I
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
seb 123 iz rtvslo!
Bil na tekmi, in vse skupaj je delovalo zelo neprepričljivo.
1. Stadion
Stadion je sicer lep, žal pa ni akustičen. Zvok »ne bobni« in »ne potuje« z ene strani na drugo, tako kot na pravih stadionih. V bistvu slišiš samo tiste, ki so v tvoji neposredni bližini. No, če je notranjost stadiona lepa, je okolica katastrofa: kupi neobdelanega betona, zaprto parkirišče in koruzna njiva z velikimi zaplatami plevela pred glavno ploščadjo.
2. Navijači
O pravih navijačih, z izjemo parih skupin, žal sploh ne moremo govoriti. Bolje, da uporabljamo izraz gledalci. Šele v času igranja obeh himen in še pet minut po začetku tekme se je stadion sploh kolikor-toliko napolnil. Ne razumem, kako lahko zamudiš igranje državne himne zato, ker zunaj stadiona piješ pivo!? Sicer pa kakšnih tisoč Švicarjev vseh 90 minut trikrat glasnejših od vseh slovenskih navijačev skupaj.
3. Barva dresov reprezentantov
Nesposobni Čeferin in ostali športni funkcionarji se iz nas delajo norca, ali pa v resnici ne razumejo za kaj se gre v športu. Potem, ko so pred dvema letoma najavili zamenjavo zelenih dresov z modrimi – in smo vsi pričakovali, da se bomo končno na stadionu lahko pojavili s šali, dresi in drugimi rekviziti v barvah zastave –, so drese spremenili v sinje modre (!?), pri čemer so za domače drese izbrali celo bele. In kaj sem videl na stadionu? Pred mano družina z zeleno-sinjemodrimi dresi z olimpijskih iger, levo od mene navijač s klobukom v barvah zastave, nekje v daljavi tri svetlozelene lasulje in za mano eden s temno zelenim dresom, torej s takim, kot so ga včasih nosili košarkarji. Vsi ostali pa v »civilkah«. Ko si pogledal Švicarje, pa vsi kot eden v rdečih dresih, torej v barvi, ki je povsem identična barvi njihove zastave. Verjemite, že to, da bi na stadionu igralci in navijači delovali prepoznavno – v naših nacionalnih barvah, bi iz tekme naredilo dogodek, tistim Švicarjem, ki so nas povsem preglasili, pa vlilo malo strahu v kosti. Poanta: Ker se nesposobni športni funkcionarji še 20 let po osamosvojitvi ne morejo zmeniti, kaj so barve naše nacionalne identitete, nujno potrebujemo zakon, ki bo barve dresov državnih reprezentanc enostavno predpisal.
4. Selektor
Fajn ga biksa. Vsi smo pričakovali neko novo svežino, on pa vztraja z Jasminom Handanovičem, Jokičem, Radosavljevičem, Kirmom, Dedičem …, da ne naštevam naprej. Ne vem, kaj so cel teden trenirali, ampak fantje niso sestavili ene same prave akcije. Da ne govorim, da so si Švicarji pri 2 : 0 uspeli izmenjati skoraj sto podaj ne da bi se naši sploh dotaknili žoge. Če ne drugega, bi morali pokazati vsaj borbenost, pa je niso. Žalostno.
5. Igralci
J. Handanovič: Ima tak refleks kot kakšen rekreacijski golman. Golman s povprečno dobrim refleksom bi prvi gol zanesljivo branil.
Brečko: Za naše razmere še ok, ampak daleč od bočnega igralca, ki bi bil sposoben »zalagati« Matavža s pravimi predložki.
Šuler: V naši ligi je kar nekaj Šulerjev.
Cesar: Ok, ampak a mu selektor ne zna zagroziti, da bo takoj zamenjan, ko bo naslednjič nekontrolirano nabijal žoge proti napadalcem.
Jokič: Do danes še nisem pogruntal, kdo in zakaj toliko forsira tega fanta.
Radosavljevič: Že zdavnaj bi moral biti zgodovina.
Bačinovič: Zadnji vezni? Kolikokrat se je na tej tekmi sploh dotaknil žoge?
