sem bral jaČakej, da bo obvezno dalinsko izklapljanje za vse nove sončne. V kratkem.
Ne samo realnost je prišla na Obisk in ne bo kar tako odšla...A to imamo zdej neke nove fore?
A ni lažje ene deset grelcev vklopit. Lepo v topli gredi, pa še travco not posadiš. Potem ti bo pa itak vseeno, ali oddajaš ali grelce kuriš.A to imamo zdej neke nove fore?
Točno to.Ne samo realnost je prišla na Obisk in ne bo kar tako odšla...
vem, čakamo še ceno polnjneja EVja, na koncu bom plačal presežek elektrike v omrežje in plačal penale(trošarino) za polnjennje EVjaNe samo realnost je prišla na Obisk in ne bo kar tako odšla...
Jaz počasi čakam soseda, ki ima cca 60 kW sončno na strehi firme, da me pocuka za rokav, če mi kaj mimo števca elektrike šenka...A ni lažje ene deset grelcev vklopit. Lepo v topli gredi, pa še travco not posadiš. Potem ti bo pa itak vseeno, ali oddajaš ali grelce kuriš.
Točno to.
Naslednje priporočilo/zahteva bo, da pokneš noter še hranilnik energije za pičlih 20 jurčkov. In prihraniš 5 eur na mesec. TCO = koga briga.
Kje si to dobil? To prodajas prek njih - k za netmetering varianto nism nc dobilA to imamo zdej neke nove fore?
vezano na dinamično cenoKje si to dobil? To prodajas prek njih - k za netmetering varianto nism nc dobil
Ja. Stvar deluje že na kupu lokacij, brez težav.Pa lahko "garantiras" da bo ob odklopu 11kw EV dovolj hitro odreagirala?
Recimo da imaš 20kw SE na soglasje 11 ali 13 ter da odklopis na vrhuncu proozvodnje pri 18kw
Tole: https://www.vrhunskaemobilnost.si/e-upravljanje/optimoon-za-dom/Stvari ne poznam tako dobro. Kaj bi še potreboval? Imam tisti števec notranje porabe, ki razsmerniku sporoča, koliko je v danem trenutku porabe v hiši.
Ja, ročni delo za uporabnika. Res pamentoA to imamo zdej neke nove fore?
Pametno je nastavit ene 600 W manj. Pa nima smisla statično nastavljat na razsmerniku.Koliko je nastavljeno na razsmerniku? Jaz imam 300w manj od oddaje pa me je 2x odklopilo v 3/4 leta. Elektrarna 20, omejitev 13,2 Razsmernik 12,9.
Ne mešat trenutnih cen na borzi z dolgoročnimi zakupi.se pravi elektrike v EU trenutno precej več kot jo potrebujemo, cene pa še vedno na ukrajinski vojni barirajo
Ne mešat trenutnih cen na borzi z dolgoročnimi zakupi.
ok, ampak kdaj je pa obdobje pomanjkanja? indonezijski premog še vedno laufaJah pač v določenih špicah je toliko proizvodnje, da je treba plačati da jo kdo vzame. Idelano za pretočne elektrarne ali kaj podobnega.