Sony Xperia GO

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
Kaj pravite o tem telefonu je to kar ponujajo ali kako ?

ali ga kdo uporablja ter kako je t njim delat
ali je android program dovolj dober al je že sprestar

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Jaz ga imam. Baterija mi zdrži nekje 2-3 dni, dnevno imam cca. 10 klicev, pa Wi-Fi je pri meni skoraj vedno vklopljen ko sem doma.
Sam sem se sicer odločal med android based telefonom in nokio lumia, ki laufa na windows mobile. Android mi je v osnovi bolj všeč, je pa po občutku nokia hitrejša med preklapljanjem po menijih. Pri androidih sem sprobal še htcja in samsunga, vendar mi je bil sony xperia go še najbolj všeč. Sploh pa tudi zato, ker je odporen na vlago in prah. Prejšnja nokia je šla rakom žvižgat ravno zaradi vlage oz. padca v lužo - garancija pač v tem primeru ni veljala. Xperia Go pa glede na teste zdrži marsikaj.
Fotoaparat ni ravno presežek kvalitete, ampak za kakšno fotko narest ko ni pri roki pravega fotoaparata je pa čisto dovolj.
Meniji so pregledni in user-friendly, je pa skoraj nujno potrebna nadgradnja na zadnjo verzijo androida, ker je vse skupaj bistveno bolj uporabno in nekoliko hitreje deluje.

Just my 5 cents...

lp

Nazadnje urejeno:

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
aha se pravi za moje pojme kar uredu telefon , glede da je na vodo odporen bo potem tudi gotovo odporen na opilke od rezanja železa ?

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Pomojem ne bi smelo biti težav. Drugače mu pa privoščiš še folijo za čez ekran in gumijasti etui za ohišje, pa je. Najceneje dobiš na ebayu, mene je komplet prišel malo manj kot 5 dolarjev (poštnina iz Hongkonga všteta).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Vsaj folijo je dobro čez dat v takem primeru, je pa sam telefon odporen na prah, vdor manjši delcev. Ip67 standard.

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
Hm hvala za podatke .

Ali se da pri tem telefonu posodobit programsko opremo na kakšno novejšo verzijo , ali se plača ali ne.

bo zato kaj telefon počasneje delal al kaj drugega

blazhh

Pripravnik
15. jan 2012
80
0
6
Jaz sem posodobil telefon preko Sony programa, ki nam ga telefon ponudi namestit vedno ko priklopim xperio go na PC. Zdaj je android verzije 4.0.4.

Razlike v hitrosti nisem opazil.

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
Tako Sony Xperia GO je že doma in v uporabi , glede na staro nokijo katero sem imel - e52 sem kar presenečen na vse skupaj

Zdaj pa je druga stvar , v avtu imam polnilec od nokije , kateri ima prav tako polnjenje na mini usb priključek. Ali bo zdaj še tisti polnilec dober oz ali ima isto voltažo polnjenja oz ali bom mogel dokupiti novi polnilec za soniya ?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Bo polnilo. Samo da paše v luknjo
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
pa kaj srfaš na njem, emaili laufajo, wifi vžgan...
Jaz sveojega ace spraznim vsak dan, včasih 2x...
je pa res da je wifi skoz on., (tudi če sem v avtu) (gps je vedno off) recimo da uro do dve srfam na njemu dnevno, pa pol ure pogovorov.. .kaka slika, sms..... mejle čekiram bolj ali manj samona gsm...

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.753
-838
83
Zasledil se da se lahko uporablja z mokrimi prsti. Kako je dejansko s tem?.
Zanima me še koliko zdrži baterija brez prižganega WI-FIja, ob normalni uporabi brez srfanja po netu (samo klici ter kakšen SMS)?

Lp

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Če imaš mokre prste se da komot uporabljati telefon, ker je touch screen temu prilagojen, čeprav sam vedno po navadi obrišem mokre roke preden karkoli počnem s telefonom, pod tuš ga pa tudi ne nosim.
cool-1.gif

Pri normalni uporabi, torej če črtamo uporabo WiFi in browsanja, baterija drži kar dolgo, s tem da sem telefon ugašal čez noč mi je zdržala dobrih 5 dni. Poleg tega pa je na telefonu tudi opcija, s katero se varčuje z baterijo, saj se izklopi vse prenose podatkov (če jih imaš vklopljene), ko je tipkovnica oz. ekran zaklenjen. Zdaj imam xperio GO že dobre tri mesece, in sem zelo zadovljen. Za mene kot povprečnega userja je zadeva top. Vsekakor pa je potrebno namestiti zadnjo verzijo androida.

lp

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če imaš izklopljen prenos podarkov potem mms ne dobis, vsaj pri saMsungu
To ne drži.
Imam doma Samsunga kot tudi Xperio(vse original,brez kakšnih modifikacij oz.dodatnih appov) ki prenašata MMSe tudi ko je prenos podatkov izklopljen.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz pa pri tem telefonu nikakor ne pridem do aplikacije, ki bi mi omogočala brskanje po pomnilniku. Sicer nisem nič nalagal, mislim pa da bi to moralo biti že original naloženo. Imam pa android 4.0.4 Mi lahko kdo pomaga preden izgubim živce?
smile-1.gif

Hvala!