So se pri Toyoti potrudili za najgrši avto

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Bravo Krava,.. fajn opis, sem se kar narocil na eno voznjo
smile-1.gif
Rav4,.... ceprav bi rajsi imel kaksnega karavana...
PS: Rabim 4x4

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tnx. Malo sem vozil tudi RAV4, sicer zelo malo in v spominu imam, da mi vožnja ni bila tako všeč, kot s Priusom. Bi moral sedaj še enkrat poskusit. Boš videl. Upoštevaj vse napisano
cool-1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik KejsiStoner pravi:
A lahko jaz vprašam nekaj neumestnega? Sej vem, da ni primerna tema, ampak tle je na kupu kar nekaj voznikov e-vozil.

A so mogoče že planirana kakšna večja e-vozila, v smislu družinskih vozil, karavanov, morebiti SUV-ov? S temi priusi si jaz osebno še ne predstavljam, da bi bil edini avtomobil, oziroma bi bilo kar nekaj prilagajanja. Sicer o menjavi še ne razmišljam, kot drugi avto mi je tudi predrag, ampak ali pride v prihodnjih mesecih/letih kakšen pameten družinski avto ven?

Pa nočem da se tole sprevrže v debato koliko velik avto sploh potrebuješ in da se nekdo spravi s priusom 4-člansko družino do Splita, pa še hladilnik ima s seboj
smile-1.gif
Hvala!

Passat GTE

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Danes sem dobil Rav4 4x4 hibrida,... iz Kranja sem se peljal domov, torej vecina po avtocesti in pa zadnji 4 km v breg... kaj naj recem,.. poraba je bila cca 9l,(po avtocesti s tempomatom 145kmh).. za primerjavo golf variant 1,6 4motion ima porabo cca 6

voznja sicer dobra,.ceprav me sama oprema in notranjost ni prepricala,...verjetno ce bi bila kaksna stopnja visje da bi bilo boljse... pod crt sem "razocaran".... pac za moje voznje RAV4 ni.....

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
večina voznikov, ki so vajeni dizlov(in po testni vožnji z elektriko to na glas poudarja) pač ni za elektriko, hibride, ITD. Čar elektro avtov ni v tem kako hitro se voziš ampak v tem, da ti uspe z neko čim bolj enakomerno vožnjo priti čim dalj. Na koncu je povprečna hitrost malenkost manjša kot pri klasičnem motorju.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
voznja sama mi je bila vsec,... tudi potem ko sem se vozil po "mestu"... samo poraba mi ni bila
smile-1.gif
pa sem probal vozit enakomerno, s pocasnim pospesevanjem, itd,... tako kot sem prebral in so mi razlozili..
Se najvecji problem pa je klanec domov
smile-1.gif
tam kjer kaze trenutno porabo je bilo skozi 30+ :)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Na koncu je povprečna hitrost malenkost manjša kot pri klasičnem motorju.

ja, če se mi obeta, da bom pri svojih 105km/h na avtocesti z atomsko brzino trčil nekomu v rit je to sigurno hibrid. to mora bit neka psihološka fora, da sami s sabo tekmujejo v nizki porabi. oz. na avtocesti tako in tako ni sposoben dosečt nizke porabe, potem je pa treba takole. vseeno ob vsaki priliki militantno nastopajo proti dizelašom in jim dopovedujejo, da so bebci.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Danes sem dobil Rav4 4x4 hibrida,... iz Kranja sem se peljal domov, torej vecina po avtocesti in pa zadnji 4 km v breg... kaj naj recem,.. poraba je bila cca 9l,(po avtocesti s tempomatom 145kmh).. za primerjavo golf variant 1,6 4motion ima porabo cca 6

voznja sicer dobra,.ceprav me sama oprema in notranjost ni prepricala,...verjetno ce bi bila kaksna stopnja visje da bi bilo boljse... pod crt sem "razocaran".... pac za moje voznje RAV4 ni.....