Birsa: On je kao veliki talent. Mogoče, ampak razen gola proti Ameriki na SP se ne spomnim, da bi kadarkoli kaj pametnega odigral za reprezentanco.
Dedič: Slave, ne se hecat.
Kirm: Fant ne zna kaj posebej igrati nogometa, ampak je vsaj borec. Žal pa za reprezentanco, niti slovensko, to ne more biti dovolj.
Matavž: On bi bil lahko uspešen, če bi imeli krilne igralce, ki bi ga znali poiskati z dobrim predložkom. Problem je, da trenutno v reprezentanci takih ni.
Iličič in Ljubijankič: popestrila igro, vendar tudi ona dva brez presežka.
6. Kako naprej?
Nov predsednik zveze, nov selektor, pomladitev selekcije, tekme v Maribor, novi plavi dresi, z dodatkom bele in rdeče – vse v barvah zastave (kot hokejisti!) in slovenski grb na drese namesto v vseh pogledih katastrofalnega znaka nogometne zveze!
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej:
Gamad štajerska - ni žaljivo, popolnoma sprejemljivo - če se komu tako ne zdi, ima slamo med ušesi
Mešanci - produkt belca in aziata, vendar je žaljivo (čeprav popolnoma korektno)
In potem ostali nimamo razčiščenih pojmov... Nekako imam občutek, da ni Vaio tisti, ki imaslamomed ušesi... Zdaj pa ti obračaj tastavek do jutri, če ti paše...
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej:
Gamad štajerska - ni žaljivo, popolnoma sprejemljivo - če se komu tako ne zdi, ima slamo med ušesi
Mešanci - produkt belca in aziata, vendar je žaljivo (čeprav popolnoma korektno)
In potem ostali nimamo razčiščenih pojmov... Nekako imam občutek, da ni Vaio tisti, ki imaslamomed ušesi... Zdaj pa ti obračaj tastavek do jutri, če ti paše...
Nigel bi glede na to, da ima otroke lahko razumel, zate ne vem kako si s podmladkom. Korektno ali ne je žaljivo preko meje štajerc oz. žabar
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Gamad štajerska, dajte se mal skulirat. Na živce vam gre, ker ni Štajerc. Ne morete po eni tekmi ugotovit, da je zanič. Sami kavč selektorji. In tisti z manjvrednostnim kompleksom in fovšijo, lepo vas prosim. "Kamen mi daj sn reko!"-specialci.
Švica bo prva v tej grupi, pika. Mi se bomo borili za drugo mesto. Šiptarji in Turki so pač boljši, nimaš kaj.
moderatorji ?
Kaj pa je? Te moti kakšen post, ali si se našel morda v tekstu?
vem da je težko se distancirat ker si z določenimi b€€stek, ampak taki pijani izbruhi sredi noči so na ravni daj mi kamen ... za voljo mentalne higiene bi blo pametno take izbruhe omejit in odgovorne opozorit, da je koma nalit verjetno boljše it spat ko za tipkovnico al pa prometne znake ruvat
Citat:
Uporabnik sportmania pravi:
to je bla pa taka tekma da sploh novice nismo hotl napisat o njej samo na facebooku smo jo
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ne.
Težava je v tem, da ne spominjajo/predstavljajo na Slovenijo
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ne.
Težava je v tem, da ne spominjajo/predstavljajo na Slovenijo
Še malo počakajmo pa bo tudi himna druga...
Se boste Štajerci odceplili? Juhej.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Štajerska bi morala imeti svojo mednarodno reprezentanco.
Citat:
Citat:
Uporabnik sportmania pravi:
to je bla pa taka tekma da sploh novice nismo hotl napisat o njej samo na facebooku smo jo
Ðole, reklame se plačajo. Tudi v podpisu.
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Ti si v tej temi spisal več žaljivih postov kot jaz, odkar sem na forumu.
Moj post ni bil žaljiv, le ti si ga tako razumel, kot si sam napisal iz osebnega prepričanja.
Bi se pa kot moderator lahko zadržal takih kot slama v glavi............razen, če sam nimaš druga kot samo plesen tam kot jaz po tvoje slamo ampak še vedno mislim,da si brihten.
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Moj post ni bil žaljiv, le ti si ga tako razumel, kot si sam napisal iz osebnega prepričanja.