Sony Xperia GO

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Sprašujem upoabnike Xperie go kako ste zadovoljni z zvočnikom? Pri svojem opažam da zelo težko slišim sogovornika kljub nastavitvi glasnosti do konca. Zanima me ali je pri vseh slab zvočnik ali bo moral telefon na servis?

Lp
Ne morem ti potrditi iz prve roke. Sem pa na testu v MC dobil občutek da to drži. To sem želel testirati, ker nisi prvi ki ga to moti. Poleg tega imam slabo izkušnjo z dvema k600i katera sem tudi slabo slišal. No na koncu je nisem vzel.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.753
-838
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Sprašujem upoabnike Xperie go kako ste zadovoljni z zvočnikom? Pri svojem opažam da zelo težko slišim sogovornika kljub nastavitvi glasnosti do konca. Zanima me ali je pri vseh slab zvočnik ali bo moral telefon na servis?

Lp
Ne morem ti potrditi iz prve roke. Sem pa na testu v MC dobil občutek da to drži. To sem želel testirati, ker nisi prvi ki ga to moti. Poleg tega imam slabo izkušnjo z dvema k600i katera sem tudi slabo slišal. No na koncu je nisem vzel.

Lol

K600i je v primerjavi z experio go kot bi imel slušalke. Telefon že potuje na servis očitno tovarniška napaka.

lp

fisherman74

Zelenc'
3. jan 2011
24
0
1
...DVA DNI TI ZDRŽI BATERIJA???? Ma kako? Meni je skuri več kot 30% čez noč (8 ur na airplain mode) pri nastavljenem programu. Pogosto se mi zatika in zmrzuje, Nekateri programi se mi kar sami zaganjajo v ozadju (google+, zemljevid, nike+, officesuite) in jih moram stalno ročno zapirati, kar zelo poslabšuje delovanje telefona - kdaj se niti na klic ne morem oglasiti. In GPS je za en ku__c!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Flight mode čez noč ti ne bi smel pokuriti več kot 1-2% baterije. Nekaj imaš hudo narobe (najverjetneje softwerski problem). Naredi hard reset in poročaj če bo kaj boljše (aja, hard reset ti izbriše vse).

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Žena ima tak telefon, in ji je tudi v enem dnevu skurilo baterijo. Potem sem nekje na forumu prebral, da je potrebno pred polnjenjem narediti restart telefona. Ko sem to naredil, ji je baterija zdržala kar osem dni, ampak je to le osnovna uporaba z izklopljenim wi-fi jem, le v povprečju kakih 10 minut pogovorov dnevno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Settings-->backup & reset-->factory data reset

To je factory reset. Še boljši je hard reset: telefon izklopiš, ko ga vklopiš nazaj pa držiš še gumb za zmanjševanje glasnosti. Potem prideš v nek sistemski meni (na izgled podoben BIOSu), kjer potem nekje v meniju izbereš reset naprave.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Ni treba delati hard reset-a.
Jaz sem naredil kot je napisal uporabnik oorosh par postov više, in 100% deluje:

Citat:
Uporabnik oorosh pravi:
Glede baterije....jaz sem opazil če filam baterijo pri prižganem telefonu jo žre kot za stavo. Pomaga pa, če telefon po končanem polnjenju ugasnem in spet prižgem (reset). Najdlje pa mi baterija zdrži takrat ko jo filam pri izklopljenem telefonu (npr. čez noč).
Ene dve uri nazaj sem dal telefon nafilati preko USBja na PCju, pa mi je še vedno kazalo 20% baterije. Po ponovnem zagonu telefona, pa je pokazalo da je baterija polna. Očitno gre za en bug na firmwaru, bo treba vprašati na servisu če imajo kakšno rešitev, ker zna biti tole kar moteče. Pri prejšni verziji androida tega nisem opazil.

lp

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Jaz polnem vsake dva dni s tem da aplikacije res na polno laufajo. ČE nebi bilo moje pa froca bi verjetno zdržala 4

blazhh

Pripravnik
15. jan 2012
80
0
6
Imam eno vprašanje. Ima še kdo drug težavo s pošiljanjem in prejemanjem sporočil MMS ?

Sem pri Mobitelu.

Preko WCDMA omrežja ne morem pošiljati, niti prejemati sporočil. Vedno napiše da pošiljanje ni uspelo in da bo poslano ko bo storitev na voljo.
Preko GSM omrežja pa če pošljem MMS naslovnik sporočilo prejme, jaz pa prejmem recimo tretjino meni poslanih sporočil.

Preizkusil sem svojo sim z iPhone 4, Lumia 800 in Pureview 808 in je delovalo. Tako da sklepam da je težava v aparatu.

Tudi znancu, ki uporablja Sony Ericsson Xperia Arc S se dogaja popolnoma enako.

Je kakšna rešitev ?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pa imaš v nastavitvah v apn , vse tako kot treba za mobitel mms in gprs ? Za arc s imaš v meniju da zaženeš nastavitve za mms in gprs.

blazhh

Pripravnik
15. jan 2012
80
0
6
Vem, tudi Xperia go ima to. Sem imel narejeno in sem naredil še enkrat ampak nič boljše.

blazhh

Pripravnik
15. jan 2012
80
0
6
Imam 4.1.2. (posodobljen preko Sony PC Companion)

Ja, kupljen je pri Mobitelu.

Tam v nastavitvah mi pokaže vse slovenske ponudnike, izberem Mobitel in še vedno dela tako kot sem napisal prej.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Napolni do konca, Dej prosim vtipkaj : *#*#7378423#*#* , odpre meni, imaš service test , potem imaš dol še en meni settings klikni in dej reset, to gre v tovarniške nastavitve, pa boš potem poročal kako in kaj.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Dej poglej da ti ni vrglo na IPv6, dej na IPv4 in shrani, probaj. Nekateri modeli nokie s symbianom so imeli te probleme.