Trina je bila nekih 5% cenejsa od qcells.O kaksni ceni za kw je govora za prvo in drugo?
Ista podlaga, podobna instalacija.
Trina je bila nekih 5% cenejsa od qcells.O kaksni ceni za kw je govora za prvo in drugo?
Ja,ampak ko pa gledas kot celoto pa ze lazje primerjaš.To drugace nic kaj dosti ne pove. Med paneli - enakimi na isti strehi je takoj 3% razlike.
Aja, težko je prej tuhtat, ce ti na dan montaze pridejo monterji s podatki da izbrani Jinko ni izbran in da gre omnis power gor. (Druga dimenzija). Ze takrat smo ene 20 minut po strehi risal, da smo se cimbolj izognili oviram.to bi tuhtal prej, zdaj te marginalno odstopanje tega panela košta bistveno manj, kot nikoli končana telovadba iskanja še zadnjega kWh. Sploh misliš porabiti to kar bo pridelala 15kWp elektrarna?
Kaksna je bila cena za kwTrina je bila nekih 5% cenejsa od qcells.
Ista podlaga, podobna instalacija.
Omejena je na samem razsmerniku na 7 kW?Sem dokaj nov na sceni, mogoče (vrjetno) je bilo že kje napisano, vendar ne najdem...
Starši imajo novo sončno na strehi, oprema je SolarEdge, priklopne moči 7 kW, vendar je omejena na 6,6 kW. Panelov je za nekih 11 kW. Zakaj ni omejena na 7kw (narejena je bila na ključ)?
V stevcu, ce ima soglasje za 7.Omejena je na samem razsmerniku na 7 kW?
Pa vsekakor razkiraj tistih 200€ za power meter, pa na tvojem mestu bi si še zrihtal, da ko ti začne rezat špice, da TČ ali bojler začne gret toplo vodo, da gre čim manj štroma v nič...Elektro je dal soglasje za 7 kW, monter je omejil razsmernik na 6,6 kW, panelov je za 11 kW.
Graf izgleda nekako tako, orientacija je kakršna je (bolj zahodna):
Poglej priponko 68964
Dodatek:
Če prav razumem, se splača inštalirat še power meter, da bo porabo hiše "odšteval" od oddajne moči, ker sedaj samo reže viške in kolikor je porabe v gospodinjstvu se tisti trenutek še odšteje od oddane moči v omrežje.
Power meter je bolj ranga 500€ Sam meter je nekaj manj kot 300, potem pa še 50 vsake merilne klešče.Pa vsekakor razkiraj tistih 200€ za power meter, pa na tvojem mestu bi si še zrihtal, da ko ti začne rezat špice, da TČ ali bojler začne gret toplo vodo, da gre čim manj štroma v nič...
Ni v teoriji. Pri meni je bilo zelo veliko odklopovPo moje je to monter nastavil za vsak slučaj, ker npr če sonce posveti iza oblakov inverter ne more tako hitro znižat oddajne moči.
In bi te v teoriji distibuter lahko odklopil od omrežja ker oddajaš več kot je dovoljeno...
Pravim, v teoriji.. Ker v praksi je tako, da elektro pusti da preveč oddajaš cca 30sekund, v tem času pa inverter sigurno že zniža oddajno moč na max dovoljeno.
Jaz bi na tvojem mestu poklical monterja in zahteval da nastavi točno na 7kw... (Ali pa 1% manj. Nikakor pa ne 6% manj, tako kot imaš zdaj...)
Ne rabiš SolarEdge power meter. Jaz imam SolarEdge inverter in pa tale števec spodaj ki stane cca 200€:Power meter je bolj ranga 500€ Sam meter je nekaj manj kot 300, potem pa še 50 vsake merilne klešče.
SolarEdge Energy Meter SE-MTR-3Y-400V-A
SolarEdge Energy Meter SE-MTR-3Y-400V-Awww.europe-solarstore.com
Kuha se na elektriko, pa tudi toplotna je za ogrevanje in sanitarno.... Tako da bi pomoje to kar naredilo spremembo.