Ne pisem narobe. Jaz pisem, da pozimi ne bo viskov. Ne pa, da ne bo nic.Ampak pišeš pa tudi ti narobe. Tudi pozimi na sončen dan boš nekaj od SE dobil.
Ja vidim, da so bli to podatki za 5kwh. No 10kWh ima malo boljše karakteristike in jo lohk trajno obremeniš s 5kW, špica z 7 kW 10s. Lahko daš dve 15kwh skupaj in prideš do max 30kW. To se pa že mal lepš sliš. Cena pa verjetno 3x8000 EUR. Ni glih sitnica zaenkrat.Verjetno browser cookie ni prišel do tebe, amapk ker sem že ravno dal tudi ceno zraven, bi bilo vejretno to dovolj, da bi ugotovil, da mislim da na 10kWh baterijo.
... Ne vem cesa ne razumes. Bistvo je bilo, da ti pozimi ne pride prav. Kar skoraj podvoji ROI.Če ni viška nič narobe, sej pa to ni off-grid sistem in če bo manjkalo, imaš še vedno el omrežje za backup. In manjkalo bo zagotovo.
Lahko...lahko pa ne en.mesec.Smo že videli, da tudi sredi zime lahko računaš v povprečju na 1/4 do 1/3 poletne proizvodnje, kar ni tako malo. Imaš pa za backup še vedno tudi el. omrežje.
To je edino smiselno ker eni še vedno mislijo da so nevem kaj dobrega naredli če sončna spusti špico v omrežje.Mi je pa fajn, da so končno začel govort tud o hranilnikih elektrike skupaj s SE. Ker tisti viški v omrežje omrežju samo škodijo.
Pa tista opcija, ko viškov ne oddajaš?Mi je pa fajn, da so končno začel govort tud o hranilnikih elektrike skupaj s SE. Ker tisti viški v omrežje omrežju samo škodijo.
1/4 samo ob pogoju, da je jasno in ni megle ali nizke oblačnosti....drugače je 1/XXX
Bistvenega pomena je geografska lega tvoje elektrarne.lep decemberski dan: 46kWh
lep januarski dan: 52kWh
lep dan aprila: 74kWh
lep poletni dan: <70kWh
tak da tvoja ne drzi.
Je bil pa decemeber 2021 (daleč najslabši mesec): 347kWh
Januar 2022: 1024kWh
Julij 2022 (letos najboljši mesec): 1848
elektrarna 10.8kW
Ja vidim, da so bli to podatki za 5kwh. No 10kWh ima malo boljše karakteristike in jo lohk trajno obremeniš s 5kW, špica z 7 kW 10s. Lahko daš dve 15kwh skupaj in prideš do max 30kW. To se pa že mal lepš sliš. Cena pa verjetno 3x8000 EUR. Ni glih sitnica zaenkrat.
Bistvenega pomena je geografska lega tvoje elektrarne.lj-okolica
Imaš prav samo deloma, ker zima ni celo leto.... Ne vem cesa ne razumes. Bistvo je bilo, da ti pozimi ne pride prav. Kar skoraj podvoji ROI.
Ja no seveda vse zavisi od tvoje geografske lege in mikrolokacije. Jaz pač ne živim tam, kjer sonce pozimi ne posije, še megle ni več kot kake dva dni na leto.Lahko...lahko pa ne en.mesec.
Nimam pojma o elektriki... lahko laično razlago - kako SE viški škodijo omrežju?Ker tisti viški v omrežje omrežju samo škodijo.
Daj link do slovenske elektrarne ki pozimi proizvede 1/3 poletbe proizvodnjeSmo že videli, da tudi sredi zime lahko računaš v povprečju na 1/4 do 1/3 poletne proizvodnje, kar ni tako malo. Imaš pa za backup še vedno tudi el. omrežje.
Ja, ce ne bodo paneli pod snegomNe bom kamjona vlačil notri, ker ni smisel tega. Ampak pišeš pa tudi ti narobe. Tudi pozimi na sončen dan boš nekaj od SE dobil.
No vidis, 20% ti je naredil december v.primerjavi z julijemlep decemberski dan: 46kWh
lep januarski dan: 52kWh
lep dan aprila: 74kWh
lep poletni dan: <70kWh
tak da tvoja ne drzi.
Je bil pa decemeber 2021 (daleč najslabši mesec): 347kWh
Januar 2022: 1024kWh
Julij 2022 (letos najboljši mesec): 1848
elektrarna 10.8kW
Če nimaš lih vodoravno panelov potem sneg zelo hitro zdrsne dol, ker je pač šipa...Ja, ce ne bodo paneli pod snegom