Paneli ne gorijo! Steklo in aluminij se ne vžgeta kar tako. Zagorelo je pod paneli oziroma ostrešje pod njimi.teden nazaj, pa je v SL. Bistrici na nekem gosp objektu. paneli zagoreli
Paneli ne gorijo! Steklo in aluminij se ne vžgeta kar tako. Zagorelo je pod paneli oziroma ostrešje pod njimi.teden nazaj, pa je v SL. Bistrici na nekem gosp objektu. paneli zagoreli
Ves, obstajajo tudi zalogovniki. V glavnem, da se.Vidim da ne veš kako TČ deluje in kaj pomeni termostat na njej.
Jaz imam zalogovnik, sicer bolj majhnega, ker sem na radiatorjih. Za kak konkretni učinek je potrebna kaka kibik ali 2 vode. To pa je no-go. Ampak potem da čez dan zagreješ tak zalogovnik pa bo delala TČ cel čas na 100%, razen če imaš mnogo predimenzionirano TČ, kar nas večina nima. TČ so narejene da delajo v režimu 24ur. Karkoli drugega te bo ali zeblo, ali pa boš življensko dobo TČ razpolovil. Tudi poraba elektrike takrat ni ugodna. Jaz sem na začetku zamenjave ogrevanja iz olja na TČ imel nastavljen režim enak kot prej ko smo kurili olje, se pravi od 7 do 20.00. Pa vem da je zjutraj 2 uri TČ brnela tako kot helikopter, da sem mislil, "kaki strel v koleno sem si zadal". No dokler nisem nastavil vremenske krivulje na minimum in nastavil 24urni režim gretja. No takrat se je zgodba spremenila.
Ker v Avstriji netmetering ni tako ugoden kot pri nas.
Hvala. Zakaj nebi smeli drugi bit?Solaredge pa Huawei. Ne vem, ce se kaki drug sme biti pri nas...
Istega za 14 kw.SolarEdge SE 10 K.
Ker so baje samo od SolarEdge in Huawei certificirani pri nas, če želiš oddajati v omrežje.Hvala. Zakaj nebi smeli drugi bit?
Aha, hvala za pojasnilo.Ker so baje samo od SolarEdge in Huawei certificirani pri nas, če želiš oddajati v omrežje.
Ne bo večno tako s tarifami. Ko bomo fasali dinamične, v urnem (ali še krajšem) taktu, bo drugače, na žalost.To da se elektrika porablja ponoči, ko je cena polovična, oddaja pa podnevi ko je dražja, to smo zanemarili. Da se zmanjšajo izgube v distribucijskemu omrežju tudi. Da se vseeno plača cca od 150 eur letno tudi. Da večina elektrarn več proizvede kot odjemalec porabi tudi.
Samo nič, dajmo neke kurčeve baterije v bajte tišat. Z požari in ostalimi problemi se naj ostali ubadajo.
Baterija ne bo in ni upravičana nikjer in nikdar. Že želimo zelen prehod, če smo se odločili za SE, bo treba drugje balansirat porabo.
Hja, v medijih pač ni bilo €€€ in neke prihodnosti videt. A ti delaš zastonj? Pa kdaj sem že napisal, ampak evo, zate še 1x: AM in avto so bili manjši del mojega dela že prej ...Glede SJTV1 pa je brezveze debatirat, ker je to pač avtonovinar, ki se je za €€€ prodal avto industriji in to na področje, o katerem nima blage veze. Zdaj pa prodaja naprej floskule, ki jih sliši na seminarjih, brez da bi imel osnovno znanje.