sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.157
2.472
113
Jaz mislim da gre za to, da garancijo na panele daje proizvajalec, če le-ti crknejo ni monter nič kriv - recimo zelo podobno kot če ti Bramac razpade po 10 letih - krovec nima nič s tem, lahko pa ti zamenja ampak delo mora nekdo plačat - tu konkretno verjetno Bramac, pri čang-šlang panelih pa bogsigavedi kje bo Mr. Đirlo čez 10 let. ;)

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Jaz mislim da gre za to, da garancijo na panele daje proizvajalec, če le-ti crknejo ni monter nič kriv - recimo zelo podobno kot če ti Bramac razpade po 10 letih - krovec nima nič s tem, lahko pa ti zamenja ampak delo mora nekdo plačat - tu konkretno verjetno Bramac, pri čang-šlang panelih pa bogsigavedi kje bo Mr. Đirlo čez 10 let. ;)
Tisti, ki je uvozil. Prav gotovo lahko tudi prodajalec. K sreci nismo na divjem zahodu. Samo ne smes se pustiti, da te odpravijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.851
6.513
113
Ne gre za to, da monter ne bi bil placan, ampak ga mora placati proizvajalec, ki daje garancijo. Seveda se pa tu potem zatakne, ce so paneli s kitajske ali bogve kje privleceni in v bistvu monter/uvoznik ta riziko prevzame nase in ga hoce takole skozi zadnja vrata prenesti na investitorja.

Ce oglasuje 25 let garancije, je to skupaj z delom.

Tak po jusu... V praksi. Ce se kaj ferderba po 10 letih, bos kar lepo sam placeval, ne glede na to, kaj na papirju pise. Ne bo vec fabrke, ne bo vec uvoznika, ne bo vec izvajalca, kombinacija tega... Mrbit, ce je kaki strojelom zavarovan, kot sem ga imela jaz pri TČ, bo zavarovalnica kaj primaknila. Ampak to velja samo za zadeve, ki niso vec v garanciji. 25letna garancija je bolj garant, da bos vse stroske nosil sam, kot kaj drucga.

P.s.
Se enkrat apeliram, da se neha s temi leti: 15, 20, 25, 30 opletati kot z dnevi. Saj veste, koliko casa ste na svet pa kaj se je spremenilo v zadnjih 30 letih. Pa koliko je garant od takrat vreden danes. Pa kaj od takrat dela se danes, ce sploh se hoces, da dela, ker je muzejska zadeva. Samsebinajvecjilaznivec se temu rece.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
Ne vem sicer kaki so garancijski pogoji, ampak 25 let dajejo garancije da paneli delajo z zmogljivostjo 80%. Kako boš dokazal da delajo manj, je druga zgodba, komu še večja neznanka. Če se recimo kristal odlepi od stekla tole garancija večinoma ne pokriva znotraj 25 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Zato sem jaz izbral 20% cenejso elektrarno. Razlika samo v panelih(isti ponidnik) l. S krajso garancijsko dobo.
Tale garancija je tudi po mojem mnenju za lase privlecena.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Evision, ampak počasi bom postal zivcen, ker zdaj imajo denar ze nekaj mesecev, (pa nekako verjamem da nimajo slabih namenov, ker sosedje imajo njihove SE), ampak ko izves za izvajalca, ki ima material in zagotovi izvedbo(montazo) v tednu ali dveh(po pridobitvi papirologije) zacnes tuhtat da bi denar nazaj potegnil in dal izvedbo drugemu izvajalcu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Sem si dovolila v mojo staro tabelico tele tvoje cifre vrzt. Ponudba -550+300 je strošek
Na leto 100€ pavsal za zavarovanje in vzdrzevanje

Letni strošek elektrike 1476€

Investicija se povrne v 10,86 letih.

Malo se povprasaj naokoli. ce ne gre nizje, pa se odloci. ali je to vseeno sprejemljivo ali ne.

SJTV1
Kje ti vidis 13k€. Jaz vidim 15k€.
Ah, vajen gledat cene brez DDV, pa sem pozabil, da gre za fizično osebo

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.851
6.513
113
Firma, ki je na trgu 20 ali 30 let ali firma, ki postavlja SE ze 20 let? Razlika ni zgolj semanticna in če že opozarjamo, je smotrno opozoriti, da je tudi to dejavnik, ki je lahko bolj ali manj ključen pri izbiri izvajalca.

• Všeč mi je
Reactions: sad