A ni strelovod dvorezen meč. Več kovine na strehi še bolj privlači strelo.Če kaj ne bom razumel je to to, da da rukneš na bajto/gos. poslopje elektrarno za par 10.000 €, nimaš pa strelovoda.
Mislim da je na tem področju popoln nered. Zakaj? Predvsem zaradi ogromno pomanjkljivosti okoli strelovodov, zavarovanj, tehničnega prevzema. Pri sosedu na vrstni hiši je bila montirana SE, zamenjali kritino, salonitke dol, kovinska streha gor...... Strelovod umaknjen, praktično prekinjen na obeh straneh. Za moje pojme katastrofa okoli predpisov.
Šank debata...A ni strelovod dvorezen meč. Več kovine na strehi še bolj privlači strelo.
Milko Bizjak 2 days agoV nekaj tednih ognjeni zublji na treh gospodarskih poslopjih s sončnimi paneli
V petek, 27. oktobra, sta bila v državi kar dva požara gospodarskih poslopij, na Desincu, v občini Črnomelj, in v Spodnji Kapli, v občini Podvelka. V začetku septembra pa je velik požar zajel veliko gospodarsko poslopje v Zavrhu pod Šmarno goro. Na vseh treh kmetijah je zagorelo okoli 13. ure. V...moja-dolenjska.si
Nered je samo pri raznih garažarskih šalabajzerjih, ki postavljajo napol zastonj in brez znanja in kvalitetne robe.Mislim da je na tem področju popoln nered. Zakaj? Predvsem zaradi ogromno pomanjkljivosti okoli strelovodov, zavarovanj, tehničnega prevzema. Pri sosedu na vrstni hiši je bila montirana SE, zamenjali kritino, salonitke dol, kovinska streha gor...... Strelovod umaknjen, praktično prekinjen na obeh straneh. Za moje pojme katastrofa okoli predpisov.
Berem tale clanek, pa ne vem ce pravilno razumem. Po novem bomo imeli vsi (torej po starem net meteringu in novem mesecnem netmeteringu) na postavki za poloznico se omreznino za porabljeno energijo?
Zurnal
Postavitev SE ne sme spremenit stanja objekta na slabše. Streklovod mora odstat oz bit prilagojen SE, snegobranov se ne sem odstranit oz. zmanjšat njihove funkcije ipd ... Za karkoli, kar spremeni lastnosti (odstranitev snegobrana ipd) mora biti lastni objekta (oz naročnik) opozorjen (tudi na posledice, ki lahko nastanejo) in mora pisno potrdit da je bilo seznanjen in to zahteva kljub temu.