Nimamo čedalje nižje potrošnje...Zakaj pa bi bile dinamične? A nimamo vedno nižje potrošnje štroma? A++++++ aparati, ipd?
dobri podatki.. vir?Nimamo čedalje nižje potrošnje...
Poglej priponko 56343
Mogoče so aparati res čedalje bolj varčni, jih je pa zato čedalje več v gospodinjstvih...
Moraš vedet da v slo se tudi veliko gradi in novogranje niso zanemarljive... Npr jaz imam novo hišo, dobro izolirano pa vseeno porabim letno cca 8MWh...Hja, nja, ogrevanje in hlajenje je problem, ampak, IMO, je to problem zaradi energetsko potratnih bajt/stavb.
Recimo neka novogradnja, pa ne rabi biti pasivna, poleti skoraj ne rabi klime, pozimi pa tudi v rangu nekaj 100€ za TČ.
Problem so pač te stare bajte, brez fasade, poleg pa 5 klim + 16kw TČ. Drugo pa gre vse dol, kar se tiče porabe.
Hja, nja, ogrevanje in hlajenje je problem, ampak, IMO, je to problem zaradi energetsko potratnih bajt/stavb.
Recimo neka novogradnja, pa ne rabi biti pasivna, poleti skoraj ne rabi klime, pozimi pa tudi v rangu nekaj 100€ za TČ.
Problem so pač te stare bajte, brez fasade, poleg pa 5 klim + 16kw TČ. Drugo pa gre vse dol, kar se tiče porabe.
Tudi če, večina tega ni v uporabi hkrati, ali pa izredno redko. Vsaj upam?ja folk ima po 5 TVjev, , ki so sicer mal bolj varčne posamezno,,,,..ampak če jih imaš 5 je to to...pa računalnikov 7
A bi lahko nehali z brezveznimi posti? Koga hudiča pa zanima, koliko televizorjev ima kdo istočasno vklopljenih??? Zakaj smetite temo z brezveznim besedičenjem? S tem povzročate težave tistim, ki iščejo informacije o konkretnih problemih, pa se morajo prebijati skozi stotine brezveznih postov. Na koncu izgubijo voljo za iskanje in odprejo novo temo in s tem postaja vse skupaj čedalje bolj neuporabno. Najbrž ne moti to samo mene, ali pač?to ko pišem tv, to eni furajo vzporedno vse laufa (gleda tak noben) sam da laufa.
Nisem moderator v tem forumu, sem pa naredil novo temo za debato o energiji na splošno:A bi lahko nehali z brezveznimi posti? Koga hudiča pa zanima, koliko televizorjev ima kdo istočasno vklopljenih??? Zakaj smetite temo z brezveznim besedičenjem? S tem povzročate težave tistim, ki iščejo informacije o konkretnih problemih, pa se morajo prebijati skozi stotine brezveznih postov. Na koncu izgubijo voljo za iskanje in odprejo novo temo in s tem postaja vse skupaj čedalje bolj neuporabno. Najbrž ne moti to samo mene, ali pač?
Hvala lepa! Upam, da bodo uporabniki to upoštevali.Nisem moderator v tem forumu, sem pa naredil novo temo za debato o energiji na splošno:
Energetska preskrba gospodinjstev
Prosim če lahko tukaj nadaljujemo debato o energiji in porabi le-te... :zmaga:www.alter.si
Prosim če debato, ki ni vezana točno na domače sončne elektrarne nadaljujemo tam. Hvala.