sončna elektrarna

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.669
3.228
113
Predvidevam, da oni izgubljajo, če prodajajo po ceni -500 eur, zato je zanje bolje, da je proizvedene elektrike čim manj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.680
113
A to imamo zdej neke nove fore?
A ni lažje ene deset grelcev vklopit. Lepo v topli gredi, pa še travco not posadiš. Potem ti bo pa itak vseeno, ali oddajaš ali grelce kuriš.
Ne samo realnost je prišla na Obisk in ne bo kar tako odšla...
Točno to.
Naslednje priporočilo/zahteva bo, da pokneš noter še hranilnik energije za pičlih 20 jurčkov. In prihraniš 5 eur na mesec. TCO = koga briga.

• Wow
Reactions: CLIO15

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.516
945
113
A ni lažje ene deset grelcev vklopit. Lepo v topli gredi, pa še travco not posadiš. Potem ti bo pa itak vseeno, ali oddajaš ali grelce kuriš.

Točno to.
Naslednje priporočilo/zahteva bo, da pokneš noter še hranilnik energije za pičlih 20 jurčkov. In prihraniš 5 eur na mesec. TCO = koga briga.
Jaz počasi čakam soseda, ki ima cca 60 kW sončno na strehi firme, da me pocuka za rokav, če mi kaj mimo števca elektrike šenka...

PS... Oba imava porabo na ravni enega kaloriferje (skupaj)...

PPS... Sosed zmontira verjetno vsaj 500 kw sončnih panelov na mesec... Je pa res, da si je lani omislil električni BMW... Samo se večino dneva z njim naokrog vozi po terenu...

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
1688310647980.png

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Stvari ne poznam tako dobro. Kaj bi še potreboval? Imam tisti števec notranje porabe, ki razsmerniku sporoča, koliko je v danem trenutku porabe v hiši.
Tole: https://www.vrhunskaemobilnost.si/e-upravljanje/optimoon-za-dom/
Priklopi se direktno na glavni števec (od elektra, P1 port), pa poveže v mrežo, v kateri so tudi ostale naprave. Solaredgeovih tokovnih klešč tu ne potrebuješ.

Sklepam, da obstajajo alternative, ampak jih sam še nisem videl delovat v praksi.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Jah pač v določenih špicah je toliko proizvodnje, da je treba plačati da jo kdo vzame. Idelano za pretočne elektrarne ali kaj podobnega.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Ne mešat trenutnih cen na borzi z dolgoročnimi zakupi.

sej ne, ampak oni to hitro obrnejo v 2 dveh dneh in navržejo vojno v Ukrajini, implozijo podmornice in povoženega kojota v Nevadi, sistem je daleč od tega , da bi bil nestabilen, ampak prodajajo nam ga pa kot od danes do jutri, koliko megaton pšenice je šlo danes v črno morje zaradi vzdrževanja cene v EU? po drugi strani se gremo pa zeleni prehod

• Všeč mi je
Reactions: tony in Gonzo