Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pleh je isti (če govorimo o kvaliteti, debelini itd...Oblika je pač stvar okusa. Meni osebno je recimo Kodiaq lepši od Tiguana Allspace.
Elektronika je ista, vsaj če gledamo glavni infotainment, ki je 1:1 prenešen iz VW v Škodo (tukaj ima recimo Audi čisto drugo rešitev). Nima pa Kodiaq še možnosti digitalne armaturne plošče (pride menda kmalu), medtem ko Karoq to že ima.
Kvaliteta izdelave: če gledamo čisto v smislu kako je skupaj dano bi rekel da zna biti Škoda celo spredaj, saj se avto po vseh statistikah okvar držijo bolje kot VW. Ima pa VW verjetno narejeno marsikakšno malenkost oblje, kak rob bolje zaokrožen itd..
Glavna razlika (poleg dizajna, ki je stvar okusa in kakšne možnosti opreme več, čeprav to počasi izginja) je v kakovosti določenih materialov (bolj trdi plastiki, čeprav je tudi tega vedno manj) in boljši izolaciji pri VW. V VW se (naj bi) malo tišje in bolj "premium" pelješ, Škoda pa ima nasplošno več prostora in (po mojih izkušnjah) kakšno zanimivo "simply clever" rešitev več.
Sem se zanimal za Karoq z digitalnimi instrumenti in se jih bo dalo naročit šele od julija naprej, tako da glede na čakalno dobo, ne vem ali bi bil dobavljen letos.