Smrt novorojenčka - forumi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.957
6.847
113
pri taščici
Na ttx pise da csd do torka ni bil obvescen o dogodkih v familiji. Se pravi avtorica teme na MO ni dala podatkov naprej. Ali pa se gre za drugega otroka, ali pa nekdo laze.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Če po pravici povem...
kdaj je pa CSD priznala krivdo, napako?

Drgač pa ja, resnica ne bo nam nikoli znana, čudi me edino to, da ni kazenske ovadbe, očitno je sistem preveč vpleten v vse to, zgleda tudi zdravstvo, ki starše že pere krivde?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Nisem napisal, da enačim ti dve stvari... je pa vsekakor podoben princip.

Pač starš, ki v prepričanju, da dela dobro za svojega otroka, krši priporočila stroke in na daljši rok spravlja svoje otroke (za katere nosi odgovornost) v takšno ali drugačno nevarnost.

Vsakdo včasih dela stvari malce po svoje in v dobri veri, da jih dela prav. Ampak vse ima svojo mejo. Ne bom rekel, da si jo ti prestopil, si pa s svojim že skoraj patološkim nezaupanjem v zdravstvo vsekakor na boljši poti kot marsikdo drug.

Se tipkava čez par let, ko ti bo hči prinesla domov v podpis privolitev za cepljenje proti HPV.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Nikoli nisem napisal, da ne zaupam svojemu zdravniku ali zdravnikom na splošno...
Ko mi bo hčerka prinesla v podpis, pričakujem, da bo se bo o tem že sama odločila, predvsem pa je to cepljenje smiselno.

Še enkrat tale najina debata nima nobene veze z temo.

Kr se tiče staršev umrlega otroka, je to navadna zloraba in kaznivo dejanje, sumim, pa da ta zgodba nebo dobila nobenega epiloga na sodišču, ker bodo verjetno starši dokazali, da so bili vmešani zdravstvo, csd in še kdo drug pa nobenemu ni bilo mar....

ps.. to so moje domneve
Citat:
Dojenček, ki je v torek umrl v UKC Ljubljana, je umrl zaradi sepse, je potrdil predstojnik oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v UKC Ivan Vidmar. Ob tem pojasnjuje, da je sepsa eden pogostejših vzrokov za smrt otrok pri tej starosti in ni nujno povezana z načinom prehrane otroka. Starši naj bi ga namreč hranili z vegansko prehrano.

Iz tega napisanega vidimo, da stroka obenem izklučuje idiotizem staršev, pa čeprav je imel otrok 3,5 kg pri desetih mesecih. Meni in tebi pa je stvar jasna.....

????

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:
Dojenček, ki je v torek umrl v UKC Ljubljana, je umrl zaradi sepse, je potrdil predstojnik oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v UKC Ivan Vidmar. Ob tem pojasnjuje, da je sepsa eden pogostejših vzrokov za smrt otrok pri tej starosti in ni nujno povezana z načinom prehrane otroka. Starši naj bi ga namreč hranili z vegansko prehrano.

Iz tega napisanega vidimo, da stroka obenem izklučuje idiotizem staršev, pa čeprav je imel otrok 3,5 kg pri desetih mesecih. Meni in tebi pa je stvar jasna.....

Zanimivo.

Jaz pa iz napisanega vidim samo pojasnjevanje vzroka smrti.

Vse izjave pediatrov, ki sem jih zasledil pa so bile v smislu: veganska prehrana ni primerna za dojenčka, pika.

Ne vem zakaj vedno eni in isti vidite teorije zarote?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

RKC je v ozadju, zato ne bo nič, so v sorodu s Sajetom.

Za začetek bi bilo tole kaznivo dejanje, ampak...

---
Zanemarjanje otroka

192. člen

(1) Starši, skrbnik, rejnik ali druga oseba, ki hudo krši svoje dolžnosti do otroka, se kaznuje z zaporom do treh let.
---

otrok je umrl...

Zato bo tole

---
Povzročitev smrti iz malomarnosti

118. člen

Kdor povzroči smrt drugega iz malomarnosti, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
---

Prvo dejanje je zajeto v drugem, konsumpcija, tako da se sodi samo za drugo, hujšo posledico.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Nikoli nisem napisal, da ne zaupam svojemu zdravniku ali zdravnikom na splošno...

Bodisi lažeš, bodisi dejansko zaupaš stroki, ki jo ob vsaki priložnosti obkladaš, da je nestrokovna, malomarna, podkupljiva, pohlepna... in kdo ve, kaj še vse. Kakorkoli že...

Res par prejšnjih replik nima zveze s temo, ampak s cepljenji si začel težiti ti. Moj predhodni komentar je bil na temo in sicer, kako določenih uporabnikom zaradi njihovega "slovesa" enostavno ne gre jemati resno.

