Šlamparije oz. kateri gostilni naj se izognem

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
sej vrjetno nisi plačal že na začetku ane. potem bi pa ti njej reku, prov pa nebom plaču. pa nej dela kar hoče
 

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
>>>mislim da je to res da za tisto bogo kosilo potem folk se nevem kol cajta not visi in ostali direndaj ki ga studentje znajo naredit.


Hallo, bi ga rad videl, ki mi bo predpisal,koliko časa bom sedel v lokalu. To, da v jedilnici ne morem popiti samo pijače mi je jasno in razumljivo, a če jem, pa je vseeno ali na bone ali pa na denar, sem za njih GOST. Nič več in nič manj, samo gost. Katerega morajo postreči kot vsakega drugega in se tako tudi obnašati.
Če se natakarju zdi, da je nekdo dolgo za mizo, lahko vljudno vpraša/prosi, razloži situacijo nikakor pa ne na način, alo, gremo.

Mislim, ko gostilničarjem stopi denar v glavo potem je pa res hudič. In strinjam se, da nezadovoljnega gosta ne bomo nikoli več videli. Sam se tega držim kot pribito, pa ne zaradi pišme uharske postrežbe, ker takih doživetij še nimam, prej zaradi slabe hrane, zaradi katere sem prišel v lokal. Konec koncev, gre za MOJ denar in z njim kupim njihovo storitev in če ni na nivoju so pač izgubili enega gosta, pa še negativno reklamo dobijo.

Zakaj ne uporabljamo knjige pritožb? Zaradi živcev. Meni je enostavno out nekomu razlagati nekaj kar bi mu morali "utupiti" že pri šolanju ali pa pred postrežbo prvega gosta. A to ni moj problem. Prišel sem na kosilo/večerjo/poslovni sestanek, karkoli, v glavnem uživati v dobri hrani, pijači, družbi in najmanj je kar si želim, da brusim jezik s kakšno nabrito gospodično ali pa pišem prosti spis v knjigo. Itak vse kregarije podzavestno vplivajo na človeka. Me enostavno drugič ni več tja.
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.996
1.880
113
tak isti tekoči trak sistem so imeli v alfu v mariboru na lentu. bil 2x in nikoli več. kot v industrijski menzi. mogoče je še zdaj isto...nimam pojma.
takim gostincem, ki se odločijo za študentske bone, potem pa z študenti delajo kot da so manj vredni, bi bilo potrebno takoj koncesijo vzet, potem pa naj jokajo ko bo promet upadel. hrano dobijo pokrito 100%, če pa študent spije deci soka, redna stranka pa 2 deci, se to ogromno pozna na koncu dneva? pomoje da ne
iste ideje je imel papak od picerije romantike v mariboru. na bon so dobil pol manjšo pico. lahko si mislite kako dolgo mu je biznis laufal
smirk-1.gif

najbolj se strinjam s tem da nezadovoljen gost to raztrobi na vse konce in kraje, ampak kratkovidni gostinski bedaki se tega žal ne zavedajo.
korleone, se mi samo zdi ali se ti res počutiš blazno pametnega, od kar so ti dudo iz lap cuknili in slinček odmontirali?
stupid-1.gif
 

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
takim gostincem, ki se odločijo za študentske bone, potem pa z študenti delajo kot da so manj vredni, bi bilo potrebno takoj koncesijo vzet, potem pa naj jokajo ko bo promet upadel. hrano dobijo pokrito 100%, če pa študent spije deci soka, redna stranka pa 2 deci, se to ogromno pozna na koncu dneva? pomoje da ne

Se strinjam. Takim gostincem, ki delajo s študenti kot da so manj vredni in jih diskriminirajo, bi bilo potrebno skenslati bone. Npr. en tipičen primer diskriminacije je Cantina Mexicana, kjer se ne smeš usesti drugam kot na prostor določen za študente (jasno slabši). Tipična diskriminacija. Pač, če ne želijo študentov naj ministrstva ne zaprosijo za bone in je stvar rešena.
stupid-1.gif


Ampak tipično, najlažje je vlečt denar in zajebat študente
bonk.gif


Ministrstvo bi pač moralo onemogočit ponovno dodelitev študentske prehrane na bone gostincem, ki bi imeli določeno število pritožb!
 

