Moja ima nazivno moč 9kW pa ob določenih trenutkih spravi iz sebe tudi 9,9. To je ponavadi spomladi ko je vpadni kot sonca točno 90 stopinj in ko se na nebu pojavi kak bel oblak, ko se zraven sonca odbije svetloba tudi od oblaka. Sliši se čudno, ampak je tako.Potem mi boš znal odgovoriti se na eno vprašanje, ki me res zanima.
Kolikokrat ti reže špice, zaradi omenjene moči na 13,6kW? Imaš tudi na toliko omejeno na razsmerniku, ali morebiti kako decimalko manj? Jaz imam že tako bolj neugodno lego in nikdar verjetno ne bo delala max, ampak me zanima, če je ima neka SE nazivno moč tako in tako, koliko se lahko pričakuje da bo max dala od sebe. Verjetno nekoliko manj. Medtem ko tvoja bržkone vseeno zmore več od 13,6kW, pa je omejena.
Vsaj pri meni to ne drži. Edino če je limita na števcu tako, da samo števec šteje 9kW ostali višek pa vseeno skozi leti. Ampak dvomim, ker običajni števci, nisem prepričan da so tudi limiterji vse v enem.Ja, razsmernik da lahko več od sebe; zato dajo limito na števcu; ki je glede na soglasje. Recimo pri meni je nazivna moč SE 10,5KW, solaredge je 10kw; limita na števcu bo 10kw.
Če imaš močnejšo SE, torej več panelov, boš samo več časa na max moči oddajanja, ker to "zvonec oddajanja" bolj razširjen; ne moreš pa iti čez max moč-
Tokovniki so pred števcem v omarici. Torej tam ko jemlje.to gledaš tm k poriva, gledat morš tm k jemlje
mojelektro.si
Poriva???to gledaš tm k poriva, gledat morš tm k jemlje
mojelektro.si
Ni res. Še enkrat, tokovniki so v elektroomarci. Če nebi bili, nebi bilo podatka koliko se oddaja v omrežje, temveč samo proizvodnja SE. Vem pa kako so priklopljeni, ker sem sam vlekel UTP kabel do zunanje omarice s števcem.Joj no, mal sem se zajebavu
On spremlja max moč oddajanja na razsmerniku od SE. Če je limita nastavljena na števcu je tam ne bo videl; kajne?
Na mojelektro bi pomoje lahko na grafu videl če mu je kdaj moč sprejema na elektro strani šla čez limito če je nastavljena. To je moje predvidevanje, ne vem kako dejansko to nastavijo...
Pa imaš podatek koliko proizvaja in ločen podatek koliko gre v omrežje?Mogoče je to odvisno od česa drugega še? Pri meni pri števcu v zunanji omari ni nobenega UTP; števec je pa itak krmiljen preko elektro kabla; za vsa odčitavanja ipd.