Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej drži, da je bilo med piloti veliko Slovencev. Ne trdim, da največ, ampak bilo jih je veliko in bili so dobri. Lej, od romunske verzije orla jih je 10% padlo dol v mirnodobnih nesrečah...koliko pilotov je bilo dovolj zanesljivih, da jih je JNA lahko spustila v zrak z letalom, polnim municije in bomb oz raket, je pa vprašanje.
Koliko vozil je točno obstalo, ne vem, od m-84 je obstal vsaj še eden pri lahovčah, ki so ga potem uničili civilisti (splošni ljudski odpor) sem si ga šel ogledat, tega, ki ga omenjaš, pa je s protitankovskim izstrelkom kasneje dokončno onesposobil 'šef' luxurisa.
koliko tankov točno je JNA poslala na ceste, ne vem, mislm da nekje med 100 do 140, se pa da preverit po literaturi, za drugo tehniko tudi...M-84 je bilo, mislim da od tega 30, ampak pišem na pamet, bo eazy poguglal.
Protiletalec, o katerem govorim, je tisti, ki je s strelo sklatil helikopter pri Igu. Ker vidim, da si (proti)letalec, ti ne bom pametoval glede položaja 20 mm topov, je pa ta, o katerem je govora (njegove poste se da najti v temi o mikstonu), rekel enako glede topa...postavljen tako zaradi učinka v medijih. Aja, no moj dober prijatelj je (bil?) rezervni častnik v 9. brigadi in ima enake izkušnje kot ti pri 20 mm, je dejal, da niti pilatusu niso mogli slediti...
Prej si trdil ta jih je bil "najvec".... sedej je "veliko", kmal bo "relativno veliko"... na koncu pa malo. Ce ti zadevo skrajsam. Pilotov je bilo MALO, Slovencev pa se najman. Pa ne zaradi zarote ampak proporcionalnosti v JNA. Filozofirati pocez kako so bili dobri ali ne je pa debilizem. Pilotov pripravljenih za let je bilo dovolj, celo toliko da so bp sestrelili heli z mendnarodnimi opazovalci ce je bilo tako ukazano. Takrat so bila se vsa letalisca JNA v funkciji.
Da tank obstane je pa sploh cudna zadeva... Abrams je recimo obstal ze na testiranju pa nihce iz tega ni delal drame ali znanosti.
ne laži...jaz že ves čas trdim tole...citat iz mojega prvega posta...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:tvoj osnutek ima samo neko manjšo napako...jugo letalstvo ni bilo v stanju sprožiti neke serije napadov v večjem obsegu. Poleg tega je bilo veliko (najboljših) pilotov Slovencev, ne pozabimo na Hrvate, Makedonce, eazye...bi tem ljudem zaupal letala, polna orožja?
Nihče ni trdil, da je bilo pilotov veliko v primerjavi z drugimi specialnostmi, pač pa trdim, da je bilo med piloti veliko slovencev.
Zanimivo, Kranjc, ki ga imate nekateri tako v čislih, pravi tole...''Delež slovenskih pilotov v JLA je zavidanja vreden, enako pa velja tudi za tehnično strukturo.'' http://home.amis.net/marijank/Z42-svi-borec.html
To je tisti, ki ste mu poskušali 'podtakniti' izjavo, da je m-84 boljši od abramsa (čeprav roko na srce, ko sem največjega slo oklep eksperta vprašal glede kranjčevih zapisov o m-84, je našel kup napak)...No ja eazy ravno glede abramsa dela celo zdraho...