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
dragi moj, če se gre na kosilo to ne pomeni da se tam visi par ur, razen če dejansko kaj kupiš. ne morš pa pričakovat da bodo ravnali s tabo kot s kraljem če tam pustiš par €+ da si tam par ur. za klepetanje ob pijači so bari ne pa kraji kjer se streže hrano. če lastnik hoče ohrant svojo gostilno al karkoli že ima, mora poskrbet da se gostje menjajo in da se denar obrača, kar pa velikokrat študentje otežujejo. drugač pa tut men ni jasno zakaj nekdo vzame bone, potem se pa bemti nad študenti. že res da ima tako skoraj zagotovljen keš, ampak treba je premislit če se splača.

@steve kaj ko bi se ti držal svojega področja, jaz se bom pa svojega.
rolleyes-1.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
tak isti tekoči trak sistem so imeli v alfu v mariboru na lentu. bil 2x in nikoli več. kot v industrijski menzi. mogoče je še zdaj isto...nimam pojma.
takim gostincem, ki se odločijo za študentske bone, potem pa z študenti delajo kot da so manj vredni, bi bilo potrebno takoj koncesijo vzet, potem pa naj jokajo ko bo promet upadel. hrano dobijo pokrito 100%, če pa študent spije deci soka, redna stranka pa 2 deci, se to ogromno pozna na koncu dneva? pomoje da ne
iste ideje je imel papak od picerije romantike v mariboru. na bon so dobil pol manjšo pico. lahko si mislite kako dolgo mu je biznis laufal
smirk-1.gif

najbolj se strinjam s tem da nezadovoljen gost to raztrobi na vse konce in kraje, ampak kratkovidni gostinski bedaki se tega žal ne zavedajo.
korleone, se mi samo zdi ali se ti res počutiš blazno pametnega, od kar so ti dudo iz lap cuknili in slinček odmontirali?
stupid-1.gif

Ce berem malo komentarje po netu,je vsa studenska hrana ki jo imajo gostilne pol slabsa ali pa manjsa od ostalih gostov,tko da bi vrjetno morali vse zaprt.
 

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Če je jedilnica mesto, kjer se poje in takoj oddide, mora biti to jasno označeno. Maksimalni čas zadrževanja za mizo je: 1 ura.

Predstavljaj si sebe. Si na romantični večerji, pihaš deklici na dušo in jo počasi osvajaš. Uživata v vzdušju, hrani in glazbi. Potem pa pride Jack in reče, alo, če sta pojedla spokajta in ne zasedajta mize. Račun je 100 evrov. Dijo.

Jaz bi ga v gobec sunil. Brez razmišljanja in ne glede na stroške in sitnosti.

Vsa poanta in point tega posta je, da se s študenti ravna diskriminatorno, samo zaradi tega ker niso porabniška klientela. Kot da bon ni denar. In takim gostincem ne bi smeli več podeljevati koncesij. Je sploh kakšen organ, ki sprejema pritožbe in odloča o koncesijah?
Misliš, da v takšni "jedilnici" upa kdo kaj reči gostom, ki plačujejo z lastnim denarjem, pa lahko sedijo še dlje časa in so še bolj hrupni kot študentje. Nihče. Ki hoče naslednji dan še tja priti v službo.

Lastnik je alfa in omega lokala a on ne mora odločati in odrejati koliko časa se bo smelo jesti, sedeti, piti itd. Vse ostalo je stvar bontona, osebja in gostov.
 

