Kako pa ves, da inverter omejuje moc?
Plato je videl na krivulji. Ravnico... Oziroma je najbrz ravno takrat gledal (ker ni toliko casa trajalo), pa je videl 9,55. Vzgal lojtro in je padlo manj kot lojtra rabi
Kako pa ves, da inverter omejuje moc?
Ja skoraj tako. Pač ravno takrat sem pogledal SolarEdge monitoring portal in videl 9,6 in potem naslednjo sekundo 5kW in spet 9,6 in spet 5kW, potem ko sem pa prižgal radiatorje in se pa stabiliziralo na 9,6. (to je trenutna moč SE ki je višja od oddane) Je pa to trajalo samo enih 20min, ker je ravno takrat sonce posijalo med oblaki, ki so hkrati odbijali svetlobo nazaj na streho...Plato je videl na krivulji. Ravnico... Oziroma je najbrz ravno takrat gledal (ker ni toliko casa trajalo), pa je videl 9,55. Vzgal lojtro in je padlo manj kot lojtra rabi
Tole lahko resis s sheliji.Ja skoraj tako. Pač ravno takrat sem pogledal SolarEdge monitoring portal in videl 9,6 in potem naslednjo sekundo 5kW in spet 9,6 in spet 5kW, potem ko sem pa prižgal radiatorje in se pa stabiliziralo na 9,6. Je pa to trajalo samo enih 20min, ker je ravno takrat sonce posijalo med oblaki, ki so hkrati odbijali svetlobo nazaj na streho...
Če bi SolarEdge imel minutne intervale poročanja potem bi lahko videl kako pogosto se to dogaja, ker pa poroča v 15min intervalih pa vidiš samo povprečje.
Če pa gledaš direkt na portalu SolarEdge pa lahko vidiš skoraj v živo stanje. Trenutna energija SE se spremeni vsakih par sekund...
Imam že doma vse kar rabim za avtomatizacijo tega.Tole lahko resis s sheliji.
Meritev delas na fotovoltaiki z enim 3 EM modelom, lojtre pa prozis nato s stikalom shelly 1.
V HA pa nastavis avtomatizacijo, kdaj ti prozi stikalo na lojtri, ali vec njih ( vezan na tok vsake faze recimo)
za zanimivost Solaredge kaze prevec proizvedene energije v primerjavi z meritvami na shelliyu. V septembru 50 kW vec solaredge (1.12/1.07 MWh)
Pa tega Austa sploh ni na seznamu odobrene opreme:Razsmernik imas poddimenzioniran
Ne rabi bit, pač daš EU certifikat zraven.Pa tega Austa sploh ni na seznamu odobrene opreme:
Ne vem če res najcenejša. Na hitrco sm dobil od Moon Power in mi izgleda cenejši, z Solaredge ali Huawei inverterjem, panele pa se zdaj ne spomnim, dopišem kasnejeTrenutno najbolj ugodna podnuba (sončni sistemi) za 11kw. Težava je pa v tem da vsi, da mi pripravijo dokumentacijo za pridobitev soglasja potrebujejo več kot en mesec.... Jaz pa bi rad oddal to čim prej, saj vemo kakšne čakalne dobe so v LJ regiji in realno se še nisem odločil za izvajalca. Si lohk kj pomagamo tle? Vlog za elektro imam, photoshop in adobe pro za kj dopolnit in uredit tudi
Poglej priponko 59940
Hvala!
Nisem najdu nič... tako ja, rabim dve shemi za 11kw. Baje da so to včasih pošiljal naročniku, sedaj pa oni sami oddajajo na elektro, da si zavarujejo stranko Tko da če ima kdo še to doma, bi bil zelo vesel.Zakaj rabiš sliko objekta?
Rabiš dve shemi z opisi elektrarne in priključka.
A gugl nič ne najde?
Pa tega Austa sploh ni na seznamu odobrene opreme:
Kaj vse Idiotom lahko prodajo...Če imaš pa par mio net worth se pa lahko greš takšne hece:
Zanimivo ima rešeno ogrevanje hiše, s tole škatlo shrani 40kWh toplote.
Noter ima poseben beton ki se ga s (poceni elektriko ponoči) segreje na nekaj sto stopinj in potem počasi oddaja toploto v vodo čez cel dan:
Imaš prav. Ko sem searchal mi je iskalo samo po prvem sheetu..Ni to ningbo austa. Ta je, namrec. Tudi potem tista kombinacija crk in stevilk nekako na hitro ustreza
Mislim da je bolj namenjano UK sceni, kjer jih veliko želi plinski bojler/grelec zamenjati z nečim, kar ne rabi plina, hkrati pa ne bo zasedlo veliko placa...Kaj vse Idiotom lahko prodajo...
En 500l bojler za frakcijo cene ima popolnoma enako kapaciteto hrambe toplote, ko vodo segreješ za 69°C
Sploh pa Ta famozna škatla za segrevanje Betona uporablja uporovni grelec, ki je 2-3x manj učinkovit kot toplotna črpalka...
Ves hec je samo v tem, da avtomatika vklaplja Uporovni grelec ko so TI viški elektrike v omrežju... To je pa tud vse....