolj ugodna. Med iskanjem sem naletel na tole stran:
http://jjtrgovina.si/index.php?route=common/home

Malo čudno se mi zdi vse skupaj, ker so kar malo smešne cene. Xperia Z stane 350€, iPhone 5 je tudi nerealno in smešno poceni.

Vaša mnenja in izkušnje?
sprasujem se.gif

JJtrgovina

glede na to, da je "podjetje" nastalo 12.4.2013, je moja stopnja zaupanja -0%
evil.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Malo sem se zagrel za xperio z(trenutno imam defy plus). Nekje sem slišal da je problem z offline navigacijo? Obstaja kaj?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Od danes naprej se bo pojavil nov update FW: over the air and its version number is 10.1.1.A.1.253, still JB 4.1.2
Other changes include system performance improvements as well as re-calibrated screen colors and white balance settings. There's also a new Mini Apps icon, new keyboard skin, new design for some widgets, notification light on/off toggle, the soft. Finally the navigation keys background color has been changed to black from grey. Improves camera quality.
http://www.xperiablog.net/2013/05/14/new-firmware-10-1-1-a-1-253-rolling-out-for-xperia-z/ [/q

Že kdo updejtal na zadnji FW :
Latest available software: 10.1.1.A.1.253

Release date: 2013-05-17

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Jaz imam Xperio ZL pa je na koncu ...434. A kdo ve ali so FW enaki za Z/ZL ali pač ne gre tega mešati ?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Update xperia ZL
Android version: Google Android 4.2 (Jelly Bean)

Latest available software: 10.3.A.0.423

Release started: 2013-06-20

Included in this software

There are many new features in this upgrade for your Xperia™ smartphone, and some examples are:
•The my Xperia application that helps you find your phone and secure everything you have on it. Read more at myxperia.sonymobile.com
•New customisable navigation bar with quick settings
•New widget functionalities, both on lockscreen and homescreen
•Support for bigger (64GB) SD card so that you can store even more on your Xperia™

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kako ga posodobim? Meni piše, da je posodobljen.
Trenutno imam gor 10.1.A.253

A sprašuješ za Z ali ZL ? ZL je dobil update pred Z, kot je zgoraj že TUPLI objavil. Posodobiš preko PCC ali OTA. Posodobitve so prihajale ven glede na regijo (ZL se da dobiti v treh verzijah) in tudi ali je bil telefon kupljen odklenjen ali preko operaterjev. Nimam podatka ali so že vse ZL-ke dobile posodobitev.

Če pa imaš Z, sem zasledil na xda, da update prihaja zelo v kratkem.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Xperia Z update 4.2

Android version: Google Android 4.2 (Jelly Bean)

Latest available software: 10.3.A.0.423

Release started: 2013-06-24

Included in this software

There are many new features in this upgrade for your Xperia™ smartphone, some examples are:
•The my Xperia application that helps you find your phone and secure everything you have on it. Read more at myxperia.sonymobile.com
•New customisable navigation bar with quick settings
•New widget functionalities, both on lockscreen and homescreen
•Support for bigger (64GB) SD card so that you can store even more on your Xperia™

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ne, reseta ne delam, čeprav eni to svetujejo, ampak jaz nimam nobenega problema, samo update preko Sony Companiona. Kakšne so uradne spremembe ne vem, ker nikjer ne najdem changeloga, edino kar sem opazil pri sebi je, da je na isti lokaciji (moja soba) sedaj 3G signal full, prej pa sem imel 2 črtici od štirih. Drugače pa ne vem , kaj bi lahko še bistveno izboljšali, ker telefon dela u nulo, sploh ne vem, kaj je Sony delal z modelom Z glede na jamranje uporabnikov po različnih forumih ...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@TUPLI, ta GSM Arena mi je vedno bolj sumljiva in nezanimiva. Glede na to, da spremljam in sem tudi aktiven na xda forumu, imam občutek, da so samo našteli nekaj izkušenj uporabnikov glede zadnjih izboljšav ....

Vsekakor chapeau tebi, da vedno objavljaš novice glede update-ov. Večkrat od tebe zvem prej, kot je uradno objavljeno. Hvala za tvoj trud !

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sem pa sedaj prjatlu updejtu xperio Z, ta drugmu pa ni pokazalo še. Pa oba original sony. Bo po regijah spet.