Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A ti povem iz prve roke? Lulček imajo plačano. Delajo 7/7, nimajo prostega dneva po cel mesec skupaj ali dva, dokler ne gre več in grejo na bolniško zaradi izčrpanosti. Potem naj.ebe.jo druge, katere prerazporedijo in morajo pokrivati izpade. A ti dejstvo, da imajo ob koncu leta še 20 in več dni neizkoriščenega dopusta, ker ga NE MOREJO IN SMEJO izkoristiti kaj pove?
Tako to počne vsaj en trgovec s sedežem v Celju, verjetno drugje ni veliko bolje. Izkušnje imam pa kar doma, da ne bo kdo teoretiziral preveč.
To kar zdaj omenjaš v bistvu nima neke veze s tem kdaj so trgovine odprte. Sem že omenil, da je to problem posameznega podjetja in tako podjetje bo tako ali drugače grdo izkoriščalo svoje delavce pa četudi bo imelo svoje trgovine med vikendi zaprte! Najprej bi jih nekaj odpustili zato, da bi ostali lahko delali isto ur in nadur, kot zdaj.
Citat:
Uporabnik netko pravi:
zakaj oseba ki ti daje izkušnje ne da odpovedi... zakaj ti kot odličen poznavalec etike in posla ne odpreš svoje trgovine in zaposliš to osebo pa bo delala samo od ponedeljka do petka od 8-12
No, mene v to trgovino ne bo, ima neprimeren delovni čas
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Izberi en odgovor od možnih dveh:Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
.katastrofa ogromno restavracij zaprto in tako je tudi med vsakim vikendom.
1.Zaprto zaradi bogatije
2. Zaprto zaradi revščine
Sumim da nekateri v centru Lj niti za „elektriko„ ne zaslužijo več. Potem pa Sokol ponuja kosilo za manj kot 2 evra se mi zdi. Mogoče pa zoki hodi tja, ker mu je šubičeva predaleč
Bo kar drugi odgovor pravilen. Ja ,problem je še večji, kot se zdi. V mestu niso samo med vikendi zaprte restavracije in trgovine, ki druge dni obratujejo ampak lahko vidiš popolnoma zapuščene prostore namenjene trgovski ali gostinski dejavnosti in to po vsem mestu ne samo v centru. Pri sprehodu po Ljubljani lahko na trenutke dobiš občutek, da hodiš po kakšnem getu, vse zapuščeno in propadajoče. Po tem se takoj vidi, da smo gospodarsko v totalnem dreku. Ampak to zagotovo ne bo rešilo zapiranje trgovin ob nedeljah.