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
treba je razumet da, če se gre jest se gre jest. povsod je tako da je tisti bolj pomemben, ki pusti več keša. in kamor bi jaz svojo drago pelu romantiko zganjat, se to ne bi zgodilo, ker bi jo pelu v preverjeno restavracijo ne pa v kr eno luknjo. še bolš bi pa blo če bi ji mal pokazu svoje gostinske veščine
evil.gif


treba je pa tut mal na druge mislt. če se gre nekam, kjer je znano da je skos gužva, ne morš čepet za mizo cel dan ob deci đusa deci vode, drugi pa naj stojijo lačni
ne-ne-1.gif


je pa res da postajajo šrudentje mal preveč domišlavi, še posebi ker dajo za bon 2€
smirk-1.gif
je pa logično da bodo za manj denarja manjše porcije. ker če je recimo študentski obrok 6€ (torej bon+kar plača država=6€) ne more bit porcija ista kot tista ki stane 10€. malo para malo muzike
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kakor kje.

Penas je npr. za tistih 7,5 evra študentske košte kar radodaren.
Če primerjam juho, glavno jed in sladico z eno glavno jedjo, ki stane 10 evričev.

Je pa res, da se je Penjas sam odločil, da bo menza (če talaš bone za dnevno košto, si menza - bog pomagaj) ker odrasel folk nima ravno rad, da okoli njega sedi sam otroški vrtec, sam pa plača težke keše in še čakati mora, da sploh pride do mize/hrane.

Če pa penjas misli, da bo s tem dobil stalne goste, se pa moti - enkrat študentska menza, vedno študentska menza.
wink-1.gif

(menza je kraj, zaradi katerega se ti - od pogostega čičanja - še ponoči sanja o tistih okusih in vonjavah).
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
treba je razumet da, če se gre jest se gre jest. povsod je tako da je tisti bolj pomemben, ki pusti več keša. in kamor bi jaz svojo drago pelu romantiko zganjat, se to ne bi zgodilo, ker bi jo pelu v preverjeno restavracijo ne pa v kr eno luknjo. še bolš bi pa blo če bi ji mal pokazu svoje gostinske veščine
evil.gif


treba je pa tut mal na druge mislt. če se gre nekam, kjer je znano da je skos gužva, ne morš čepet za mizo cel dan ob deci đusa deci vode, drugi pa naj stojijo lačni
ne-ne-1.gif


je pa res da postajajo šrudentje mal preveč domišlavi, še posebi ker dajo za bon 2€
smirk-1.gif
je pa logično da bodo za manj denarja manjše porcije. ker če je recimo študentski obrok 6€ (torej bon+kar plača država=6€) ne more bit porcija ista kot tista ki stane 10€. malo para malo muzike

Sam ti moreš razumet, da študent je v isti gostilni tudi do 10× na mesec oz. 100× na leto. Moj prjatu je jedu 4 leta vsak dan v isti piceriji. Zdej si pa zamisl kok je ta temu gostincu prnesu, če je pri njemu jedu 200× letno. In verjetno ni jedu zadnjič pri njemu.

Kokr sm že reku. Eni se znajo it. Tisti, ki se pa prijavijo na razpis za študentsko prehrano, potem se pa obnašajo do študentov, kot da so garjast, bi pa brez študentske prehrane tenko piskal. Ker [censored] ga, če si gostinec moreš pokazat nek profesionalen odnos do vsakega gosta pa naj bo zapravu 6€ al pa 10€. Al pa če pride sam na sok.

Eni kelnarji te znajo postrežt pa če prideš sam na pir al pa če pride cela družina na komplet kosil. In takim se da vedno lepa napitnina. Tistim ki imajo pa probleme sami s sabo (verjetno mal kompleksi) dam pa vedno do centa točno.

In kok je takih, ki sedijo ob deci đusa cel dan? Velika večina nima časa vsak dan cel dan slonet ob deci đusa v gostiln. Takih je res mal.
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm,



Zanimiva debata.



Načeloma se sicer strinjam s "hočemo prijazne natakarje" gibanjem. Ker je na splošno gledano povsod premalo prijaznosti. Ampak očitno še vseeno dovolj, da še vedno tam papcate.
wink-1.gif




Je pa tako - prijaznost se plača. Tako pač je. In to zato, ker - suma sumarum - študente v prvi fazi zanima cena košte. Potem njena kvaliteta. Osebje je pa pač nujno zlo, ki mora biti tam, da dostavi točko ena in dva. Torej študenti večinoma nimajo denarja, da bi si lahko kupovali prijaznost. Zato je ne dobijo.



