sončna elektrarna

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
Sem, ampak me zanima, kako so si ti zamislili.
Jaz na letnem netmeteringu z 13,5kW SE bom pa placevala vedno max obracunsko moč, kakrsna ze bo konec meseca. Pa vsak mesec potem lahko preracunavam delovnike, vikende in praznike... Ker to ne bo fix cena kot dosedaj.
verjetno bomo tudi novo pogodbo s strani Petrola morali dobiti,.. ker sedaj je fiksna enojna cena..

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Zakaj? Predmet pogodbe je samo sestevek neto energije, ki gre sem pa tja. Priključna moc pa ne. Je la res na racunu, ker SODO ali kdo ne pobira sam, ampak preko prodajalcev elektrike. Sporocil bo pac Petrolu, koliko naj da na racun. Kot zdaj poroca o stanju stevca.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
pa nove števce spet?
Do not worry, števci omogočajo 8 tarif, torej imajo podjetja še "prostor za izboljšavo" :evil:

Daj mi samo povej: ali moram za vlogo za subvencijo oddat sam (če spoh še je subvencija 50€/kW), ali za to poskrbi (lahko tudi) izvajalec/monter SE? Jih lahko sam vprašam danes popoldan, ampak ... zakaj ne preprosto, če je mogoče? LOL

p.s. evo, ravno danes so pri nas začeli z montažo, sicer še ne montirajo panelov, pa jih bodo prav kmalu, sam da se vreme mal izboljša :p

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Odvsino kako si zmenjen. Jaz sem jo uradno sama. Torej sama sem na posto nesla. Papirje so pa oni vse izpolnili in zbrali.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
obračunska pa ne zato, ker ne bi bili s priključno povezani, ampak sta direktno povezani.
Nista. Priključna so tvoje varovalke. Obračunska je lahko tudi niža (tudi, kadar ni subvencionirana).
Ti imaš lahko 3x25 A (17 kW) priključne, pa le 5 kW obračunske, če se tako odločiš (in oddaš na elektro obrazec za to). In firma ima lahko 1 MW priključne, pa samo 100 kW obračunske ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
tLjudje že sedaj ne vedo, kako je račun sestavljen in od česa odvisen in pričakovati, da bodo skakali med obračunskimi močmi bogve kako pogosto preko leta in potem bože ne daj, dodaj še toliko tarif za elektriko in omrežnino za prenešeno energijo - ja rabil boš zelo aktivnega uporabnika, ki bo razumel, spremljal in prilagajal vsem možnim "15 spremenljikvam" ali kolikor jih že bo. V praksi to pomeni pa zgolj eno - od vseh s TČ se bo na veliko kasiralo, tudi ponoči.
Ne rabiš bit aktiven samo tole rabiš ...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
709
113
Nista. Priključna so tvoje varovalke. Obračunska je lahko tudi niža (tudi, kadar ni subvencionirana).
Ti imaš lahko 3x25 A (17 kW) priključne, pa le 5 kW obračunske, če se tako odločiš (in oddaš na elektro obrazec za to). In firma ima lahko 1 MW priključne, pa samo 100 kW obračunske ...
:bonk: Kolikokrat sem ti že napisal, da govoriš velike neumnosti?
V člankih za rajo lahko nakladaš, pri elektriki štejejo dejstva ;)

Prvič je potrebno ločiti gospodinjstva in ostale odjemalce, ne kar pavšalno malo počez.

Ti imaš lahko 3x25 A (17 kW) priključne, pa le 5 kW obračunske
Saj verjetno ti tega ne bo težko dokazati, ali pač :evil: Ne pozabimo Jabe ima gospodinjstvo.

#JebeniInfluencerji

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Ne rabiš bit aktiven samo tole rabiš ...

A lahko nehas, prosim...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Eno vprašanje, ker je ravno vikend pred nami, pa ne morem dobavitelja poklicati...

Torej, soglasje že imam. Sedaj pa so mi poslali od elektro pogodbo o priključitvi, pa me ena postavka bega.

Priključna moč elektrarne je 11,6kw
Varovalke v hiši so 3x20

Na pogodbi pa imam priključno moč 1x11kW

1684511375034.png

Kaj to v praksi pomeni - da bom lahko oddajal max 11kw? Ali je ta podatek 11kW za kaj drugega?