Teslo v Tesli Y

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.239
11.269
113
za moj dojče vagen imam tako (ta večje postavke) 150kw, 80k€
aod (obvezno) - 238€

aka - 460€
kombinacije B - 204€
E - 228€
J - 107€

potem je še kup malenkosti po par evrov
skupaj v glavnem 1286
potem nek popust na popust 1196
za plačilo (spet nek popust) 903€
Triglav

še to mi je vsaj 2x preveč

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.566
7.080
113
Utisevalec
Uf, jaz zavarovalnicam na leto znosim še pa još. Tole je malenkost. Mene je npr cista nesmrtna perfekcija, pa sem tudi mrtva kar nekaj vredna. Premija koliko preko let za to placujem temu ustrezna.

Vsak se po svoje loti karme. Jaz imam vpliv deloma nad tem, kar delam sama, biatveno manj pa nad tem, kaj se mi lahko zgodi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.362
7.097
113
pri taščici
Dvomim da je za kak avto AO drazji od kaska. Tudi ce kasko cist olupis.
Dokler nisem tesle kupil sem za zavarovanje dveh avtov dal nekih 200€ (oba skupaj!)
Zdaj dam pa za dva avta se dva jurja zraven

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.204
4.178
113
V bistvu se za kasko vedno več gleda analitiko "porabe fonda". Recimo pri VAGu imaš znamenite LED matrične luči kjer elektronika crkuje ravno ko pride avto izven garancije. Po balkansko se avto zavaruje s kombinacijo za luči in zagoni avto v steno da se razbije luč. Seveda zavarovalnica ni na glavo padla in ji analitika škodnih primerov da ven rdečo zastavico za take model vozil. Ker se pa ne da vseh krivd ali nekrivd škode dokazat v prid zavarovalnice se take modele enostavno nabija ceno kaska pri kobinacijah ki vključujejo luči.

In enako je s teslami, kjer je že specifika sestave taka da je avto ekonomska toalka že ob načeloma manjši poškodbi če pa ni totalka je pa popravilo zelo drago. No zavarovalnice vkalkulirajo v premijo, ni problema.

In tudi pri poplavi kitajskih avtov so zavarovalnice lepo že iz nule zaščitile svojo rit. Kasko za tiste kitajske 1.5 variacije na trgu je precej višji kot za ostale znane znamke, enostavno zato ker zavarovalnica noče sprejet tveganja in smatra bo s temi vozili enako kot s teslami (dragi deli, neOEM delov ne bo ali zelo malo, ...).

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.466
1.476
113
Utisevalec Ti si človek ali samo bot, ki ponavlja internete?

Matrični LED žaromet za Teslo Model 3 stane 573 EUR + DDV + delo.

AO in AO+ meni znese 260€ za TM3 LR AWD brez popustov, premijski razred 1. S popusti znese ta del tam okrog 150 EUR.

Največ denarja pri kasku odnesejo dodatne kombinacije. Osnovni kasko je zgolj 460€ brez popustov.
Dodatne kombinacije so brez popustov čez 1500 €, asistenca 250€. Na te abnormalne zneske potem Triglav opali za čez jurja sto popustov, da pridemo na 1250 vse skupaj.
Ampak vidi se struktura, kje se cepa folk, oz. kje zavarovalnica vidi, da lahko cepa folk. Recimo cene za boljše pakete asistenc so šle v roku 10ih let za 400% gor, pa cel kup omejitev so dali na slednje, ki jih prej ni bilo.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.905