hiša l.'75, pancerke imam v manjši kovinski omarici na fasadi, števec je v hiši, torej omarico moram prestavit ven. Koga ste dobili za takšna dela? Kar izvajalca v okviru izvedbe SE? Elektro? Lokalni s.p. / d.o.o.? Kakšne so kaj cene?
Imel sem tri oglednike za postavitev SE in vsem se prestavitev omarice upira oz. so mi rekli naj si najdem nekega električarja.
Mi smo iz starejšega števca, ki je sicer imel ene 25 let nazaj napeljan malo boljši 4*16 kabel delali prestavitev priključne omarice na hlev, vse skupaj tudi zaradi montaže SE. Prej se je hlev napajal iz stare hiše, sedaj pač elektrika potuje v drugo smer. Lokalni električar je prišel, naredil konkretno luknjo v steno objekta, in vgradil dve omarici (v drugi imam priklop za agregat), poklical sem nekoga z mini bagrom, da mi je prekopal celo dvorišče, kupil 60 metrov stigmaflex cevi, jih vrgel v izkop med drogom in novo omarico in zasipal nazaj (obenem konkretno nabil z žabo - mimogrede, en udarec žabe ob neprimerni obutvi vas lahko stane nohta na nogi
). Nato je prišel elektro, v stigmaflex cev porinil 4x70 mm2 kabel, zmontiral novo ležišče za glavne varovalke in priklopil števec na nov kabel. Dejansko sedaj ne vem (nisem bil doma) ali je števec prestavil elektro ali lokalni električar, ker so delali skupaj. V glavnem, v roku dveh ur je bila zadeva urejena. Na drugi strani stene je razsmernik za SE, tako, da je od razsmernika do števca ravno kakšen meter kabla. Strošek elektra nekje 1200 eur za kabel (70 M), sponke, ležišče za varovalke in ostale drobnarije.