S podhranjenim karavanom ni glih fer primerjava. Probat bi moral kak 200-konjski SUV s 4x4, pa potem videt razliko v porabi.
Čisto na pamet ne vem, ampak nam je tamoče Tucson, tamočen sportage, Levorg, vsi za pol litra do liter več
S-Max 180 konjev s 4x4 praktično enako, tudi XC60
Kak X3/X4 je bil varčnejši, pa Kuga s 180 konji tudi, za liter.

Skratka, če gledaš primerljive avte, je nekje v povprečju. Če si veliko in bolj hiter na AC, je v slabšem poloæaju, v mestu pa v zelo, zelo boljšem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Na koncu je povprečna hitrost malenkost manjša kot pri klasičnem motorju.

ja, če se mi obeta, da bom pri svojih 105km/h na avtocesti z atomsko brzino trčil nekomu v rit je to sigurno hibrid. to mora bit neka psihološka fora, da sami s sabo tekmujejo v nizki porabi. oz. na avtocesti tako in tako ni sposoben dosečt nizke porabe, potem je pa treba takole. vseeno ob vsaki priliki militantno nastopajo proti dizelašom in jim dopovedujejo, da so bebci.

Vozniki hibrodov pri nas pomeni, da (veliiiika večina) vozijo Toyotine hibrode. Tam števec že v osnovi pri AC hitporsti kaže 10 (sem videl že tudi kak km/h več) več od realnega. In potem se peljejo 130 po števcu, kar je 120. In ker bi malo šparali, pa se večinima izkaže, da poraba začne resno plezat nekje med 110 in 120, se peljejo 110 po števcu, akr je le še 100 na uro ... Priznajo seveda ne (spet: večina).
Je pa res, da se s takim avtom avtomatkso voziš malo bolj umirjeno in počasneje (no ja, razen pri novem Prisusu in RAV tudi zato, ker so pri malo višjih hitorstih nadležno glasni). Še meni se to dogaja, recimo na normnem moram pri takih avtih posebej pazit, da jih vozim z enakimi pospeški, kot klasične.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik gas pravi:

Treba je spomnit, da je tu govora o 200 konjskem SUV z avtomatskim menjalnikom, čudežev pač ni za pričakovat in tudi primerjave z limuzinami na AC niso ravno na mestu. Tudi dizelski SUV-ji so hitro na 9 l/100 km pri 145 kmh, fizika dela svoje, limuzina (tudi Prius) to hitrost zmore s 6,5 l/100 km.

Ti herman, pa prosim da se ne kur*** s svojimi neumestnimi "rasističnimi" pripombami, vsak individualni osebek je svoja zgodba, ne ocenjuj folka glede na to kaj vozi.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Za avtocesto je vsak SUV z 200KM pijavka. Ko sem testiral Lexusa NX300 je bila poraba pri 130 po tempomatu okrog 7,5. Pri 145 je pa verjetno res okrog 9. Za na avtocesto ni noben SUV, za to se kupi limuzino, 5 vratnega ali karavan.

Nastane pa problem, da ko si starejši in ti vsedanje v limuzino začne presedat ni druge kot enoprostorec in SUV.
Je pa še tu alltrack ali allroad kot alternativa. Poglej v tej smeri.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Vozniki hibrodov pri nas pomeni, da (veliiiika večina) vozijo Toyotine hibrode. Tam števec že v osnovi pri AC hitporsti kaže 10 (sem videl že tudi kak km/h več) več od realnega. In potem se peljejo 130 po števcu, kar je 120. In ker bi malo šparali, pa se večinima izkaže, da poraba začne resno plezat nekje med 110 in 120, se peljejo 110 po števcu, akr je le še 100 na uro ... Priznajo seveda ne (spet: večina).
Je pa res, da se s takim avtom avtomatkso voziš malo bolj umirjeno in počasneje (no ja, razen pri novem Prisusu in RAV tudi zato, ker so pri malo višjih hitorstih nadležno glasni). Še meni se to dogaja, recimo na normnem moram pri takih avtih posebej pazit, da jih vozim z enakimi pospeški, kot klasične.

