sončna elektrarna

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Evo, še najnovejša ponudba:
13,3 kw sončna
32kos paneli PV Modul LONGI Solar 415W
Razsmernik SOLAR EDGE SE16K
16x optimizator SOLAR EDGE P950
Antena SOLAR EDGE SE-ANT-ZB
Števec dvosmerni - el.energije Inepro Modbus meter PRO380
+ drobnarije
= 15,7k€

montaža v 4-6 tednih po pridobitvi soglasja

Mnenja?

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.851
6.513
113
Kolikor gledam ponudbe zadnje case, se ne zdi drago. Se pravi, relativno gledano, ne absolutno.

Koliko pa porabis elektrike, Vogel? Je sla tudi nekaj gor zadnje čase, mrbit so pa se vseeno normalna leta, da prides na niclo.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.828
-1.075
113
145 km SZ od Opatije
Meni som zdaj znižali iz 15200 na 14600, ampak danes pridejo še iz ene druge firme pogledat, potem pa se bo treba odločit.
Sem nekako že nažajfan, da grem v tole, ne glede na dokaj visok račun (v primerjavi z letom nazaj = cca. 15% več). Aja, ne na moj račun, upošteval sem račun od dveh kolegov, ki sta SE montirala lansko leto. Jaz sem oddal povpraševanje za SE letos prvič.

Je pa res, da bo šla cena energenta verjetno še kdaj gor, potem pa bo tole imelo smisel.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Tudi jaz sem narocil ogled. Zdaj pa nevem, kako veliko vzet. V roku par let bom verjetno sel na e-avto. Koliko let to je, nevem. Lahlo d 2, lahko da 5. Bom glasoval z denarnico.

Drugace pa, kolikor sem dobival ponudbe. Petrol najdrazji na kw, merkur najcenejsi na kw, ce vzames na obroke pa najcenejsi gemi, ker nima obresti.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Kolikor gledam ponudbe zadnje case, se ne zdi drago. Se pravi, relativno gledano, ne absolutno.

Koliko pa porabis elektrike, Vogel? Je sla tudi nekaj gor zadnje čase, mrbit so pa se vseeno normalna leta, da prides na niclo.
Trenutno porabim cca 7Mwh na leto + cca 2k€ za ogrevanje (kurilc), je pa v planu še toplotna ter el. avto v bližnji prihodnosti.

Tole sem do sedaj dobil najbolj ugodno ponudbo z spodobnim rokom postavitve (cca 4-6 tendov od soglasja). Geni se čaka na ogled 3-5 mesecov + cca 6 mesecev za postavitev...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
KSZ
Vidim da vas je veliko v tem oz imate konkretne ponudbe oz ste žepostavili. Kak nasvet na koga se obrnt za ponudbo oz ogled, da je "resen"? Razni Geni, Petrol me ne zanimajo, ker so preleni pridt na teren če ni lih "zicer" situacija.

Ne oščem najcebnej opcije, toliko da je nek price/perforamnce. Štroma gre veliko (16.5 Mwh) in ni več heca :)

Lahko na privat. Thnx :zmaga:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.851
6.513
113
Sol navitas, sonce energija, plan-net,...

Ti so nase staroste, kar se tice SE. Resni so, ne vem pa, kok so hitri te dni... Svojcas expresni, ampak to je bilo se pred norisnico.

• Všeč mi je
Reactions: CupraR

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Sonce (vsaj na gorenjskem) je kar odziven - kar se ogleda tiče..
montaža pa mislm da bo čakal še ene dva-tri mesce

• Všeč mi je
Reactions: CupraR

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Geni dobro trzi kreditiranje, hkrati pa najbrz poskusa monitrati vecjo elektrarno od potrebne, da jim senkas viske ..
pri tem "kreditiranju" pozabijo v naprej povedat, da moras biti ob koncu kreditiranja mlajsi od 65(?) let (ne vem tocn cifre).. v glavnem znanec jih je cakal mesece, placal ogled, zvedel da je kreditno neustrezen.. na koncu pa z dolgim nosom izbral drugega ponudnika

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.851
6.513
113
Geni dobro trzi kreditiranje, hkrati pa najbrz poskusa monitrati vecjo elektrarno od potrebne, da jim senkas viske ..

Moje izkusnje, kar se tice velikosti, so bili realni.

Kar se tice cene - ko sem jaz kupovala, so bili seveda kar drazji. Beri, obresti brezobrestnega kredita si placal vnaprej. Potem vmes enkrat, ko so vsi drazili, je imel pa se kar enake cene. In so bili dejansko cenejsi in se breobrestni kredit si imel. Edinole potem si bil ta cas vezan na njih.