Foušija seka, a?Tisti ki majo SE bi mogli bit izklopljeni iz dobave elektrike(omrežja) pol pa se vidi ali se izplača al ne -to je bistvo
Foušija seka, a?Tisti ki majo SE bi mogli bit izklopljeni iz dobave elektrike(omrežja) pol pa se vidi ali se izplača al ne -to je bistvo
Taka ostra izjava je bilaNiti ne zakaj vprašaš?
Nč ostra nimam nč proti temu sam tapravo vrednost šele pol vidš k si odvisen samo od panelovTaka ostra izjava je bila
To ne bo nikoli računice. Če nisi ravno navajem življenja "Aljaska style", si vedno odvisen od distributerja. Hranilniki so predragi, sploh pa če mene vprašaš jih boš v življenski dobi ene SE zamenjal vsaj 3.Nč ostra nimam nč proti temu sam tapravo vrednost šele pol vidš k si odvisen samo od panelov
Kje bi bila pa fousija za Monico Belucci?
glede na tole:
JRC Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) - European Commission
Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS)re.jrc.ec.europa.eu
- na začetku, ko naj bi bil izplen panelov 2-3% manjši od nazivne moči ( ne vem pa, kake izgube so drugje) - 15,5kkWh
- je pa tukaj po defaultu in najbrž ne zastonj, system loss 14% in takrat bi bil izplen 13,5kkWh, kar nekako sovpada z napovedmi izvajalcev, da naj na moji strehi konkretno pričakujem 1000kWh/kWp.
Poraba je 11,5kkWh.
Torej trenutno pričakujem viške in kar konkretne, kaj pa bo, bomo pa videli. Po 8 letih moje revce tudi pričakujem, da ne bo večno delala. ampak eni 2 leti pa upam da še, da se malo izkristalizira, kako kaj SE dela. Do takrat bom pač za viške dobila 40€ letno od petrola, kar je za dva meseca računov. Če še kar ne bo crknil hudič, bom pa se predjala sebe in moje starše na SC, pa njima šenkala. Bo tudi pokrilo porabo. Ampak kot rečeno, mora biti kar nekaj viškov za to, ker je potem kWh na SC tok dražji, da si lahko z dežja pod kap.
Po mojem je to že enostaven objekt. Potrebuješ še temelje, konstrukcijo pod kotom itd... skratka postavitev se podraži.Kakšna pa je logika, da moraš imeti SE na strehi in ne na kakem drugače neuporabnem zemljišču?
Kakšna pa je logika, da moraš imeti SE na strehi in ne na kakem drugače neuporabnem zemljišču?