od kje ta fama, da so hibridi na avtocestah glasni? zdaj imam Priusa že 2 meseca, in prva stvar, ki me je konkretno presenetila, je bila ravno tihost. po mestu, na AC, kjerkoli, je avto prijetno tih. ja, če pospešuješ na AC iz cestniske ven, že res, da je glasnejši, ampak roko na srce, prav nič glasnejši od recimo Civica, ki sem ga imel pred tem. ob normalni, stalni hitrosti, pri uporabi tempomata npr. pa je čisto normalno glasenoz. bolje rečeno, normalno tih.

kar se tiče pa vožnje - sam imam recimo cca. 50% vožnje na AC, kjer ga parkiram na tempomat, 140km/h po števcu, kar znese 131 po Garminu. povprečna je po spritmonitorju 5.5. ko vozim po mestu, pa poraba konkretno pada. tako, na oko, sem imel po Budimpešti porabo nekje okoli 4.5, po Ljubljani, zadnjič, ko sem ravno tankal in šel iz BTC-ja v center, pa je bila poraba 4.2.

aja, še to, do zdaj sem bil kar malo presenečen nad vozniki hibridov, ker sem opazil mogoče enega, ki je bil počasne na AC, ostali pa vozijo/vozimo normalno.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik gas pravi:

zdaj pa pojdi na Kio in se na isti relaciji zapelji ali s Sportagom ali s Sorentom. ne boš prišel pod 9l porabe.
wink-1.gif
v bistvu, vsi SUV-i, ki sem jih vozil, so imeli porabo nekje okoli 8. če dodaš še tisti tvoj klanec, bi rekel, da si na istem, če ne celo na slabšem.

primerjat SUV z Golfom je pa tudi, kot bi primerjal jabolka s paradajzom ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

od kje ta fama, da so hibridi na avtocestah glasni? zdaj imam Priusa že 2 meseca, in prva stvar, ki me je konkretno presenetila, je bila ravno tihost. po mestu, na AC, kjerkoli, je avto prijetno tih. ja, če pospešuješ na AC iz cestniske ven, že res, da je glasnejši, ampak roko na srce, prav nič glasnejši od recimo Civica, ki sem ga imel pred tem. ob normalni, stalni hitrosti, pri uporabi tempomata npr. pa je čisto normalno glasenoz. bolje rečeno, normalno tih.

kar se tiče pa vožnje - sam imam recimo cca. 50% vožnje na AC, kjer ga parkiram na tempomat, 140km/h po števcu, kar znese 131 po Garminu. povprečna je po spritmonitorju 5.5. ko vozim po mestu, pa poraba konkretno pada. tako, na oko, sem imel po Budimpešti porabo nekje okoli 4.5, po Ljubljani, zadnjič, ko sem ravno tankal in šel iz BTC-ja v center, pa je bila poraba 4.2.

aja, še to, do zdaj sem bil kar malo presenečen nad vozniki hibridov, ker sem opazil mogoče enega, ki je bil počasne na AC, ostali pa vozijo/vozimo normalno.
smile-1.gif

Sem novega Priusa in RAV izvzel. Stari je pa glasen. Daj tempomat na 140 ali 150 in se pelji v vrhniški klanec - pa probaj isto recimo z golfom TSI v 6 prestavi ... ALi kak drug podoben klanec. Vsako AC pospeševanje je na 3-4 jurjih vrtljajev in grdo brenčeč. AUrisi in Yarisi so še hujši. Jebiga, CVT ni za avte s slabo izolacijo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Ja, samo ne gledaš najnovejše "najgrše Toyote", ampak gledaš model iz leta 2004, posnetek pospeševanja na polno novega modela je spodaj, mislim da je razlika očitna, tudi novinarja se lepo razločno sliši (hrup ga ne preglasi).

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Pa še kako se obnaša na track-dayu, glede na komentarje se še najslabše odrežejo zavore

Zaboljši pogled s 360°premikanjem odprite v youtube, ali na telefonu s sezorji.
https://www.youtube.com/watch?v=uIIei5ifMK8

BTW, SJTV1 ste Priusa kaj zapeljali na Raceland ali je to pri vas rezervirano samo za "hot hatche"

Nazadnje urejeno: