Slovenija-Švica

I

Izbrisan uporabnik #488

A niste vidli Ljubijankicca, model s podočnjaki, po moje ga še zdaj muči let iz Japonske. Pa kaj vlači tega igralca tisoče kilometrov, kaj mu je obljubil in obratno (bo že požar izvedel kje se dobivata), imamo tukaj takih nerodnih napadalcev dovolj.

Nekdo tudi plača let iz Japonske, najbrž ne Ljubijankicc ali?

Stojanoviccu pa roko dat, se mu zahvalit in naj si išče drugo službo, naj proba še kdo drug.

I

Izbrisan uporabnik #488

2 piki
hysterical-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Tistemu, ki pravi, da je Gavranoviæ ključen igralec. Ni. Odigral je točno 3 tekme za reprezentanco in dal na prijateljski 2gola rođakom... je mlad in obetajoč, nikakor pa še ni ključen.

Kar se Stojanoviča tiče, treba mu je dati čas. Najlažje je menjati po prvih neuspehih, pač slovenska navada. Jst vrjamem vanj. Vrjamem, da se bo tudi reprezentanca dvignila na tekmah, ki jih bo odigrala v MB, pred nogometno publiko in ustvarila rezultate, ki bodo kasneje napolnili tudi Stožice.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Kar se Stojanoviča tiče, treba mu je dati čas. Najlažje je menjati po prvih neuspehih, pač slovenska navada.

jst bi temu bolj rekel da so to slovenske izkušnje...vedno smo rekli "dajmo mu čas" in se kljub temu ni nič izboljšalo. V tujini po parih neuspehih trener že sam ponudi odstop če ga že ne odslovijo

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Parih neuspehih? To je prva uradna tekma, ki šteje. Tekma proti favoritu skupine, ki je s to generacijo v mladinskih tekmovanjih krojil evropski in svetovni nogomet. Spusti se na realna tla.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Jaz pa upam da mu ne bodo "dali časa", ker Oblaku so "dali čas" pa je bila totalna polomija, človek ne more v 2. ligi trenirati, Prašnikar, ki je imel za sabo precej dobre kvalifikacije, je pa odletel samo zato ker je proti hrvatom v dodatnih kvalifikacijah ( katere pod kitaristom lahko samo sanjamo) šel povratno tekmo igrati na nulo. Tudi Kek ni dobil časa, pa je na koncu kvalifikacij dobesedno na pladnju pokazal kitaristu kak more izgledat prihodnja reprezentanca slovenije....... oni pa si fura njegove domžalčane, igralci ki lahko kaj naredijo pa sedijo
bonk.gif

Kaj bo v MB? Takega vzdušja kot predlani in pred 3 leti sigurno ne.... razen če bo po nekem čudežu igra in borba na igrišču.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Gamad štajerska, dajte se mal skulirat. Na živce vam gre, ker ni Štajerc. Ne morete po eni tekmi ugotovit, da je zanič. Sami kavč selektorji. In tisti z manjvrednostnim kompleksom in fovšijo, lepo vas prosim. "Kamen mi daj sn reko!"-specialci.
bonk.gif

Švica bo prva v tej grupi, pika. Mi se bomo borili za drugo mesto. Šiptarji in Turki so pač boljši, nimaš kaj.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Na živce mi gre ker se že zdaj vidi da bo znal iz te repke izvleči največ 50% ...... Norveška nam nikoli ni šla. Tudi vem da trenutna švicarska reprezentanca je verjetno najboljša kar so jih kdaj imeli, igralci ki so pred par leti igrali v finalu euro u-21, v kategoriji u17 so pa menda celo prvaki bili..... to so ti ki zdaj prihajajo v A moštvo. Ok...... ko pa vidiš neko brezvezno nabijanje žoge, da dobi Birsa, ki ima v sezoni za sabo 10 tekem, prednost pred Iličičem ki vsaj igra za svoj klub, da ni nobene želje, borbe, igre..... te pa mine vse skupaj. Samo da se delajo usluge par igralcem, ki niso material za repko.