Poleg tega sem že napisal, da je ta primer zgolj ekstrem novodobne starševske paranoje, ki temelji na nezaupanju do stroke in napihnjenem lastnem egu, ki jim onemogoča, da bi pogledali na situacijo z neke distance (da ne rečem celo razumsko).

Priznam pa, da tudi meni niso všeč izjave vodstva pediatrične klinike in se z njimi absolutno ne strinjam. Nekateri strokovnjaki so sicer že dali jasne namige, da v tem primeru praktično ni dvoma o odgovornosti staršev, medtem ko dr. Vidmar že prav neverjetno pogosto vleče noter "sepso" (čisto mimogrede, propad imunskega sistema je PRAKTIČNO EDINI možni vzrok smrti zaradi podhranjenosti).

Seveda tudi ne gre zanemariti dejstva, ki ga je omenil že Snecer. Katolibanstvo ni dobra popotnica za vzgojo otrok, sploh če jo začiniš še z internetno izobrazbo.
Ponovno - kdor že v osnovi ne ravna razumsko v življenju, je samo vprašanje časa, kdaj se bo v ključnem trenutku ponovno odločil povsem napačno iz točno teh istih vzrokov.

Ampak glavno, da je imel umrli otrok očeta in mater, right?
smirk-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Vidiš kul sakrastičnen zaključek?
you can be funny afterall...

Kr se same stroke tiče, vidim, da tudi ti vidiš kako se ta v tvojem cehu obnaša. In si stroka v tem primeru jasno ne upa na glas povedat, starši so krivi, ampak kolovratijo.....

Jasno stališče bi, dejansko dalo pravi efekt laikom in ne tako kolovratenje, čeprav eni iz napisanega izjav predstojnika vidijo drugače.

Na koncu b se vseno dotaknil še RKC... ta ne zapoveduje veganstva, pravzaprav ravno pri njenih običajih se je precej nezdravo hrana, (svinjina, prata, jajca.....). Sicer Snečko rad hitro obrne karkoli pač je na RKC in če se še da JJ.

Grem pa stavt (če bo prišlo), da bo v kazenskem postopku pri dokazovanju prišlo do nasprotujočih izvedenskih mnenj stroke in bodo posledico smrti pripisali bolezni in nevednosti staršev.... Ne pa malomarnost, da otroka kljub novorojenčkovi teži pri 10 mesecih niso pripeljali na zdravljene...

Celo več, sumim, da bomo zvedeli, da je bil otrok v posvetovalnicah in celo, da ga je patronažna obiskovala.. (da bo mera polna).

Taka je podoba našega sistema, v katerem si tudi ti. Ampak stem pointom se nočeš strinjat.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Res par prejšnjih replik nima zveze s temo, ampak s cepljenji si začel težiti ti. Moj predhodni komentar je bil na temo in sicer, kako določenih uporabnikom zaradi njihovega "slovesa" enostavno ne gre jemati resno.

Seveda tudi ne gre zanemariti dejstva, ki ga je omenil že Snecer. Katolibanstvo ni dobra popotnica za vzgojo otrok, sploh če jo začiniš še z internetno izobrazbo.

Zdj pa preberi svoje zelo veleumne izjave..malo zadihaj in še enkrat preberi kaj si napisal...bo šlo?Ti temu praviš STROKOVNI prispevki?

Glede pa na tvoj sloves dohtarja te je pa lahko sram da ne veš da zdaj in že nekaj let nazaj dohtarji NOČEJO REZAT slepiča ven ampak ga pozdravijo...tako da na tvoj sloves dohtarja jst prdnem..direk na tvojo dušo antikatolibansako. Še dobro da si alter zdravnik in ne resnični...

Glede pediatra in njegovih bombastičnih izjav je pa škoda cajta za razpravo... žal

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Glede pa na tvoj sloves dohtarja te je pa lahko sram da ne veš da zdaj in že nekaj let nazaj dohtarji NOČEJO REZAT slepiča ven ampak ga pozdravijo..

ne no.....
hysterical-1.gif

Slepic to je verjetno tisto za na kruh namazat
cheer.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.227
861
113
glede na to, da so ga moji tašči kak mesec nazaj odrezali, bi rekel da suzica govori o tistih dohtarjih, ki predpisujejo zdravila v razmerju 1:10000000

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.272
7.179
113
tudi jaz sem ostal brez... Kdo bi vedel zakaj me niso zdravili po najnovejsih metodah

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
In seveda treba vam vseznalcem, ki ste jako pametni in pravite da niste spamerji DOKAZOVAT...

