Moje pa se, ko je avto parkiran in dober naliv. Brez brisalcev.Sprednje steklo na mojem avtu, se ne očisti samo. Moram sam, da pesek ne opraska gumice brisalcev.
Kaj pa postavitev sončne elektrarne na tla? Imam nakaj gradbenih površin pred hišo, sence ni. Kaka pa je cena le te? Jo je že kdo naredil?
Pri meni pa 200+200€. Vsak mesec... je pač kmetija.Sem hotel investirati v SE, ker je nekaj viška denarja, a je pri meni bilo kr nekaj motečih dejavnikov, malo neugoda postavitev hiše + kukerli, dodatno bi bilo treba konkretne (drage) linijske snegobrane zmontirati, sicer bi sneg zgrmel iz 10m komu na avto, ali še huje na glavo. Potem berem še o požarih, no itak pa je nakoncu netmetering vloga bila zavrnjena. Pa nič, mogoče še bolje tako na koncu, porabimo iz leta v leto manj, imamo tč, 2 klimi, vse na štrom razen avto pa bo poraba ta mesec le okoli 300kWh, letno pridemo na nekje 7MWh, kar bo sedaj 1200€ letno za štrom. Bomo pa kam drugam investirali...
Tole:Odličen članek o tveganjih, povezanih s sončnimi elektrarnami.
"Sončna elektrarna zveča tako verjetnost požara na strehi kot njegove posledice"
Razmah sončnih elektrarn prinaša s seboj tudi nova požarna tveganja, ki se jih še ne zavedamo v celoti, regulacija pa zaostaja.n1info.si