Če vam je pa ta prijaznost tako pomembna, boste pač šli drugam, kaj ne?
wink-1.gif


Mogoče nekam, kjer jo dobite zastonj?

Ker verjetno je ne morete plačati.



Če vam pa ni (vsaj ne toliko, da bi zanjo posebej plačevali), potem pa res ne vem, zakaj bi gostilničar npr. drago plačeval mene, samo zato, da vam pridem odglumit najbolj nežno milino od prijaznosti...
grin1.gif
 
Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Manjše porcije že razumem in jih morda tudi odobravam...nikakor pa ne odobravam različno stopnjo prijaznosti in uslužnosti kot posledico tega, ali je gost "kešar" ali "bonar". Sicer glede na moje izkušnje tega ni dosti, ampak kadar se zgodi, je nadležno. Sam mesečno porabim morda 5 bonov, ampak vseeno...če je nekdo lahko prijazen do 50-letnega gospoda v elegantni obleki za sosednjo mizo naj bo tudi do mene v starih kavbojkah in t-shirtu. In tisti, ki to je, brez dodatnega razmišljanja dobi napitnino.
 

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
well ni čist vse v tem kdo ma kok keša. sem študent, nimam ful keša, ampak vseeno povsod dobim zadost prijaznosti in rad dam kar veliko napitnino
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Hm,



Zanimiva debata.



Načeloma se sicer strinjam s "hočemo prijazne natakarje" gibanjem. Ker je na splošno gledano povsod premalo prijaznosti. Ampak očitno še vseeno dovolj, da še vedno tam papcate.
wink-1.gif




Je pa tako - prijaznost se plača. Tako pač je. In to zato, ker - suma sumarum - študente v prvi fazi zanima cena košte. Potem njena kvaliteta. Osebje je pa pač nujno zlo, ki mora biti tam, da dostavi točko ena in dva. Torej študenti večinoma nimajo denarja, da bi si lahko kupovali prijaznost. Zato je ne dobijo.



Če vam je pa ta prijaznost tako pomembna, boste pač šli drugam, kaj ne?
wink-1.gif


Mogoče nekam, kjer jo dobite zastonj?

Ker verjetno je ne morete plačati.



Če vam pa ni (vsaj ne toliko, da bi zanjo posebej plačevali), potem pa res ne vem, zakaj bi gostilničar npr. drago plačeval mene, samo zato, da vam pridem odglumit najbolj nežno milino od prijaznosti...
grin1.gif




Vidiš vedno se potem začne pretiravat v teh naših debatah. Noben od nas študentov ne zahteva prilizovanja in nevem kakšne posebne pozornosti. Želim samo to da kelnar normalno vzame naročilo (nobene posebne prijaznosti) in mi normalno postreže (najprej juha, počaka da pojem juho, mi prinese glavno jed in potem še desert). To je vse. Nobene posebne prijaznosti. Nek normalen odnos. On ima službo takšno da streže in naj jo kvalitetno opravi. Samo to. Jih razumem, da je naporno bit skos na nogah in skakat od šanka do miz ampak tak poklic so si izbral.



Ja se pa strinjam s tabo v tem da smo gostje tisti, ki odločamo o tem kako se bo kdo obnašu do nas. Če nam ni všeč potem ne hodiš več tja. In ko mu bo zmankal gostov se bo verjetno že zavedu, da je nekaj zajebu, če ne bo že prepozno.
 
Nazadnje urejeno:

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Ma ja, ne bit ovca in se pustit jeb.at - če npr. nekje nisem zadovoljen, bom 2x premislil, preden grem zopet tja na kosilo (keš ali bon, ni važno). Niti slučajno pa tretjič ne grem, če se drugi poizkus izkaže za lapsus. Če bi vsi tako delali, bi se marsikaj spremenilo in marsikateremu gostincu bi trda predla. Še zmerom ste oz. smo mi tisti, ki na koncu odločamo oz. odločate. Je za razmislit, kenede?

