Ne vem sicer, katera firma ti je montirala elektrarno, pa niti me ne zanima. Če si videl, da ekipa ni ustrezna, bi lahko delo ustavil in zahteval usposobljene ljudi. Iz svojih izkušenj lahko povem le naslednje: prišla je ekipa 5 ljudi, od tega je eden zagotovo bil usposobljen električar. Ostali štirje so šraufali nosilce, prenašali panele in in jih nameščali. Vso montažo (konstrukcija, 27 panelov, kabli, omarica) so opravili v slabih 4 urah, vključno z malico. Za konstrukcijo in panele res ne rabiš nekih strokovnjakov. Mladi, močni in spretni fantje, ki se ne bojijo višine-to je dovolj. Obvladali so tudi povezati konektorje med sabo. Ostalo je uredil električar in to tako, kot mora biti. In ko sem reklamiral dva panela, ki sta bistveno slabše delovala, kot ostali, so 4 delavci opravili zamenjavo v manj kot pol ure.Kot vedno imaš vse prav. Kapo dol kako da se ti na vse spoznaš in hkrati pametuješ če še kdo drug kej ve...
Ko vidiš da firma na montažo pošlje enega pol-električarja; enega za nosit panele in enega ki je bil en mesec nazaj poštar; zdej pa konfigurira solaredge; ti je potem jasno zakaj sem in tja kej ne dela.
In jaz nisem reku, zdej pa vsi to delat. Ampak če si tehničen, pa če razumeš za kaj se gre in prebereš instruction manualse; pa žal veš več kot 90% montažerjev. Žal.
Za to ne rabiš računa monterja. Stikalo na razsmerniku premakni na pozicijo P za tam nekje 2 - 4 sekunde (več ne) in se poveži direkt na Wifi, ki ga bo oddajal razsmernik. Potem pa v brskalniku na telefonu odpri naslov 172.16.0.1Mi lahko nekdo (lahko tudi na ZS) razloži, kako se na SolarEdge prijaviš kot montažer. Sigurmo ne bom spreminjal stvari, katere ne poznam, rad pa bi videl, če je možno preveriti s katerim WIFI-jem sem povezan in kako močen je dejansko signal, ki ga SE dobiva.
ne bo šlo tak na easy, rabiš še tole:greš na solaredge in odpreš račun, ko na googlu, da si montažer. uporabiti moraš drug mail kot tega, ki ga imaš sedaj.
ok,Pač to odkljukaš; ti ne rabiš gledat kot montažer v drug sistem, ti rabiš imeš username in password za SetApp, ki se poveže na solaredge preko qr kode in seveda premikanja stikala. pač vse lokalno.
Tud Sonce je že pošiljalo "obračune".. viški že gredo na drugo merilno mestoNe spomnim se, komu sem obljubila, da povem, kako je s 40€ pri Petrolu za viške. No, prisli so. V obliki bona. Edina omejitev je, da ga moras naenkrat porabiti.
Imas kaksno "stranko", ki veliko porabi ali v okviru tvoje domace "bilancne skupine"?Tud Sonce je že pošiljalo "obračune".. viški že gredo na drugo merilno mesto
domaca bilancna skupina..Imas kaksno "stranko", ki veliko porabi ali v okviru tvoje domace "bilancne skupine"?
Še en komediant.To j koristno za vso Slovenijo.
In pol je rezultat kle v moji okolici da so šalabsjski montiral SE brez snegolovov, ostal so sam v prvi vrsti, pa je zapadlo 70 centi snega, pa se je moker sneg lepo narinil na rob pa je šla nekaj let stara streha skupaj z mesec dni staro SE po gobe.Kot vedno imaš vse prav. Kapo dol kako da se ti na vse spoznaš in hkrati pametuješ če še kdo drug kej ve...
Ko vidiš da firma na montažo pošlje enega pol-električarja; enega za nosit panele in enega ki je bil en mesec nazaj poštar; zdej pa konfigurira solaredge; ti je potem jasno zakaj sem in tja kej ne dela.
In jaz nisem reku, zdej pa vsi to delat. Ampak če si tehničen, pa če razumeš za kaj se gre in prebereš instruction manualse; pa žal veš več kot 90% montažerjev. Žal.
Pa dobro, kaj za neumnosti pa pišeš??? Pa menda ne pričakuješ, da bodo firme, ki montirajo sončne elektrarne, skrbele še za snegobrane??? To je stvar vsakega lastnika hiše, da poskrbi za snegobrane tako, kot je potrebno.In pol je rezultat kle v moji okolici da so šalabsjski montiral SE brez snegolovov, ostal so sam v prvi vrsti, pa je zapadlo 70 centi snega, pa se je moker sneg lepo narinil na rob pa je šla nekaj let stara streha skupaj z mesec dni staro SE po gobe.