Aha, saj to sem pa videl.. Samo sem si zdaj malo bolj podrobno prebral...
Torej je pogoj, da imata oba uporabnika energije kot dobavitelja izbranega ponudnika "Suncontract" (torej tisti z elektrarno na strehi in tudi tisti, ki je nima in ki bi koristil te viške energije, ki jo proizvede prvi).
Kolikor sem na hitrco pogledal, so cene energije enake kot pri Geni.
Koristi kdo to? Se da kaj prišparat na ta način? Ali so kake skrite postavke in omejitve?
To sprašujem, ker imamo tak primer v družini. Tast si je naredil elektrarno na strehi, čeprav ne porabijo dosti elektrike (kurijo na drva in kurilno olje), le TČ za sanitarno vodo imajo, pa še to ni nek velik porabnik energije (in tudi nekih drugih velikih porabnikov energije nimajo).. In tast niti ne razmišlja o gretju na TČ. Pri nas doma pa TČ za kurjavo in sanitarno vodo (no, saj drugih velikih porabnikov energije tudi mi nimamo)... No, in mislim, da bo imel tast kar precej viška proizvedene energije... Sicer tudi mi na leto ne porabimo nekaj dosti energije (glede na to, da imamo vse na elektriko), letno porabo imamo okoli 6500 KWh.
Je pa tašča nekaj omenjala, da lahko nekaj viška na koncu leta "prodajo" dobavitelju, ampak da še ne ve, kak je glede tega, ker imajo elektrarno na strehi šele dobra 2 mesca...
Torej, je že kdo koristil to opcijo za darovanje viška svojim sorodnikom in ali se splača? Ali so prihranki minorni?