Skoda Oktavija 2014, poraz

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.982
17
38
Bled
Če gledam po konfiguratorju:

Golf Variant Highline 2.0 TDI BMT dizel 2.0l / 110kW/ 150KM 6-stopenjski 4 23.018,31
Octavia Combi Elegance 2.0 TDI dizel 2.0l TDI CR/ 110kW/ 150KM 6-stopenjski 5 23.528,07

ne vem no, sam tukej ne bi imel težke izbire....

hermann

Guru
19. mar 2014
9.638
6.502
113
zakaj bi kupoval avto na lizing in ne na recimo kredit? pred 1 letom, ko sem sam kupoval, je bilo recimo pri 10 jurjih na 3 leta brutalna razlika

* primerjava med nlb lizingom in nlb avto kreditom

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Ker je leasing pri Octaviji trenutno zelo ugoden. Sicer se odpoveš popustu, ampak vseeno.
Seveda si pa vsak sam izračuna kaj se mu splača. Če dobiš ugoden kredit in dober popust na ceno avtomobila, je potem to lahko ugodnejša varijanta.
Se mi pa zdi, da se Octavije prodajajo tako ravno zaradi tega leasinga. Kupcu se namreč ni potrebno z ničemer ubadat (iskat varijante za kredit, leasing, itd.), samo pride v salon, podpiše pogodbo in točno ve, koliko bo plačevala za avto mesečno. Hkrati je pa ta leasing še precej ugoden. Tako da, to je bila res dobra poteza s strani Škode
zmaga.gif
.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.638
6.502
113
Ja, razumem, da je pri octaviji ugoden lizing in mu nič ne očitam. Pri golfu, s katerim primerjamo, pa pač ne bi gledal lizinga a ne? Pa potem razlika ni TAKO huda.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.066
113
No pa na golfa resni kupci dobijo 10 % popusta pol pa računaj ta tvoj brezobrestni lizing

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No pa na golfa resni kupci dobijo 10 % popusta pol pa računaj ta tvoj brezobrestni lizing
To, da gre za brezobrestni se farbajo samo ovce. A ne?
Pač stane, ampak je ponudba udobna, relativno ugodna (ne brezplačna) in ima potem kupec občutek, da je za storitev leasinga in avto plačal pošteno ceno. S tem pa ni nič narobe, drži?
Če ti pa gre za par (sto) EUR prihranka pri nakupu avta za 20.000 EUR imaš pa še vedno možnost poiskati varijanto, ki bo tebi najbolj ustrezala. Ampak ne bo tako udobna in enostavna, temveč se boš moral za to malo potrudit
evil.gif
.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Če je v igri kakršnokoli financiranje z ne ravno velikim pologom je pri današnjih OM kljub popustu Golf še vedno dražji.

@hooger
Če izenačiš opremo je Golf ravno jurja dražji.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.638
6.502
113
Samo za primerjavo, lani financiranje 10 jurjev na 3 leta, po tedanji obrestni meri, bi prišel obrok za lizing mesečno točno 35€ več. To je skupno 1260€ več kot kredit.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Kaka pa je razlika med kupcem in resnim kupcem, ce oba na koncu placata avto?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.835
-425
113
resen kupec pride 8x pogledat vozilo, odpelje se na 5 testnih voženj, ena je sigurno med vikendom, s prodajalcem hodita na malico in kavo, ceno zbija na vsakem obisku, fehta za zastonj dodatno opremo...

kupec pa pride, izbere, plača in se poslovi.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Običajno kupec gre k eni avtohiši in dobi ponudbo, potem grew k drugi avtohiši in dobi drugo ponudbo, po možnosti je malce cenejša, ker je avto z zaloge in ima malce drugačno opremo, pa to ni toliko pomembno, važno, da je malce cenejši. No, namesto hruške kupi jabolko.
Resen kupec, pa gre ali pa pokliče (pošlje mail) k vsaj trem ali štirim avtohišam, ponudbe razdela v nulo, če se vmes še kaj premisli, spet vse kontaktira in prosi za popravke. In potem vsaj dve avtohiši kličeta in vprašata, če se je že odločil oziroma kje je težava in ponudita še malce več in če poenostavim - resnega kupca avtohiše kličejo in mu prodajajo avto
smile-1.gif

Če malce posplošim, ljudje v Trebnjem in okolici večinoma VW kupujejo v NM, Lj, Trbovlju. Prav tako Renaulte ne kupujejo v Trebnjem. Čeprav se trgovca hvalita, da ne dohajata, bi najbrž prodala še več, če bi malce naredila na prodaji
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Škoda je itak polizdelek vw s katastrofalnim dizajnom.

Cenovno bi morala biti na nivoju Dacie.

Ko je prišel ven jeti, sem sel gledat to skropucalo, pol pa butne ceno 24 jurjev.

Pa sem vprašal: za Škodo?" so me čudno gledali.

Samo Škode ne

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Najboljše je pa branje komentarjev od takih, kateri niso še nikoli se pelali z Octavijo. Drugo bi rekel, pa da je foušija, tipično Slovenska!

I

Izbrisan uporabnik #488

Peljal sem se z največjo, Superb, tista je bila not ok in z Octavio.

Octavia je bila znotraj porazna, plastika kot je napisal avtor prvega topica.

Da ne bo pomote, tudi pasat nima neke hude plastike, ki se ga kar nekaj časa vozil... pa je bila jača oprema z usnjem, pol pa taki smešni "mahagonij" okoli konzole, pa nemarna bež plastika.

O motorju raje ne bi, saj je malo pil in lepo šel, ampak to ja ruži dizl kot da bi v traktorju sedel. Sedeži neudobni, pretrdi.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

,,, jah, kaj pa vem, meni pa tanova octavia combi na testni vožnji ni bila tako slaba kot ste jo sedaj tukaj spljuvali. Dobr, ni ravno bmw, tolk švoh pa tud ne.
wink-1.gif

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Pač vsak ma svoje okuse in standarde. Mene je Octavija top.
Če jo primerjam proti Kiji Ceed katera je tudi pri hiši, je Ceed še zelo zelo zadaj sploh z materiali notraj, da pa ne govorim o motorjih!

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Jest sem primerjal Golfa 7 confortline oprema + nekaj dodatkov in pa škodo octavio elegance. Najprej sem imel cez vikend Golfa, naslednji vikend Octavio in pa potem takoj ponedeljek in torek golfa. Skoda je vecja, v bistvu je vec prostora pri zadnjih sedezih. Ampak vse drugo, mi je bilo pa pri golfu veliko bolj vseč.

Pri Octaviji me je predvsem razocarala notrajnost, s sedeži na čelu.

Tako da na koncu ni bila težka izbira kaj naročiti
smile-1.gif