Pa
W3
Pa saj se ne gre za pretepanje vsepovprek. Včasih je enostavno treba zbiti ego na drastičen način!
Jaz zase vem, da sem jih dobil od fotra samo 2x, pa za obakrat vem da zasluženo. Tudi moji otroci prav tako. Ko je preveč, je preveč! Zadostuje samo rahel švrk čez ušesa, toliko da dušica zaskeli - nič več. Otroci sami pri sebi zelo dobro vedo kaj je prav in kaj ni. IN TO JE VSE !
Imaš otroke, ki hočejo na vsak način postati vodje. S pestmi si naberejo podložne slabiče okoli sebe. Taka banda je nevarna. Kako jo ukineš - tako da vodjo vpričo vseh "ponižaš". Če ga boš z macolo po zobeh, si naredil mučenika in še večjega junaka. Če mu pa pripelješ klofuto okoli kepe, tako da so vsi videli, je pa njegova avtoriteta uničena.
Ista zgodba velja za posameznike, ki bi radi s silo vladali v razredu. Če si mu vpričo vseh prisolil vzgojno, je tip v hipu ozdravljen. Drugi dan ko bo zadevo prespal, ne bo več napadalen. Če ga pa prepustiš "modernim vzgojnim prijemom", se bo pa agonija nadaljevala še nekaj let, dokler ne bo puberteta sama postorila svoje.
Žal, tako je to. Človek ni od včeraj ( od leta 1990 ali kasneje ), ampak še sami ne vemo od kdaj smo ...
. Na vsakih par let doživljamo vojne, kjer se je pa treba pretepat - kwa pa to ?