Slaba toplotna izolacija
Slaba toplotna izolacija
Saj niso edini ...Zadnja info za tiste ki se se odlocate - geni sonce se samo za ogled caka 5 mesecev... Upam da mi se uspe ujeti netmetering...
Spodaj zmontiras se 6 panelov pocez. Ali pa jih zgoraj poberes in montiras spodaj.Imam dokaj položno streho in mi je sneg na panelih obležal približno 14 dni in v tem času nisem naredil niti KW. Misli sem, da je sneg zagozdil med žlebom in paneli in sem že razmišljal o gretju žleba. Nekaj v tem smislu:
Poglej priponko 63377Poglej priponko 63378
Ko pa sem zadevo posnel sem videl, da so paneli dejansko dosti višje in žleb s tem nima veze. Ima kdo kakšen predlog, da bi lahko preprečil zastajanje snega, fizično je nemogoče, ker je streha previsoko.
Poglej priponko 63376
Ja. Če bi želel prodajat štrom, se pač vpiše v register pri AJPESU, kot piše.Tole berem prvič
Ve kdo kaj vec o tem?
"Zakon določa, da lahko tudi končni odjemalec s samooskrbo kot fizična oseba, ki je investirala v mikro proizvodna napravo, opravlja dejavnost proizvajanja električne energije ter prodaja viške, ne da bi ustanovil podjetje, če tako želi. Vzpostavljena je posebna evidenca teh oseb pri AJPES. Za uvrstitev v bilančno skupino je treba skleniti pogodbo, za katero pa mora proizvajalec imeti nek status, drugače se kršijo določbe zakona, ki ureja preprečevanje opravljanja dejavnosti na črno. Fizična oseba pridobi ustrezni status z vpisom v register fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost proizvodnje električne energije," so že pred časom pojasnili na ministrstvu."
Sem dobil placano 22€. 0.5MW mi je ostalo viškaManko vam drago zaračunajo, presežek pa večinoma kar zasežejo
Višek elektrike, ki ga v koledarskem letu proizvede sončna elektrarna, je lahko plačan. A plača ga le en dobavitelj, nekateri priznajo ugodnosti, nekateri pa pravijo, da samooskrba ni namenjena prodaji viškov.www.zurnal24.si
Poleg tehnično, še ekonomskoObstoječi sistem je tehnično nevzdržen. Špila vodo samo dokler se trenutno proizvedeni viški elektrike takoj plasirajo/porabijo v okolici proizvodnje.
To pa dela dokler ima samo par procentov folka sončne elektrarne na bajtah, ostali porabniki pa ne.
Ko pa greš čez neko mejo, se pa pojavljajo viški, ki jih nimaš kam plasirat, v omrežju pa baterije, oz. zalogovnikov dejansko ni.
Posledica bo pač rezanje neplasiranih viškov.
Fizika je fizika, politika pa premore marsikaj, samo jo prej kot slej ujame fizika.
Isto kot bo Nemce ujelo zapiranje nukleark. Ko bodo cel kup njihovih fabrik prenešeno na Kitajsko zaradi nižje cene energentov.
Meni se tole ne zdi ravno smiselno, za kWh, ki gre ven. To bo itak plačal tisti, ki bo porabil, zakaj bi se dvakrat zaračunavalo?plačevalo bi se omrežnino za vse kWh, ki gredo notri in vse, ki gredo ven
Ker se lahko.Meni se tole ne zdi ravno smiselno, za kWh, ki gre ven. To bo itak plačal tisti, ki bo porabil, zakaj bi se dvakrat zaračunavalo?