Sem ze pred časom obcasno gledal iz firbca.Povprašaj na prevozi.org.
Pol oktobra ko so študentje je več ponudbe.Sem ze pred časom obcasno gledal iz firbca.
Smo tako ponosni da ni bilo nobene ponudbe in se vsak sam vozi v Lj.
Me pa zanima kako si to potem razdelijo znesek ki ga dijak placa za prevoz. Preko leta bo uporabljal 4 ponudnike prevoza.
Nomago, arriva,.SŽ in LPP
10 minutPomoje ti nimas posodobljenih podatkov kje zivim. Ampak to nima nobene veze s to debato. Ker pa vem na kaj ciljas - tam mimo vozi mestni avtobus na 15 min. Torej dijaki pocakajo bus in gredo v mesto.
point debate je, da se ne mores preselit nekam na samo, nato pa jamrat da so slabe povezave javnega prometa (to je nerentabilno). Lepo da imate vi dobro povezavo. Sem dostrikrat pri vas. Ampak ce me tam infarkt rukne potem se nimam kaj razburjat ker bo resilec rabil 20 min do mene.
nihce ni nic slabega rekel o krajih kjer zivita, samo objektivna bodita glede tega kaj naj javne sluzbe pocnejo. Ce se avtobus ne izplaca se ne izplaca. Pa sem zagovornik tega da se dela izguba zato da se folk ne seli v mesta ampak Hanzi se je odselil iz mesta zdej pa jamra
Al pa nedelovanje države. Enostavno vse propada. Denarja ogromno kam gre pa ne vemo. Če je bilo kaj dobrega pred letom 1990 je bilo avtobusno omrežje. Ko so ta javna podjetja njihovi direktorji lastnilili je šlo samo navzdol
Denarja je viška. Saj veš kje se bi ga našlo. Ampak veš kaj. Vi kot levičarji ne najdete sočutja do Slovenca, do kmeta do delavca. V tem je problem. Za ostali balast ga je ogromno.
A nimamo od letos končno aktivne strokovne planske službe za javni prevoz za vso Slovenijo? https://www.dujpp.si/ V njej je en kup doktorjev, o tem da imajo vsi ostali vsaj faks pa ni treba govorit. - Tako da ne ti njim o idiotih, imajo papirje, da so visoko izobraženi strokovnjaki in temu primerno plačo.Enostavno so jih ukinili s 01.07.
Se pravi, lokacija nima veze, ampak gre enostavno vse v tri pisane marjetice zaradi idiotov, ki odločajo.
Kaj zdaj?A nimamo od letos končno aktivne strokovne planske službe za javni prevoz za vso Slovenijo? https://www.dujpp.si/ V njej je en kup doktorjev, o tem da imajo vsi ostali vsaj faks pa ni treba govorit. - Tako da ne ti njim o idiotih, imajo papirje, da so visoko izobraženi strokovnjaki in temu primerno plačo.
Ministrstvo Alenke Bratušek je s prvim julijem preko Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa uveljavilo nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa.
Sporočajo, da niso mogli prevideti takšnega navala, pa tudi nihče jih ni na to opozoril. “Zgodi se, da je tudi po 200 potnikov na en odhod, drug dan pa na isti odhod samo 20,” sporočajo iz Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa.
Družba za opravljanje javnega potniškega prometa, d. o. o.
Ustanovitelj: Republika Slovenija
Lastništvo: v 100% lasti Republike Slovenije
Sistem javnega potniškega prometa do sedaj ni imel enotnega upravljavca, ki bi področje celovito urejal in upravljal (spremljanja potreb potnikov, določanja optimalne organizacije prevoza, priprava podlag za strateške usmeritve, in podobno). Družba za upravljanje javnega potniškega prometa ima ključno nalogo pri upravljanju in integraciji obvezne gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu in gospodarske javne službe železniškega linijskega prometa, vse z namenom uveljavitve javnega potniškega prevoza kot atraktivne, stroškovno učinkovite in drugim oblikam primerljive alternative oblike prevoza.
Nadzorni svet: Darko Trajanov, Teja Božovič Holc, Dr. Marko Hočevar,
Strokovni svet: Maja Žitnik, Bojan Žlender, Marjeta Benčina, Simon Fridl, Boštjan Koren, Miro Kristan, Srečko Ocvirk, Robert Sever, Dr. Peter Verlič, Dr. Dušan Zalar
Tudi brez tega ne bomo...... Žal.Primer od včeraj:
brat rekel da gre v lj z vlakom (Mb LJ).. celotni izlet je trajal 10:35 ur, od tega je bil v lj 4:45... vlak in lokalnih javni prevoz je tja pa nazaj trajal skoraj 6. ur.
z ICS je šel. kalkulirana zamuda je že v štartu 25 min.
Nikol ne bomo v Evropi s tem.
Primer od včeraj:
brat rekel da gre v lj z vlakom (Mb LJ).. celotni izlet je trajal 10:35 ur, od tega je bil v lj 4:45... vlak in lokalnih javni prevoz je tja pa nazaj trajal skoraj 6. ur.
z ICS je šel. kalkulirana zamuda je že v štartu 25 min.
Nikol ne bomo v Evropi s tem.