Odprl si zanimivo temo, ki pa je seveda že skoraj pregovorno končala precej stran od začetka.
Strinjam se s tabo, da je odziv na temo na med.over.net v smislu branjenja svojega lifestyla precej pod kritiko in če že kdo, potem prav ti uporabniki nosijo levji del odgovornosti, da je gospa še naprej oklevala glede tega, ali naj obvesti CSD ali ne.
Lepo si zapisal, da je forum nek presek skozi našo družbo. Zatorej na splošnem forumu kot novinec nikakor ne moreš postaviti vprašanja in nanj pričakovati v povprečju relevanten odgovor. Dobil boš namreč cel spekter odgovorov, od relevantnih pa do idiotskih. In nekdo, ki že apriori ne pozna področja (sicer tudi ne bi spraševal) bo povsem nemočen pri sortiranju odgovorov. Zato je odgovor ne - v tako resnih primerih je vloga forumov kvečjemu škodljiva.
Drugače je na primer, če nek splošni forum vsaj približno spremljaš. Zase vem, da sem si v tem času ustvaril vsaj neko okvirno sliko, kdo in na katerem področju ve, o čem govori. Blackjack&doctorZ medicina, stein računalništvo, pediater politika, Apollo & The Law, Snecer GPS, Mikrohard Jabolka, sevlje interier... in še kup drugih. Na teh področjih mi tako ni težko vprašati za nasvet, ker ne le, da bo nasvet točno na mestu ter pravilen - bo tudi zelo dobro argumentiran.
Ter na drugi strani, katere uporabnike mirno ignoriram in/ali njihove odgovore apriori jemljem s ščepcem dvoma (v najboljšem primeru). Reality, synthman, HHHH, razne suzice in njegovi derivati...
Je pa synthman (sicer sem prepričan, da nevede) načel še eno zanimivo stvar:
Ne glede na prehransko patologijo staršev, naj bi v družini bilo kar nekaj starejših otrok, ki so preživeli tovrstno mučno stradanje (v kolikor je zgodba takšna, kot jo slikajo mediji). Smiselno je torej pomisliti tudi, da bi pri omenjenem otroku bila zadaj za povrh lahko tudi kakšna metabolna bolezen, za zdravljenje katere pa je bilo ob sprejemu v bolnišnico že prepozno.
Hmm...