In gremo od začetka v besedi in sliki...

Nekaj let nazaj sem imel bolečine v trebuhu in grem k svojemu zdravniku, kateri me napoti v trbovlje kjer ugotovijo ::

Torej so ugotovili oddebeljen slepič vendar ga niso hoteli izrezati ven, temveč da ga bodo zdravili...

Jst jih sprašujem čemu tako in da naj mi ga izrežejo in jaz pičim domov...vendar oni pravijo NE!!! Jst sem bil tam dva tri dni in se odločim na viziti da jim povem da jih imam polh k.rac in da ne misli več biti tam v postelji za prazen nič in da grem domov...pride dohtar ..se pomeniva in me nagovori da grem v ljubljano....

Pridem v ljubljano in naredim še enkrat preiskave:

In mi rečejo da bom ostal v bolnici in da ga slepiča NE BODO rezali ven...jst tam v sobi popizdim do konca..jim povem da se ne mislim zajebavat z nikomer več in da grem domov delat in kar bo pa bo...se še nekaj pričkamo in padajo težke besede glede ... in potem mi kirurg ponudi da me takoj operirajo...potem se vmeša en sestra in je nekaj pametovala da sem nesramen... jo seveda takoj pošljem v p. m. in se obrnem h kirurgu in mu pa povem da tudi izrez slepiča odklanjam ... grem iz sobe ven na hodnik in domov,, vendar me na hodniku kirurg ujame in mi še enkrat ponudi operacijo in jo spet odklonim in mu povem da bi lahko to naredil takoj ne pa da me spet za nekaj dni pošilja v sobo ležat čist brez veze...

Reče pa naj bo tako kot si jaz želim in da naj grem podpisat papirje in mi bo tudi predpisal neka zdravila , ki naj bi ublažila zadevo..vendar mi zabiča če mi bi slepič počil da imam eno uro cajta da sem operiran

Jst doma pojem tista zdravila in NIKOLI VEČ nisem imel probleme s slepičem

@ jernej... prosim ne čudi se da je kaj takega mogoče...sj ima tukaj velik sloves dohtarja

če ti pa še kaj ni jasno ti pa lahko razložim na dolgo in široko..imam tudi slike in podatke na sliko kolikšen točen nje bil slepič in da sem preživel brez operativnega posega

I

Izbrisan uporabnik #488

Počasi tu nekateri ustvarjajo sliko, da imamo doktorje, da nas j... v glavo, ne pa da kaj zdravijo.

So kakšni podatki koliko ljudi uspešno pozdravi naše zdravstvo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Na koncu b se vseno dotaknil še RKC... ta ne zapoveduje veganstva, pravzaprav ravno pri njenih običajih se je precej nezdravo hrana, (svinjina, prata, jajca.....). Sicer Snečko rad hitro obrne karkoli pač je na RKC in če se še da JJ.

Glede na to, s kom so v žlahti, je šlo za fanatične katolike, kombinacija z veganstvom pa je dobesedno ubitačna.

Verjetno so računali na bogeca in visoke veze z Vatikanom pa je tudi to splavalo po vodi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Glede na to, s kom so v žlahti, je šlo za fanatične katolike, kombinacija z veganstvom pa je dobesedno ubitačna.

Verjetno so računali na bogeca in visoke veze z Vatikanom pa je tudi to splavalo po vodi.
Jim bodo te veze prav prišle sedaj, ko se (NE)bo ugotavljala njihova krivda za smrt otroka.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Nikjer nisem napisal, da RKC zapoveduje veganstvo...

Če verjameš v ene izmišljotine, ki nimajo podlage ne v znanosti, ne v razumu, še manj pa v nekem realnem svetu... potem je samo vprašanje časa, kdaj boš nasedel še kakšni, dandanes najverjetneje preko interneta. Miselni vzorci so namreč praktično enaki - labilen um, ki sprejme določene dogme, brez da bi razmišljal o njenih osnovah in svoje nadaljnje razmišljanje gradi na njih.

Predpostavka - veganstvo je apriori zdravo, ki se nato razširi tudi do tega, da je veganstvo zdravo za novorojenčke. Ljudje imajo pač tako oprane možgane, da niso sposobni podvomiti v osnovno predpostavko in so obsojeni na sprejemanje napačnih sklepov.

B81

22. jul 2007
37.318
10.678
113
Kako pa veš, da se stanje s slepičem ne bo ponovilo?

To mi diši na dejstvo, da pri nas veterinar za male živali noče uspavat 3 malih mačk...valda, ker bojo čez čas padale injekcije za zajedalce, razna zdravila, strongholdi, itd... dolgoročno gledano je to zanj še bolje...vse je to podjetništvo
grin1.gif