Pred kakim letom je v Mariboru padla Srbija, Kek je naredil med kvalifikacijami nekaj napak, ampak na koncu pokazal da se je naučil iz njih kar se je moral naučiti, dal ven igralce iz forme in dal noter mlajše, ki so se povsem dokazali. Pa ni Srbija bila nič slabša od današnje Švice.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Gamad štajerska, dajte se mal skulirat. Na živce vam gre, ker ni Štajerc. Ne morete po eni tekmi ugotovit, da je zanič. Sami kavč selektorji. In tisti z manjvrednostnim kompleksom in fovšijo, lepo vas prosim. "Kamen mi daj sn reko!"-specialci.
bonk.gif

Švica bo prva v tej grupi, pika. Mi se bomo borili za drugo mesto. Šiptarji in Turki so pač boljši, nimaš kaj.

moderatorji ?

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Na tak nacin vzgajas svoje otroke?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
bonk.gif

Jaz sem ugotvil še preden je pokazal kaj ne zna. On je dober le za kakšno 2. ligo v okolici Domžal.
Fora je pa v tem, da so dejansko žabarji tisti, ki vodijo NZS in ne dovolijo, da bi nogomet prevzela nacija, ki se na to spozna in ima uspehe.

Tako imamo sedaj reprezentanco NZS, z gnilimi dresi in nesposobnim selektorjem. Je včeraj igral kakšen iz NK Maribor? v prvi postavi, če odmislimo menjanega golmana.

Snela nas bosta tako Norveška kakor islandija, pa tudi Ciper zna presenetit.

Citat:
Trenersko kariero je začel leta 1998, ko je v Slovanu prevzel vodenje mladinskih klubov. Že v prvi sezoni je osvojil naslova državnih prvakov do 16 in 18 let. Leta 2001 je postal glavni trener drugoligaškega kluba NK Livar iz Ivančne Gorice. Poleti 2002 je postal glavni trener takratnega drugoligaškega kluba NK Domžale. Že v prvi sezoni je s klubom postal prvak II. SNL. Klub je pod njegovim vodstvom v naslednjih dveh sezonah osvojil drugo mesto I. SNL, nato pa so Domžale dvakrat zapored osvojile naslov slovenskega prvaka (2006/07 in 2007/08). Po koncu sezone 2007/08 je Stojanoviæ postal trener CM Celje, po koncu sezone pa je zaradi neurejenih razmer v klubu zapustil Celje. Po odhodu iz Celja mu je tedanji selektor Združenih arabskih emiratov, Srečko Katanec ponudil mesto pomočnika selektorja. Stojanoviæ je ponudbo sprejel in na tem položaju ostal do septembra 2011, ko sta bila s Katancem odstavljena zaradi poraza ZAE z Libanonom.

Mislim, da je izbiral med Realom in reprezentanco kaj bo vodil, pa so ga prepričalo za reprezentanco NZS, ker so mu zagotovili, da bo lahko igral z igralci iz Domžal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz pa upam da mu ne bodo "dali časa", ker Oblaku so "dali čas" pa je bila totalna polomija, človek ne more v 2. ligi trenirati, Prašnikar, ki je imel za sabo precej dobre kvalifikacije, je pa odletel samo zato ker je proti hrvatom v dodatnih kvalifikacijah ( katere pod kitaristom lahko samo sanjamo) šel povratno tekmo igrati na nulo. Tudi Kek ni dobil časa, pa je na koncu kvalifikacij dobesedno na pladnju pokazal kitaristu kak more izgledat prihodnja reprezentanca slovenije....... oni pa si fura njegove domžalčane, igralci ki lahko kaj naredijo pa sedijo
bonk.gif

Kaj bo v MB? Takega vzdušja kot predlani in pred 3 leti sigurno ne.... razen če bo po nekem čudežu igra in borba na igrišču.

