Soglasja ni potrebno pridobiti. Dovolj je, ce se letos vlozi vloga za soglasje.
Preverjam excel .
če delaš 20k km na leto lahko vzameš 3.5 MWh letne porabe za avtomobil
(Primer: Tesla S - WLTP 17.5 kWh/100 km) (20 000*17.5/100= 3500 kWh)
Je bilo najprej tako mišljeno, pa so se ustrašili, da jih bodo na križ pribijali, če ne bi vlog v roku obdelovali, pa je postalo zdaj datum oddaje vloge.Moja napaka, sem mislila, da ga je potrebno pridobiti. Malo sem ven... to je se lazje potem.
Vir:Pa si bodo ob morebitni obnovi hleva še upali na streho postaviti sončne celice? »Nikoli več. Veste, sam sem se požara bal vseh štirinajst let. Vsa ta leta sem bil v strahu, da bi šlo kaj narobe. Šele minuli teden, ko nas je doletela nesreča z ognjem, sem od ljudi izvedel, koliko hlevov in hiš je že pogorelo zaradi fotovoltaike. No, zdaj je prišla na vrsto tudi naša kmetija. Vsaka stvar je minljiva, in tudi mi smo minljivi ...« je pogovor sklenil Tomaž Mis.
Kot je znano, je zagorelo na strehi, tam pač ni bilo sena.haha, ceprav...noter imaš seno, fotovoltaika pač ne pomaga.
Po slikah sodeč je imel nekaj sto kvadratnih metrov panelov. Ali je napajal celo vas?Kot je znano, je zagorelo na strehi, tam pač ni bilo sena.
Kot pravi v članku je bila njegova fotovoltaika ena prvih v Sloveniji in stara 14 let. Pravi, da jo je redno vsako leto servisiral. Sicer pa iz Francije poročajo, da je vedno več požarov na starejših sončnicah.tole je bilo vse napeljano, da ko enkrat nekaj, bilo kaj zagori, ne ustaviš dokler ne zgori...
me pa res zanima, kaj je bil vzrok. ne vem, kje sem ujela, ampak naj bi bilo nekaj v vezi z napeljavo sončne leketrarne. ne najdem zaboga ne več in lahko da sem sanjala... bi pa res rada vedela in nekako bi si želela, da bi povedali, kaj je vzrok. Ali so kune prežvečile kable, pa jih noben ni redno pregledoval (to je bil eden izmed možnih vzrokov v enem članku naveden). v glavnem, ali je kaj takega, na kar bi lahko človek bil pozoren in deloval preventivno. Mene kot lastnico SE to res zanima, raje vidim, da preprečim kako sranje, če lahko. da bi skrivali vzrok, ki je recimo v domeni SE (paneli, vsi neki ti stiki in spoji, kablovje ustrezno ali ne ipd itn) samo zato, da ne bi vzklil strah pred SE, je pa enga za pred zid postaviti. Kot da ne bi povedali, da je varnostni pas koristen v marsikateri nesreči (ne pa vseh in ni nujno da bo nesreča, če nisi pripet) v strahu, da ljudje potem ne bi vozili avta.
Sem pisal tudi na portal ECE, bom videl kaj mi bodo odgovorili. Za sončno pa sem imel drugega izvajalca.To se bo pa treba z ECE zmeniti. Imeli/imajo moznost prenosa kwh (ne pa tudi omreznine za njih) v visini, se mi zdi, 70% viskov, ce je lastnik obeh prikljuckov enak. Nima veze obcina, samo lastnik. Sicer je bil pogoj, da so ti rudi oni postavilo SE. Ce so ti, problema ni, ce ti niso, se probas dogovoriti.