skorpijoni, stonoge, ipd. kako se znebiti?

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
lep pozdrav. ima kdo kaksen nasvet, kako se znebiti take golazni.

se jim da kaj nastaviti ali kaj takega, npr strup?

ob dezevnih dneh prilezejo od povsod v hiso
uf-1.gif

hvala
uf-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
primorska jih je polna...v ljubljani jih je pa največ na savi,tam okoli strelišča je kar močna populacija
pa brez panike naši so popolnoma nenevarni,pik oz. bolečina je manjša kot pri čebeli;če jim sploh uspe predreti kožo

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Jaz sem imel skorpijona doma, Imperatorja, je bil kar velik, sploh ko je pobasal dva cricka, ampak nasi skorpijoni menda niso tako veliki. Za ostalo golazen dobis strupe v vrtnih centrih, ne vem pa, kako likvidirat skorpijona s strupom
smile-1.gif

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
to da so nenevarni sploh ni vazno. se ne gre tukaj za enega na mesec, ampak po vec na dan.

poleg tega ga ne mores drugace pocit, kot da ga zmeckas, kar pusti lepo fresko na zidu, poleg pa prilepljenih se 10 migetajocih nogic.

sem mislil da ima vec ljudi probleme s tem

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Hvala bogu nimam teh problemov. Ampak če vidim kakega v spalnice grem v avto spat.
grin1.gif

hysterical-1.gif

ko sem eno noč spala pr mati na morju, je po steni lezel škorpijon, pa nisem šla spat v avto
hysterical-1.gif

na primorskem jih je res polno. se spomnim, ko sem živela v bližini Pivke, pa sva s tamalim brskala po starem delu bajte, pa se je kr naenkrat usul par črnih in oranžnih škorpijončkov, črni so bli glih taki, kot jih je prilimal dkivi (oz. slika v članku)
grims-1.gif

U, pa v Logatcu sem kako leto nazaj tut enega najdla
grin1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
heh, men je malprej v sobo priletela tista ogromna zelena kobilica
d055.gif

Pred kakšnim letom, ko mi je priletela v dnevno, sem celo paniko zagnala, ker nisem vedla, da so tko nenevarne oz. se jih da dost simpl ven spravit. Tokrat sem jo po hitrem postopku spravila ven
cheer.gif

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
a da bi jih pa pobral in ven nesel ti je pa težko?pa škorpijoni imajo 8 nogic
wink-1.gif

a si normalen. verjetno bi ga sploh prijet ne bi mogel, ker hitro odbrzi za kaksno omaro, ce ga npr. zgresis.
10.gif
pa btw ce ga samo malo zadenes mu nic ni, moras fajn pritisnit da mu zdrobis tisti oklep

poleg tega pa se pici lahko.

tako da se vedno iscem resitev
write.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ajaja
rolleyes-1.gif

naši škorpijončki se po piku ne morejo primerjati niti z čebelo (edino euscorpis italica je malo bolj boleč,vendar v slo živi samo na primorskem in to v v strogo obmejnem pasu z italijo,dlje od kopra ga še niso našli),seveda če mu sploh uspe predreti kožo
wink-1.gif

pa še nekaj o koristnosti teh žverc,kjer so škorpijoni ni mravelj,ščurkov in podobne golazni
cool-1.gif