Če bo v bodoče EV potem MAX na moč varovalkTudi jaz sem narocil ogled. Zdaj pa nevem, kako veliko vzet. V roku par let bom verjetno sel na e-avto. Koliko let to je, nevem. Lahlo d 2, lahko da 5. Bom glasoval z denarnico.
Drugace pa, kolikor sem dobival ponudbe. Petrol najdrazji na kw, merkur najcenejsi na kw, ce vzames na obroke pa najcenejsi gemi, ker nima obresti.
Ni rečeno, da bo čez "n" let tudi imela viške, mislim, da je kar dober deal naredila.Kako so bili realni ce imas pa 4mwh viskov(al koliko ze? )
Itak da ni. Bolj je znanstveni presežek najdt enga resenga da pride pogleda in naredi v zglednem času (npr 4 mesecih) in da ni zlatar.kolk ti gre na streho, to ni nek znanstveni presežek
jest sm šel načrtno v "oversize/maxsize".. velikost tega "maxsize" so pa določile presečne vrednosti - varovalk, velikosti strehe, budgeta (vse so se srečale pri 13,35 kW).
viške prenašam (lani pridelal dobrih 9MWh viška).. ko uredim TČ ogrevanje jih pa itak ne bo tolk. dizla ostajata kot avta.. toj to..
še enkrat bi se isto odloču - tko da, če vam denar in streha dopuščata - postavte max..
Suncontract / SonceKje pa se lahko prenasa v naslednje leto?
Ja seveda, tako kot na vaši strani, da je Jankovič še vedno kriv za vse, kar se danes dogaja v Mercatorju.A ti to še vedno holoba prikrito zagovarjaš, al kaj?
ĐejĐej se daje v zobe za 1000€. Zakaj že? Ker lahko, ker hoče pokazat, "ko je jači". "Ne može nam niko ništa, jaći smo od sudbine".Ja seveda, tako kot na vaši strani, da je Jankovič še vedno kriv za vse, kar se danes dogaja v Mercatorju.
Jaz se pa bojim, da je lansko leto samo vzorec za večino bodočih. Pa pri nas je ene dva meseca bilo izredno veliko cvetnega prahu povsod, tako da bi moral SE čistiti ziher 2X v tistem času.Optimizator v paru se začne tam pri 10kW ali 11kW. Kar je manj naj bi bilo solo.
Kar se pa viškov tiče je treba vedeti, da je lansko leto bilo bolj kot ne verjetno malo izvenserijsko. Sonce od Marca do Oktobra bolj kot ne brez dežja. Verjetno nekak max pridelave možne. Pa tudi vsako leto izkoristek pada. Ni pricakovati, da bo več pridelave ampak kvečjem manj. Tako, da na 0 gradit elektrarno se po mojem ne splača, če že ravno delaš. Tisti viški ne bolijo, če imaš sam dosti. Se pa dajo tudi porabiti tako ali drugače.
Smo se odločili in sicer kar za prvega (14600€ za 11,6kW). Menda bo instalacija že v maju-junijuMeni so zdaj znižali iz 15200 na 14600, ampak danes pridejo še iz ene druge firme pogledat, potem pa se bo treba odločit.
Sem nekako že nažajfan, da grem v tole, ne glede na dokaj visok račun (v primerjavi z letom nazaj = cca. 15% več). Aja, ne na moj račun, upošteval sem račun od dveh kolegov, ki sta SE montirala lansko leto. Jaz sem oddal povpraševanje za SE letos prvič.
Je pa res, da bo šla cena energenta verjetno še kdaj gor, potem pa bo tole imelo smisel.
Če ni skrivnost, kateri ponudnik je to? Da bo tako hitro to zmontiral?Smo se odločili in sicer kar za prvega (14600€ za 11,6kW). Menda bo instalacija že v maju-juniju
Drugi je mel ceno še višjo ...
Lokacija ponudnika: GorenjskaČe ni skrivnost, kateri ponudnik je to? Da bo tako hitro to zmontiral?