Škoda Kodiaq

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pleh je isti (če govorimo o kvaliteti, debelini itd...Oblika je pač stvar okusa. Meni osebno je recimo Kodiaq lepši od Tiguana Allspace.

Elektronika je ista, vsaj če gledamo glavni infotainment, ki je 1:1 prenešen iz VW v Škodo (tukaj ima recimo Audi čisto drugo rešitev). Nima pa Kodiaq še možnosti digitalne armaturne plošče (pride menda kmalu), medtem ko Karoq to že ima.

Kvaliteta izdelave: če gledamo čisto v smislu kako je skupaj dano bi rekel da zna biti Škoda celo spredaj, saj se avto po vseh statistikah okvar držijo bolje kot VW. Ima pa VW verjetno narejeno marsikakšno malenkost oblje, kak rob bolje zaokrožen itd..

Glavna razlika (poleg dizajna, ki je stvar okusa in kakšne možnosti opreme več, čeprav to počasi izginja) je v kakovosti določenih materialov (bolj trdi plastiki, čeprav je tudi tega vedno manj) in boljši izolaciji pri VW. V VW se (naj bi) malo tišje in bolj "premium" pelješ, Škoda pa ima nasplošno več prostora in (po mojih izkušnjah) kakšno zanimivo "simply clever" rešitev več.

Sem se zanimal za Karoq z digitalnimi instrumenti in se jih bo dalo naročit šele od julija naprej, tako da glede na čakalno dobo, ne vem ali bi bil dobavljen letos.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
ksz...
No samo se pa Škoda zadnje čase tudi slabša na nekaterih področjih. Če recimo samo primerjam debelino in vzdržljivost farbe na Rapidu in Octaviji 2, je lak na Rapidu skoraj pol tanjši. Jasno se potem pozna praktično vsak kamenček, ki ga fašeš na cesti
crazy1.gif

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
ksz

Kdor reče da je pleh in barva enaka kot v veliki družini (VW) LAŽE.
Imel yetija l 2013 (kupljen nov) lani oktobra prodan samo zaradi pleha in barve. Spodnja polovica avta katastrofa. Rjavina, barva kot pomaranča spodaj rja, kakšen je bil šele pod plastiko pragov. Vrata skodnji deli rjavina. Pa barva avta je bila srebrna ne rjava. Če bi hotel še imeti to lisico bi moral cel avto barvat in smo prodal to gozdno žival.
Pred tem imel Superba L 2010 in se je začelo prav tako mehurit.
In še to, rob nad prvo šipo kako da ga ne morejo dati v isto ravnino kot je šipa. Je kar speskan od kamenja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Se strinjam, to so potem tiste razlike (zraven tistih, ki jih je že IbizaDriver napisal), tako da ob približno isti ceni, sam raje VW vzamem. Če mi seveda vse ostalo ustreza.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hja, če bi imel za isto ceno z isto opremo (!) kodiaka in tiguana, bi jaz vseeno pomislil
smile-1.gif
pa sem vozil octavijo nekaj let in nisem bil razočaran. tako da ne vem...verjamem pa, da je morda elektronika v vw le na malce višji stopnji (nisem pa expert...).
ne vem, značka meni ne pomeni toliko...(od škode, fiata, renaulta do opla sedaj). če mi je vizuelno všeč (kar mi kodiak in tiguan allspace je) in če se zbašem za volan in se udobno počutim...je to avto zame
smile-1.gif

verjamem pa, da porabe 4.5 pri tiguanu ne bom doživel. niti pri kodiaku. hehe...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Ksz
Sem fural 2012 in 2016 octavie. Pa lahko rečem, da se je v 2016 verziji poznalo varcevanje ter nekatere slampaste ali pa polovicarske resitve. Pri Škodi se je zacel efekt sparanja in dvigovanja cene in osebno trdim, da to sploh ni vec poceni avto.
Potem ga pa postavis ob bok VWju, pa po moje sploh ni vec vprasanja pri odlocitvi.

Recimo Superb vs Passat je po moje odlocitev jasna v prid Passata.

Kodiaq je pa meni mimosun. Prevelik avto s slabimi voznimi lastnostmi.
Ko pa pogledam stevce so pa taki kot v 2010 fabii. Clovek dobi obcutek, da so se malo zajebavali...

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ma ne vem, kaj vidite na temu Škodilaku Kodiaq, sem se peljal z enim malo za test, pa ja no, manjka občutno zvočna izolacija vozila, da bi noter bilo, kaj bolj tiho, vrata, žal ko zapreš zaropotajo tako kovinsko ceneno.... , ne vem nikakor ni slab avto, dobiš, pa žal točno in samo toliko, kolikor plačaš za njega, ob predpostavki, pa da dobiš malo manjšega tudi dodelanega dvigovalca prahu za več, kot pol ceneje, pa se ne pelje slabše, le manjši je, ja pa sploh vprašanje kaj in kako. Res pa je, da nekdo, ki se še ni vozil z čim boljšim, ala q7, x5 ipd, ne bo tega opazil in mu bo avto verjetno bomba, kar sicer tudi je, pač za svoj denar.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Eh pa ne moreš tega primerjat. Q7 in x5 sta čisto deug razred. To je tak ko da bi bmw 5 in 7 primerjal ali audi 6 in 8...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kako ne?
Škoda je samo Audi v drugi preobleki, torej gre za Q7 v resnici, to ti lahko vsi ljubitelji Škode povedo.
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Imaš prav, Kodiaq nikakor noče biti premijsko vozilo. Je pa seveda vse odvisno od tega, kaj pričakuješ.
Sem imel stranko, ki je gledala Kodiaqa in potem kupila enega od zadnjih prejšnjih Q5 v Sloveniji, z občutno manj opreme za približno podoben denar. Je dala pač prednost premijski znački in občutku.
Hkrati pa je druga stranka začela pri novem Q5 in končala na fully loaded Kodiaqu in je zelo zadovoljna. Pač, njej premijskost in materiali in zatesnjenost niso pomembi, so ji pa varnostni pripomočki, itd. Razlika med Q5 in Kodiaqom z istimi varnostnimi pripomočki je bila pa 20+ k EUR.

K sreči obstaja alternativa in si vsak izbere tisto, kar mu najbolj ustreza.
cheer.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
sori ampak prejšnja generacija Q5 je proti kodiaku res noter arhaična, pol pa res moreš gledat samo na znamko, sicer pa spet primerjamo neprimerljive avte
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
generik...kak že to na rediš greš v midjourney AI al neki, pa napišeš... create new Skoda kodiak design with zehanje in mind. pa je to to.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Meni je notranjost čisto cool. Škoda se iz modela v model izboljšuje in postaja privlačnejša. Ne vem kaj še ostane VWju razen visoke cene :evil:

Ni mi pa jasno kako ima 2.0 tdi 144 konjev, ko pa jih ima Octavija 150. Spet neko eco sranje?

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
visioke cene, sej škoda je ista z napihnjenimi cenami. vse je overpriced v štartu že.