Poslovni paketi so po dogovoru. To so prioritetne povezave s trojno redundanco, zagotovljeno hitrostjo in tehnicno podporo 24/7 na terenu! Naj ti na T-2 net na firmi mrkne v nedeljo ob 18h zvecer. Mi zastavis jajca, da ti pridejo na firmo zadevo ustimat, ce je tam problem v roku ene ure?!? Plus po navadi za drazje pakete velja tako, da firma pride, pove kaj rabi in se ji naredi paket po meri za enako ceno. Zato so poslovni drazji. Za navadne s.p.je al pa manjse firme pa itak veljajo cene fizicnih uporabnikov....
Glede strani kabelnet ... tam so resda ceniki, ki pa pac vcasih ne odsevajo ponudbe lokalnih operaterjev.
Da bi jaz vedel, se nihce nikomur ni nic tezil glede porabe
V bistvu s.p. ali pa fizicna oseba lahko dobi 1024/384 za 20 €, 2/1 za 25 €, kar ni ravno tako slabo... 4/1 za 30 €.
Glede DOCSISa lahko povem, da vsi, ki bodo v to vlozili po 100.000 eur za eno skatlo, to naredijo zelo premisljeno. Omogocalo jim bo ponuditi visje hitrosti, kot sedaj. Pa ves kaj bo se s tem mogoce ponuditi ... s kaksnim dwellerjem na strani uporabnika celovito izkusnjo - nabor analognih, digitalnih programov, vod, telefonija (kar je itak ze). Obstajajo tudi resitve podjetja Pace Technologies, ko eno skatlo vgradis v blok, ki zdwella signal, ki ga dobiva, porabi prost freq spekter in naredi od skatle do uporabnika mrezo s hitrostjo 700mbps, ki se lah uporabi za iptv npr ali pac ... kar zelis. Po koaksu seveda
Ljudje po svetu so namrec pogruntali, da bodo morali s tehnologijami, ki so ze dolgo v uproabi tudi se dolgo ziveti. Parica bo v uporabi se 10-20 let. Tako ne pravim jaz temvec je skupna ocena vseh, ki smo bili prisotni na letosnjem Vitlu na Brdu pri Kranju. By the way, letosnji jesenski Vitel se je vrtel ravno okrog opticnih komunikacij.
Ravno tako je s koaksom, ki pa (na sreco nekaterih in nesreco ostalih) ponuja veliko vecje zmogljivosti kot 50 let stara bakrena parica, po katerem se zdej fura ADSL, ADSL2+ in VDSL in VDSL2+ in ...