Net metering pogodbe bo možno skleniti do konca 2023, do takrat sklenjne bodo ostale v veljavi celo življenjsko dobo SE. Po tem bo pa treba dat baterijo zraven k SE. V Nemčiji pratično ni več prodanih SE brez baterije (razen tam, kjer SE itak ne pokrije potreb objekta).Odločam se za postavitev sončne elektrarne. Sem pa danes slišal, da se sprejema nov zakon, ki bo upošteval mesečni obračun (koliko porabiš in oddaš) in ne več letni. To mi ne pomaga veliko, ker pozimi rabim največ elektrike in jo elektrarna najmanj pridela. Se ve če bo to veljalo za nove uporabnike ali tudi za obstoječe?
Hvala, lp
Absolutno. Ampak pri taksnih zmogljivostih ti baterija pomaga eno figo. Bomo videli kaj bo potem.Vprašanje, če bo to držalo za vedno. Lahko se tudi kdo kar naenkrat spomni, da bojo tudi vse obstoječe samooskrbe morale na nov režim ali pa dodati baterijo. Pri politikih nikoli ne veš.
To mislis industrijskim pogodbenikom?Kaj točno pogodbenikom netmeteringa, ko pogodbe ne bodo več vzdržne, preprečuje, da gredo v stečaj? Tako, da tisti "netemetering for lifetime" bo treba vzeti z malo rezerve...
Meni je moj izvajalec rekel,da to lahko spremenijo kadar hočejo.Isto kot razne pogodbe pri mobilnih ponudnikihVprašanje, če bo to držalo za vedno. Lahko se tudi kdo kar naenkrat spomni, da bojo tudi vse obstoječe samooskrbe morale na nov režim ali pa dodati baterijo. Pri politikih nikoli ne veš.
A lahko prosim, da nekdo, ki ima že sklenjeno pogodbo, KONKRETNO napiše vsebino bistvenih členov, ki definirajo razmerje med obema stranema, da se ne bomo vrteli okrog tega, kaj je kdo komu rekel ali obljubil? Upam, da ne bo preveč zahtevno.Meni je moj izvajalec rekel,da to lahko spremenijo kadar hočejo.Isto kot razne pogodbe pri mobilnih ponudnikih
Zakaj pa za dobavitelja ee ne bi bile vzdržne, če ima kolikor toliko normalno poslovno politiko? On ima lahko letni zakup količin, in pri tebi, ki imaš netmetering, pač ve, da boš letno imel samo X razlike, torej mora samo toliko "zate" kupit (ali pa ne). OK, nekaj je še razlike znotraj krajših intervalov, če se to grejo, ampak ni tako hudo.Kaj točno pogodbenikom netmeteringa, ko pogodbe ne bodo več vzdržne, preprečuje, da gredo v stečaj? Tako, da tisti "netemetering for lifetime" bo treba vzeti z malo rezerve...
Strinjam se z vsem, kar si napisal, tudi s citiranim. Vem, da imajo stroške in da delajo, ampak omrežja pa vseeno ne nadgrajujejo. Tako, da se resno vprašam, kam gre ves ta denar. To je itak laično/retorično vprašanje, ker vsega pač ne morem vedeti, niti razumeti, ampak omrežje, vsaj tako pravijo, marsikje resno nazaduje. Jaz sem zdaj postavil zadnjo elektrarno na našem transformatorju, vprašanje kdaj se bo kaj obnovilo.Zdaj netmetering uporabnikom omrežje zastonj služi kot baterija, saj ne plačaš praktično nič za to., operater omrežja ima pa resne stroške.