In po mojih informacijah daje ven iz baterije le 1 fazo, če je elektrika crknila.torej Huawei le ni tako neuporaben: iz baterije zna narediti 3x400V+N za v hišo, ne zna pa filati baterije iz panelov če ni državne elektrike?
je tu bolj poudarek na nove kot na lokalne? S tem da jaz pod "lokalne" mislim razne s.p.-je, ki ne delajo kaj dosti, če sploh, izven svoje upravne enoteJaz sem lokalne nove strokovnjake izločil
Ne vem če tole drži. Ne morem pri sebi potrdit, ker še ni podnevi zmanjkalo elektrike, ampak tule možakar pove da se baterija polni ko je offgrid. Je pa res, da takrat deluje samo ena faza iz backup-boxa.Huawei ni "pravi" hibrid, ker neha delat, ko ni Grida in se ti sprazni baterija (četudi sije sonce).
v eni od ponudb za 11,11kW imam ali hibridni "Huawei SUN2000-10KTL-M1", ali navadni "SE16K" (verjetno Solar edge).
Za začetek mi ni jasno zakaj bi nekdo v ponudbo za 11,11kW dal 10kW razsmernik; a gre to skupaj?
Kot drugo pa ali predlagani hibrid (če bi dodal še baterijo) da od sebe vsaj 230V/50Hz če zmanjka državne elektrike?
kaj to pomeni? V ponudbah piše samo SE16K ali SolarEdge 10K ali SolarEdge 16KItak pa da ne boš vzel "navadnega" SolarEdga, ampak katergakol druzga hibrida, četudi je šibkejši.
Mogoče bi bilo bolje, da bi vzel tak inverter, ki omogoča priklop agregata. Se mi zdi da je Deye tak.
Absolutno. Pa ne serjite ga več z nehibridi. Sploh če boš za subvencijo zaprosil, sploh ni računice vzeti navadnega SolarEdga. Hibrid Solaredge je tako drag, da te bo račun takoj vrgel na rit, torej če te račun ni vrgel na rit, je navaden SolarEdge. Pa še italijanski dinozaver je to. Pozabi.Mogoče bi bilo bolje, da bi vzel tak inverter, ki omogoča priklop agregata. Se mi zdi da je Deye tak.
v eni od ponudb je predlog za hibrid in UPS "Sigenstor", nič ne piše tip. A je ta na nivoju zgoraj omenjenih?Jaz kaj mimo Deye ali SunSynk sploh ne bi razmišljal. Me še noben drug ni prepričal. Vas ?