Sneg

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.134
4.106
113
Ko sem se peljal v Kranj, je v nasprotno smer peljal oranžen tovornjak (ni bil plug), ki danes sploh ne bi smel biti na cesti in je direkt pred mano zapeljal na sredinsko plundro, da mi je vse s polnim šusom priletelo v avto in sprednjo šipo, tako da nekaj časa ničesar nisem videl.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
hrošček, živiš za bežigradom? zakaj sem mislil, da si neki dolenjec...
Saj sem dolenjc ... v LJ že preko 15 let.:p

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Aha, zdaj mi je jasno.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
...baje v soboto do nižin...

Spet panika vremenarjev in povzročanje "splošne" nevarnosti, da si je folk zamenjal gume.

Ovce pač.
priden.gif
.

En lep Beeee pozdrav od doma.

Če bi poslušal tebe, bi ponoči moral spat v avtu.

Danes sem jih slišal, ker nisem gum menjal.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Če bi bil danes delovnik, bi Slovenija stala
grin1.gif

sneg.png

Zakaj že?
Jaz sem ob 5.00 zunaj na terenu. Sedajle imam obvezni počitek ker grem čez nekaj minut pripravljat vreče za poplave.

Je pa res da UKW ne dela, GSM ne dela, elektrika je prišla.
Snegoloma takega na območju kjer delam še ni bilo.
Treba je nekako nedeljo preživet.
tongue-1.gif

Ljudje naj bodo srečni, da so še živi PGD-ji da se stvari hitro in učinkovito sprozti stvari rešujejo.
Gremo naprej.
smile-1.gif

Trenutno stanje:
http://spin.sos112.si/spin2/Javno/GIS/GraficniPrikaz.aspx

(sedaj pa hitro spluvat tale post)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.532
7.181
113
pri taščici
v okolici lj smo bili že včeraj okoli 5 popoldan brez elektrike, enako ponoči... pa se dišalo ni po snegu , saj je bilo cca 12C.
Imajo neko drugo zbrko, danes pa verjamem da je tudi kak drog na tleh

erikson

Guru
25. avg 2007
22.901
6.654
113
Nek ustavili zaradi vode

Iz Nuklearne elektrane Krško so sporočili, da so operaterji preventivno ročno zaustavili elektrarno. Za ta ukrep so se odločili, ker se pretok reke Save hitro povečuje, voda pa nosi s seboj velike količine listja in drugih stvari in s tem zmanjšuje učinkovitost hladilnega sistema sekundarne strani, kljub temu, da so čistine naprave savske vode delovale s polno zmogljivostjo.

Po analizi dogodka in pregledu sistemov in opreme se bodo pričele priprave na ponoven zagon elektrarne in sinhronizacijo z elektroenergetskim sistemom. Elektrarno naj bi ponovno vključili v omrežje v prihodnjih dneh.

Zaradi visokega vodostaja elektrarne na spodnji Savi ne obratujejo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
v okolici lj smo bili že včeraj okoli 5 popoldan brez elektrike, enako ponoči... pa se dišalo ni po snegu , saj je bilo cca 12C.
Imajo neko drugo zbrko, danes pa verjamem da je tudi kak drog na tleh

Kako živijo v deželah, kjer pade konkretno snega in je hudi minus? Pri nas že izredne razmere, ko ga malo kresne.

Maribor po snežnem viharju (iz Piramide). Se pa lepo vidi na Pohorju, kjer je bila meja sneženja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Kako živijo v deželah, kjer pade konkretno snega in je hudi minus? Pri nas že izredne razmere, ko ga malo kresne.

Hja no, nekateri že cel dan nimajo elektrike. Že pri ogrevanju zna biti zanimivo.
evil.gif

Zato je pa kamin zakon.
cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kaj pa otroc?

V takem vremenu ga ne moreš poslat ven, da se igra, elektrike ni, da bi gledal TV, risanja in ostalega pa se kmalu naveliča.
cry12bpy.gif