sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Saj tudi za komunalni prispevek recimo so... Pol se pa z nekimi indeksi, ali kako se rece, mnozi. Se pa strinjam, da naceloma cene nimajo kaj tu iskati, ampak princip ostaja.

Placujes porabljene kWh, omreznino za not in omreznino za ven. Znesek omreznine se pa lahko menja kot spodnje gate... Lahko je pa tudi 0.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
KSZ, ima kdo izkušnje z podjetjem Elektro prodaja EU? Tudi oni montirajo sončne elektrarne, conovno pa so tam-tam z ostalimi? Geni ima namreč čakalno dobo samo za ogled cca 5 mesecev, Elektropordaja pa trdi da jo postavijo v roku meseca dni (pustimo sedaj soglasja in priklope, ki niso v njihovi domeni)...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Gledam tolele: https://www.uradni-list.si/files/RS_-2022-146-03624-OB~P001-0000.PDF

iskreno povedano, razumem bolj malo. Kar razumem, je da za nas ostane vsaj za čas delovanja te uredbe vse enako za prmej. Letni netmetering, kdor hoče gor ostati, za nadaljnih cca 10 let. meni je to super...

kar se novega sistema tiče, sem se pa malo izgubila. Zdaj naj bi bile 4 tarife in plačevalo bi se omrežnino za vse kWh, ki gredo notri in vse, ki gredo ven. Po koliko - tabele so še prazne. Po koliko se bo odkupoval štrom je pa spet na vsakemu posamezniku, da spremlja in skače od enega do drugega, kdo več da. Iskreno povedano, četudi se bo in morebiti se na začetku bo, bolj splačalo (da se čim več tudi "starih" pritegne"), se ne premaknem nikamor. Sčasoma bo pa itak vedno slabše. Brez spreminjanja bilokakih uredb elegantno samo spreminjaš ceno omrežnine in odkupno ceno kWh in ni držiš ljudi v pesti.

Zamaknili so za eno leto

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
KSZ, ima kdo izkušnje z podjetjem Elektro prodaja EU? Tudi oni montirajo sončne elektrarne, conovno pa so tam-tam z ostalimi? Geni ima namreč čakalno dobo samo za ogled cca 5 mesecev, Elektropordaja pa trdi da jo postavijo v roku meseca dni (pustimo sedaj soglasja in priklope, ki niso v njihovi domeni)...
Meni so hitro dali ponudbo, ostalo pa nimam pojma, so mi drugi delali.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.125
113
Torej od elektrike, ki jo boš prevzel, ter od elektrike, ki jo boš proizvedel in oddal v omrežje se bo plačala omrežnina, tisti, ki bo to tvojo elektriko prevzel pa jo bo plačal še enkrat. Res zanimiv sistem.

6. člen
(zavezanci za plačilo omrežnine za prenosni oziroma
distribucijski sistem)
(1) Omrežnino za prenosni oziroma distribucijski sistem
plačujejo uporabniki sistema, ki iz omrežja prevzemajo elek-
trično energijo na posameznem prevzemno-predajnem mestu.
To so:
– končni odjemalci, priključeni na prenosni oziroma dis-
tribucijski sistem;
– uporabniki sistema, ki shranjujejo energijo in jo ponovno
oddajajo v sistem.
(2) Ne glede na prejšnji odstavek je zavezanec za plačilo
omrežnine tudi dobavitelj, ki po distribucijskem vodu, ki prečka
državno mejo, oskrbuje z električno energijo odjemalce zunaj
Republike Slovenije. Elektrooperater obračunava omrežnino
glede na evidentirane količine prevzete električne energije iz
sistema na prevzemno-predajnem mestu.
(3) Proizvajalci kot uporabniki prenosnega oziroma dis-
tribucijskega sistema ne plačujejo omrežnine za prenosni ozi-
roma distribucijski sistem, razen kadar prevzemajo električno
energijo iz sistema.
(4) Uporabniki sistema ne plačujejo omrežnine za tisti del
električne energije, ki je bila proizvedena za prevzemno-pre-
dajnim mestom in porabljena za lastni odjem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.125
113
Meni so delali. Isto pomanjkanje razsmernikov kot povsod drugje. Tam 16, 17 so se takrat, ko smo delali še kar dobili, večji pa so težava.

Smo sicer rešli, dobili so enega celega, pet pa naj bi nas čakalo nanj. So pa paneli stali skoraj 2 meseca na strehi brez razsmernika.

Zdaj sicer nisem preverjal, so pa takrat enemu, ki so mu panele montirali novembra razsmernik obljubljali marca, zdaj ali so že rešili pa ne vem.

Drugače montira več ekip, meni so odlično rešili, 20kW panelov namontirali v enem dnevu.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
Mislim da preozko gledaš - tisti ki shranjujejo so mišljeni "Tesla hranilniki" ala Jesenice al kje je že oni veliki od Merlaka. Ti s svojo baterijo si itak na drugi strani števca.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana

preveri raje njihove ocene na googlu, so namreč zelo slabe

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
A niso tej že predlani ta prvi odpovedali strankam pogodbo o dobavi EE in zaprli firmo?