To velja za stare elektrarne. (Tiste iz pred desetletja in vec). Tiste niso imele optimizatorjevNo, to je pa čisto nabijanje.
To velja za stare elektrarne. (Tiste iz pred desetletja in vec). Tiste niso imele optimizatorjevNo, to je pa čisto nabijanje.
zanimovo to o V legi. a je čisto V ali tudi prot J. nimam še SE delam pa malo prepračune o učinkovitosti. 10kw bi nabral z ugodno lego jug in zahod. Me pa mika dati še do 10 panelov na vzhodno - severovzhodno lego (azimut 75) , izračuni kažejo da en panel na vzhodu pridela 70 % proizvodnje zahodno postavljenega.Skoraj nič. Že od oktobra je bilo mogoče nekaj jasnih dni. Mi je bilo pa zanimivo, da je pred nekaj dnevi, ko je bil dan brez oblaka, SE pridelala skoraj polico proizvodnje najboljšega dne aprila in maja. Verjetno posledica postavitve-pol panelov na V in pol na J.
Paneli na V imajo azimut 129, na J 219. Naklon strehe je 40. Prilagam kako zgleda na dober dan.zanimovo to o V legi. a je čisto V ali tudi prot J. nimam še SE delam pa malo prepračune o učinkovitosti. 10kw bi nabral z ugodno lego jug in zahod. Me pa mika dati še do 10 panelov na vzhodno - severovzhodno lego (azimut 75) , izračuni kažejo da en panel na vzhodu pridela 70 % proizvodnje zahodno postavljenega.
Pravkar preizkusil PC in App in deluje OK.Ima še kdo težave s My Solaredge aplikacijo? Meni se ne poveže že od torka, niti preko APPa, niti PCja.
Letos bom delno postavljal na S in 6st naklon. Pridelala bi naj 10% manj in ne 40%V/z naj bi pridelala okoli petine manj. Odvisno tudi od naklona.
Nekateri ki nimajo prostora so jo zaceli postavljati tudi v smeri proti severu. Saj ce ni strma streha se ravno tako nekaj pridela. (Vec kot polovico južne)
dela.Ima še kdo težave s My Solaredge aplikacijo? Meni se ne poveže že od torka, niti preko APPa, niti PCja.
Točno tako, jaz imam čisti sever 7° naklon, dela presenetljivo dosti.Letos bom delno postavljal na S in 6st naklon. Pridelala bi naj 10% manj in ne 40%
Petina ni 40%Letos bom delno postavljal na S in 6st naklon. Pridelala bi naj 10% manj in ne 40%
Točno tako, jaz imam čisti sever 7° naklon, dela presenetljivo dosti.
Je pa to s % itak BS, ker ne moreš objektivno primerjat, če nima neposredni sosed enake elektrarne s komplet enako opremo, samo drugače orientirano.
Ja pa so spet paneli in inverter spremenljivka.To pa povem, ko bo sosed malo dlje imel, kot pol leta. Za 90 stopinj zarotirano, azimut 160. Po simulacijah skoraj tako kot tocno na jug. Eden bo imel pa identicno orientacijo kot jaz, pa bomo tudi lahko primerjali. Strehe so pri nas vse tam 37-38 stopinj.
Petina je napisal V/Z, nadalje je še pisal S/J,kar sem tudi komentiral.Petina ni 40%
6°naklon je "ravna" streha. Razlike bo najbrz toliko kot ce bi imel na jug postavljene del na 10°drugi del pa na 30
Mislite, da je možna ta razlaga? Paneli so pod snegom že kar nekaj časa.Ima še kdo težave s My Solaredge aplikacijo? Meni se ne poveže že od torka, niti preko APPa, niti PCja.
Mislim da je to nekaj drugega, SolarEdge je priklopljen na elektro omrežje in ima napajanje zagotovoljeno. Jaz sem imel zmontiranega cca 2 tedna pred priklopom in kljub temu da je bil izklopljen, normalno kazal porabo v hiši.Mislite, da je možna ta razlaga? Paneli so pod snegom že kar nekaj časa.
Poglej priponko 62847
Ja pa so spet paneli in inverter spremenljivka.
Resetiranje ruterja je bilo prvo, kar sem naredil. Sem ravnokar govoril še z firmo, ki mi je zmontirala SE in so mi predlagali še izklop in ponovni vklop varovalk na SolarEdgu.Mislim da je to nekaj drugega, SolarEdge je priklopljen na elektro omrežje in ima napajanje zagotovoljeno. Jaz sem imel zmontiranega cca 2 tedna pred priklopom in kljub temu da je bil izklopljen, normalno kazal porabo v hiši.
Poglej na SolarEdge ce gori modra luč za Wifi povezavo? Če je izklopljena, je verjetno izgubil Wifi povezavo - probaj izklopiti ter vklopiti router.
Letos je elektrarna naredila 181 kWh, ta teden pa skupaj ni niti ena kWh.