Meni noben ne bo sral po glavi, si pač rečem, ok, ne bote me več vidl in vaši postani makaroni še manj in grem drugam. And so should you.
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vidiš, točno to.
roza.gif
:

Očitno faktor prijaznosti ni tako hudo pomemben, da bi ljudje šli drugam.
To je to.

@korl - nihče ni govoril o tem, da ti ali jaz ali kdo tretji ne zna pripraviti natakarjev do tega, da so prijazni. Jaz sem še čisto vsakega obrnila (
grims-1.gif
), ampak zakaj bi ga morala stranka obračat, da bo normalno prijazen? Hja, če stranka nima drugega argumenta, potem mora biti sama prijazna, da lahko vsaj malo računa, da bo prijazna tudi druga stran.

Če imaš kakšen dober argument (keš), ti tega pač ni treba. In v tem je point - da je prijaznost stvar dobre volje v lokalih, kjer je prvi cilj poceni jesti. Če je, hvala bogu, če je ni, je pa ni. Folk bo vseeno hodil, ker nikjer drugje ne dobiš tortilje za tak denar.
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
no pa da še jaz nekaj napišem

Čeprav sem študent mi kdaj pa kdaj ni problem dati malo več (pa čeprav za bon, ki naj bi bil malo zapostavljen ampak sem mnenja da bi moral biti enakovreden denarju saj restavracija dobi 100% vrednost kosila, vsaj kolikor gledam celotno vrednost kosila po nekaterih restavracijah na ceniku in vrednost bona) če sem z postrežbo in hrano zadovoljen.V restavracijo kjer pač nisem zadovoljen z postreženim se pač ne vračam več, niti slučajno mi ne pade na pamet da bi pisal v kakšno knjigo pritožb, kot smo ze brali v eni drugi temi (ne vem ali tukaj ali na sux-u) se večina natakarjev ter vodij restavracij takim knjigam samo nasmihajo.

Ker pa že vsak graja restavracije na bone jih jaz nebom, čeprav sem imel nekaj takih izkušenj. Bom pa pohvalil restavracijo kjer sem bil z nivojem postrežbe (pa čeprav sem študent) zelo zelo pozitivno presenečen, Govorim o restavraciji Don Felipe in prav žal mi je da oni nimajo več bonov, bi dav rade volje malo več oz. morda dvojno ali trojno ceno kakšnega bona druge restavracije da bi odšel s takim nasmeškom kot sem večkrat prej.

Ko sem vstopil v restavracijo me natakar prijazno pozdravi ter pridrži vrata, ok malo čudno sem pogledal ker kot študent nisem še nikoli tega doživel, dobim mizo, mi natakar lepo razloži kakšna je študentska ponudba in lepo naročim. Posrežba 1A, čeprav sem pil le vodo ker mi je tako pasalo, mi jo natakar prinese v vrčku, ter mi jo dotankuje med srežbo jedi v kolikor sem imel kozarec prazen. Ko sem odšel mi natakar lepo pridrži vrata ter pozdravi. Verjemite še cel dan sem bil dobre volje in z veseljem ko imam kakšen Roj. dan oz. bilokakšno priložnost povabim družino ali kolege tja na kosilo, verjetno pa bo tako tudi potem ko bom zaposlen. Kako že pravijo.....zadovoljna stranka jih pripelje nekaj, nezadovoljna jih "odpelje" veliko več.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Očitno faktor prijaznosti ni tako hudo pomemben, da bi ljudje šli drugam.

