Slike iz aparata direkt na računalnik

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Zanima me : Kako bi oziroma kaj potrebujem, da bo v fotografskem studiu, se mi slike shranjevale direkt na računalnik, takoj ko slikam. Torej, da nebi rabil vstavljat spominske kartice v računalnik ampak, da bi se slika kar sama shranla.

Možno je verjetno samo kako ?
lp

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Nisi napisal, kater aparat imas. Canon ima en SW, s katerim je to mogoce. Nisem pa nikoli uporabljal pretirano, tako da se sedajle ne spomnem, kateri je to.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Pri "tarumenih" sem pa, zal, mrzel
smile-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ta rumenga mamo mi tukaj na šihtu, pa še nisem sprobaval. Odlična priložnost.
smile-1.gif
Sporočim, ugotovitve.

Ja Canon pa ima Eos Utility, ki to omogoča. Deluje tako, da lahko na PC direkt nastaviš vse parametre, zaslonka, zaklop, iso, wb... in pol sam še gumb za slikanje pritisneš. Se razume, da mora biti fotoaparat priklopljen na računalnik prek USB.

Nisem pa probal slikat tako, da bi pritiskal na sprožilec na fotoaparatu medtem ko je priklopljen na comp.

Stand by. D80 SW installation in progress...
smile-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ok, update:

Naložil sem si priloženi software, ki je v bistvu pregledovalnik fotografij. Podobno kot Canonov Digital Photo Professional.
V Start meni se inštalira tudi link (!) do spletne strani, od koder si lahko potegneš demo (!) program Camera Control Pro.

Iz helpa sem ugotovil, da je zadeva precej podobna EOS Utility, le da meni ne prepozna fotoaparata...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za canone obstaja tudi bolj profi zadve preko wirelessa, vrjetno tudi za nikone. sam je zadeva kar dost draga.