Keka so odnesli eksperimenti npr. s Krhinom, kvazi zvezdnikom, ki je povohal ita. klube, sedaj pa še sami ne vedo kam bi si ga posodili, da ne bi nastala korozija na klopeh.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ce bi slo repki dobro bi stajerci nadli razlog, zakaj so ravno oni zasluzni zazmage. Sedaj ob porazu so seveda zabarji krivi.

Dejte smotani lokal patrioti, igra slovenska reprezentanca. Ce se se tu ne moremo zediniti... Pa spet lokal patriotizem s stajerci. Jebo vas...Nic takega slisat od primorcev, gorenjcev itd...

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ce bi slo repki dobro bi stajerci nadli razlog, zakaj so ravno oni zasluzni zazmage. Sedaj ob porazu so seveda zabarji krivi.

Dejte smotani lokal patrioti, igra slovenska reprezentanca. Ce se se tu ne moremo zediniti... Pa spet lokal patriotizem s stajerci. Jebo vas...Nic takega slisat od primorcev, gorenjcev itd...

priden.gif

ne gre se tu za regijo, tu se gre za sposobnost/nesposobnost idi si brat komentarje na nogometnih portalih, ker tu na alterju pišejo v to temo trije ki drugače balinajo
roza.gif

žal je res da vse skupaj zgleda vse bolj podobno tistemu času ko je bil oblak selektor, kot sem že včeraj napisal ... po taki brezidejni igri brez bilokake želje so kritike vsekakor na mestu, če temu dodamo še klavrno vzdušje v stožicah (to je dejstvo upam da se strinjaš in ne spet kaka obremenjenost) je pač celotna slika hudo hudo negativna, žal
frown-1.gif

vem da tudi ti ne spremljaš nogometa, pa ti nekak ne more bit jasno da matič in podobni kalibri v reprezentanci pač nimajo kaj iskat, odkod jih slave vleče in zakaj pač ve samo on

p.s. keka se je odslovilo ker bi se naj počasi menjala generacija, a slave vlači iste veterane, oz igra z identično selekcijo (z izjemo matiča
bonk.gif
)
priporočam branje, že prvi komentar je kr na mestu http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/matavz-moral-bi-streljati-bolj-v-stran-to-me-zre/291027

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno sem v življenju igral več klubskega nogomet kot ti
smile-1.gif

Je pa res, da ne poznam vseh zgodb iz ozadja, zakaj je bil postavljen Čeferin in kakšno navezo imata s Stojanoviccem.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
bonk.gif

In to govori nekdo kater se jokca pri izbrisanih in hanih
stupid-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
seb 123 iz rtvslo!

Bil na tekmi, in vse skupaj je delovalo zelo neprepričljivo.

1. Stadion
Stadion je sicer lep, žal pa ni akustičen. Zvok »ne bobni« in »ne potuje« z ene strani na drugo, tako kot na pravih stadionih. V bistvu slišiš samo tiste, ki so v tvoji neposredni bližini. No, če je notranjost stadiona lepa, je okolica katastrofa: kupi neobdelanega betona, zaprto parkirišče in koruzna njiva z velikimi zaplatami plevela pred glavno ploščadjo.

2. Navijači
O pravih navijačih, z izjemo parih skupin, žal sploh ne moremo govoriti. Bolje, da uporabljamo izraz gledalci. Šele v času igranja obeh himen in še pet minut po začetku tekme se je stadion sploh kolikor-toliko napolnil. Ne razumem, kako lahko zamudiš igranje državne himne zato, ker zunaj stadiona piješ pivo!? Sicer pa kakšnih tisoč Švicarjev vseh 90 minut trikrat glasnejših od vseh slovenskih navijačev skupaj.

3. Barva dresov reprezentantov
Nesposobni Čeferin in ostali športni funkcionarji se iz nas delajo norca, ali pa v resnici ne razumejo za kaj se gre v športu. Potem, ko so pred dvema letoma najavili zamenjavo zelenih dresov z modrimi – in smo vsi pričakovali, da se bomo končno na stadionu lahko pojavili s šali, dresi in drugimi rekviziti v barvah zastave –, so drese spremenili v sinje modre (!?), pri čemer so za domače drese izbrali celo bele. In kaj sem videl na stadionu? Pred mano družina z zeleno-sinjemodrimi dresi z olimpijskih iger, levo od mene navijač s klobukom v barvah zastave, nekje v daljavi tri svetlozelene lasulje in za mano eden s temno zelenim dresom, torej s takim, kot so ga včasih nosili košarkarji. Vsi ostali pa v »civilkah«. Ko si pogledal Švicarje, pa vsi kot eden v rdečih dresih, torej v barvi, ki je povsem identična barvi njihove zastave. Verjemite, že to, da bi na stadionu igralci in navijači delovali prepoznavno – v naših nacionalnih barvah, bi iz tekme naredilo dogodek, tistim Švicarjem, ki so nas povsem preglasili, pa vlilo malo strahu v kosti. Poanta: Ker se nesposobni športni funkcionarji še 20 let po osamosvojitvi ne morejo zmeniti, kaj so barve naše nacionalne identitete, nujno potrebujemo zakon, ki bo barve dresov državnih reprezentanc enostavno predpisal.

4. Selektor
Fajn ga biksa. Vsi smo pričakovali neko novo svežino, on pa vztraja z Jasminom Handanovičem, Jokičem, Radosavljevičem, Kirmom, Dedičem …, da ne naštevam naprej. Ne vem, kaj so cel teden trenirali, ampak fantje niso sestavili ene same prave akcije. Da ne govorim, da so si Švicarji pri 2 : 0 uspeli izmenjati skoraj sto podaj ne da bi se naši sploh dotaknili žoge. Če ne drugega, bi morali pokazati vsaj borbenost, pa je niso. Žalostno.

5. Igralci
J. Handanovič: Ima tak refleks kot kakšen rekreacijski golman. Golman s povprečno dobrim refleksom bi prvi gol zanesljivo branil.
Brečko: Za naše razmere še ok, ampak daleč od bočnega igralca, ki bi bil sposoben »zalagati« Matavža s pravimi predložki.
Šuler: V naši ligi je kar nekaj Šulerjev.
Cesar: Ok, ampak a mu selektor ne zna zagroziti, da bo takoj zamenjan, ko bo naslednjič nekontrolirano nabijal žoge proti napadalcem.
Jokič: Do danes še nisem pogruntal, kdo in zakaj toliko forsira tega fanta.
Radosavljevič: Že zdavnaj bi moral biti zgodovina.
Bačinovič: Zadnji vezni? Kolikokrat se je na tej tekmi sploh dotaknil žoge?
Birsa: On je kao veliki talent. Mogoče, ampak razen gola proti Ameriki na SP se ne spomnim, da bi kadarkoli kaj pametnega odigral za reprezentanco.
Dedič: Slave, ne se hecat.
Kirm: Fant ne zna kaj posebej igrati nogometa, ampak je vsaj borec. Žal pa za reprezentanco, niti slovensko, to ne more biti dovolj.
Matavž: On bi bil lahko uspešen, če bi imeli krilne igralce, ki bi ga znali poiskati z dobrim predložkom. Problem je, da trenutno v reprezentanci takih ni.
Iličič in Ljubijankič: popestrila igro, vendar tudi ona dva brez presežka.

6. Kako naprej?
Nov predsednik zveze, nov selektor, pomladitev selekcije, tekme v Maribor, novi plavi dresi, z dodatkom bele in rdeče – vse v barvah zastave (kot hokejisti!) in slovenski grb na drese namesto v vseh pogledih katastrofalnega znaka nogometne zveze!