Kakor kje in kakor kdo. Marsikdo bo kljub temu, da mu natakar ob prihodu in odhodu ne reče ne bu ne mu, mu na mizo zmeče jedilnik in hrano, ga odžene od mize, ko zaključi hodil tja, ker so pač tako zelo poceni. Takih je ogromno, tako sem vsaj razbral iz mnogih pogovorov glede prehrane. Smo pa tudi takšni (med drugim tudi na forumu), katerim je to eden izmed pomembnejših faktorjev. Med študijem v MB nekje 5 let nazaj je obstajal Meso Nikl...hudo poceni bon, takrat mislim da nekaj čez 100 bivših. Nenormalno velik plac, ponavadi nenormalno veliko ljudi, ampak...ko sem 2x kljub temu, da je bilo malo ljudi v lokalu na ocvrte lignje čakal več kot eno uro, se tja nisem več vračal. pa ne samo jaz... Ampak itak se niso preveč sekirali, saj se je najdlo dosti novih ovc iz zgornjega primera.

Drugi primer pa je pizzeria Pomaranča v CityCentru Celje... Da ne bom predolg...najprej sem bil tam "s kešom". Super...izvem, da imajo bone...grem zopet tja, tokrat na bone...super... Ampak...skozi mesece so se začeli slabšati, hrana vedno slabšega okusa, natakarji vzvišeni in s predsodki do "bonarjev", itd. Seveda me tam ne vidijo več. In zopet nisem osamljen primer. Drugače bi se tja odpravil tudi s kešom, če bona ne bi bilo v bližini, ampak se zaradi tega, ker nisem bil zadovoljen s postrežbo kot "bonar" tja ne vrnem več. Imamo pri nas dosti boljših pizzerij.
 

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.218
194
63
Je pa to bil kr pogost pojav. Se spomnim, ko si narocil Hallo pizzo, je blo prvo vprasanje ali je bon al gotovina.

Ja ne vem, ce je bon, kaj pol poberejo s tal tretjerazredno filo al kaj ?



Saj denar je denar al je od bona al prav gotovina. Ce pa je nekomu odvec studentski tolar, zakaj pol sploh zaprosijo za bone ? Pac naj napisejo na vrata: samo mercedes klientela, 200 € minimum pa je.
smirk-1.gif




Moram pa rect, da v ostalih lokalih tega ni bilo - tudi tega: idi si sam po pijaco, itak si student, ko to j... ne. No res, da smo hodili tja, ko se ljudje niso pritozevali, kar je blo v vecini restavracij.
wink-1.gif




Saj tud, ko gres v racunalnisko trgovino "samo" po misko al pa kupis kaj vecjega, se nisem naletel na tak odnos do kupca. Ces samo misko bo kupo, tega kr nazeni.
grin1.gif




Pa ravno pri restavracijah je najpogosteje, da pac vprasas kolegice in kolege, ce je kdo bil tam in kako je. Se pravi se odlocas na osnovi dobrega oz. slabega glasu.



No to je zaklalo diskoteko Vienna, ko so hoteli ekskluzivo, pol pa neslavno propadli.
smirk-1.gif




Citat:
Kako že pravijo.....zadovoljna stranka jih pripelje nekaj, nezadovoljna jih "odpelje" veliko več.


Kako zelo drzi tole.
 
Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne vem, zakaj vsak vzame vse osebno.



Meni je jasno samo nekaj - da je Penjas hudo drag za tisto "kvaliteto", ki jo nudi (beri - če daš keš v primerjavi z bonom preklet malo dobiš, kvaliteta pa itak ni, da bi človek na rit padel). In da je - kljub očitno z vseh koncev preverjeni neprijaznosti do bonarjev - presenetljivo poln (preverjeno v torek ob 18h - po pol leta spet enkrat).



To je to. Mislim, da Penjasa BK, ali konkreten darko ali Soulman ali prijam hodi tja - čisto dovolj je, da tja hodi Mariči, Francl in Janko. Poln je.
wink-1.gif




In zato pravim, da očitno prijaznost ni pretirano pomemben faktor.



Zakaj že bi se potem moral matrati z iskanjem nekih super natakarjev, če lahko snameš s SŠ prvih pet komadov in jih plačaš skoraj nič?
 
Nazadnje urejeno: